Jamal Murray szárnyalt, 2-0-ra vezet a Denver

Tíz pont feletti előnyben is volt a Lakers, de az utolsó bő egy negyed a Nuggetsé lett: Nikola Jokicsék megvédték a hazai pályát és két győzelemre kerültek a nagydöntőtől. 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 108-103

És akkor megjött Jamal Murray. A várakozásoknak megfelelően remekül játszott ezen a mérkőzésen a Lakers, az első meccs végi lendületet átmentették a vendégek, rögtön jól kezdtek, majd meglógtak tíz ponttal, és bár ebből a Denver visszajött, de a harmadik negyedben megint volt közte 10-11 egység is - a félpályás támadások terén sokkal pontosabb, letisztultabb, koncentráltabb volt Darvin Ham alakulata, a Nuggets leginkább a leindításaiból tudott eredményes lenni. Aztán jött a fordulat, egy 10-0-s futással eltüntette a hátrányát a Denver, és megérkezett Jamal Murray: az irányító az első három negyed során 14 pontot dobott 5/17-es mezőnymutatóval, a záró etapban viszont MVP-üzemmódba kapcsolt, és egymaga 23 (!) egységet termelt 6/7-es mezőnyözéssel, közte négy triplával, amelyeket nagyjából egymás után bombázott be. Ezzel szinte egymaga fordította meg a mérkőzést, a Denver egy 15-1-es rohammal előnybe került és állva is hagyta ellenfelét - 96-84-ről pedig nem volt visszaút, az ő extrájára nem érkezett válasz a Los Angeles részéről. Murray így végül 37 ponttal, 10 lepattanóval, 5 gólpasszal, 4 labdaszerzéssel és hat bedobott hármassal húzta csapatát, mellette a legutóbbihoz képest visszafogottabb, de most is tripla-duplázó (23 pont, 17 lepattanó, 12 gólpassz, 9/21 mezőnyből) Nikola Jokics, illetve a 4/7 triplás Michael Porter Jr. érdemel még külön kiemelést - utóbbi is hozzátett a negyedik negyedes fordításhoz, fontos pillanatokban talált be. A Denver így legutóbb is visszaverte a Lakers próbálkozásait, most pedig egy olyan meccset nyert meg, amelynek nagyobb részében hátrányban volt - nagyon értékes ez a 2-0-s előny, megvédték a hazai pályát Murray-ék, és két győzelemre vannak attól, hogy ott legyenek a nagydöntőben Nyugat bajnokaként.

Elrontotta a Lakers. Összességében mindkét csapat sokkal eredményesebben védekezett az első meccshez képest, és elmaradt az igazi sztárparádé, Jokics lelassításáról már szóltunk, de a Los Angeles klasszisai is visszafogottak voltak: LeBron James 22 ponttal, 9 lepattanóval, 10 gólpasszal, 4 labdaszerzéssel és 0/6 triplával zárt, míg Anthony Davis 18-14-4-et hozott 4 blokkal, de csak 4/15-ös mezőnymutatóval. Austin Reaves ismét jól mozgott, viszont érdekesség, hogy Vanderbilt került be a LAL kezdőjébe, aki jól is nyitott, de aztán csak 17 percet játszott, mert ezúttal is Rui Hachimura volt a csodafegyver: az első félidőben hibátlan mezőnymutatóval 17 pontot termelt csereként, aztán a nagyszünet után már ő is elfogyott. Ahogy közeledtünk a mérkőzés végéhez, úgy lett volna egyre nagyobb szükség a vezérek előlépésére, de a négy klasszis közül ezt most csak Murray tudta megtenni, így ő döntötte el a találkozót a csapata javára - a Lakers nagyon bánhatja ezt, mert mindkét meccsen volt esélye a győzelemre, mégis 0-2-vel mehet haza, a következő két összecsapáson óriási győzelmi kényszerben lesz, és igazából csak akkor beszélhetünk a továbbiakról, ha mindkettőt meg is tudja nyerni.

A Nuggets legjobb dobói: Murray 37/18, Jokics 23, Porter Jr. 16/12
A Lakers legjobb dobói: James 22, Reaves 22/15, Hachimura 21/3

A párharc állása: 2-0 a Nuggets javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus