James nyert Bryant ellen, a Rockets túldobta a Thundert

LeBron 36-ot szórt, Bryant karriercsúcs-gólpasszt jegyzett, a Rockets Harden vezérletével verte a Thundert, ismét bukott a Knicks

LeBron James 36 pontja többet ért, mint Kobe Bryant 17 gólpassza – a Cavaliers legyőzte a Lakerst az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) csütörtöki játéknapján. A Houston parádés első negyeddel és James Harden vezérletével verte a Thundert, a Knicks pedig újabb nagyon gyenge meccsen kapott ki Londonban. Íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jelenetei állandó videós rovatunkban megtekinthetők!

Milwaukee Bucks – New York Knicks 95-79

Újabb katasztrofális Knicks-teljesítmény. Hiába játszott Carmelo Anthony, nem tudott változtatni csapata gyötrelmein: a New York elhibázta az első tíz dobását, hat perc alatt három labdát adtak el és 0-14-gyel kezdtek. A második negyed közepén már 24 ponttal vezetett a Milwaukee. Kabaréba illő labdavesztéseket produkált a Knicks, végül 21-gyel zártak, amiből nyolcat egymaga Anthony vállalt – igaz, beszórt 25 pontot 7/12-es mezőnymutatóval 27 perc alatt. Az újabb szenvedés az utóbbi 26 meccsükből a 25. vereséget jelentette, Londonban is egyértelművé vált, hogy miért ők a liga legrosszabb csapata jelenleg.

Könnyed edzőmeccs. A „hazaiak” (több Bucks-mezt lehetett látni a lelátón, mint Knicks-trikót) hamar lerendezték az érdemi kérdéseket, OJ Mayo már az első félidőben 16 pontot szórt be 6/8-as mezőnymutatóval, végül 22-vel zárt. Brandon Knight-ra sem volt ellenszer, húsz egysége mellett hat labdát is ellopott, de mellettük még hárman érték el a tízet. Ugyan a Milwaukee is pontatlanul dobott, de a rengeteg labdaszerzés, a 14 támadópattanó (ebből tíz az első félidőben) és a 42 kiharcolt büntető bőven kompenzálta ezt – főleg úgy, hogy Anthony-n kívül nem akadt értékelhető teljesítmény a Knicksnél. Ugyan a hajrában egyszer 11-re fel tudott zárkózni Fisher csapata, visszajött Knight és simán lezárta a meccset a Bucks.

A Bucks legjobb dobói: Mayo 22/12, Knight 20/6, Antetokounmpo 16
A Knicks legjobb dobói: Anthony 25/3, Calderon 11/9, Hardaway 10/6

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 112-101

A brutális első negyed döntött. Már a nyitó tizenkét perc megalapozta a mérkőzést, a Houston azonnal bepörkölt három triplát és meglépett a vendégek elől. Az OKC nem ért oda a hármasdobókra a teljes negyed alatt, a periméteren nagyon megverte őket a Houston – ennek eredménye 6/10 hármas és 40 (!) pont lett már az első etapban. Az itt megszerzett 22 (!) pontos előnyt menedzselte végig a Rockets, Durant 15-öt rámolt be a második negyedben és zárkózott a Thunder, de tíz alá nem igazán tudott bemenni Scott Brooks csapata – a negyedik játékrész elején egy 12-0-s futással végleg eldöntötte a meccset a Houston.

Több volt a tűzerő a hazaiakban. Ugyan az OKC-nél is jobban eloszlottak a dobások a megszokotthoz képest, mégis túldobta őket a Rockets. Durant 24 pontja mellé Westbrook, Waiters és Jackson is 16-16 egységig jutott, sőt, Ibaka is beszórt 13-at – viszont a többiek nem sok hasznos dolgot csináltak támadásban. A Houstonnál James Harden újra 30 pont fölé jutott, ráadásul 9 pattanóval és tíz gólpasszal is jelentkezett – 6/8 triplájára és agresszív játékára volt csapatának sem volt válasza. A csapatszinten bepörkölt 16 hármas is jelzi, hogy hol nyert a Houston – a Thundernél már másra figyelnek, hiszen a hírek hamarosan megszerzik Brook Lopezt a Brooklyntól.

A Rockets legjobb dobói: Harden 31/18, Ariza 17/9, Motiejunas 14/6
A Thunder legjobb dobói: Durant 24/12, Westbrook-Jackson-Waiters 16/3-16/3-16/6

Los Angeles Lakers – Clevaland Cavaliers 102-109

James dominált, Kobe rekordot állított fel. Mindkét szupersztár bizonyította képességeit, LeBron 36 pontos estét produkált 50%-os hatékonysággal, közte a meccset eldöntő közelivel – Bryant védekezett rajta ennél a játéknál. A Lakers ikonja ugyan csak 19-et szórt, viszont karriercsúcsnak számító 17 gólpasszt osztott szét, amivel húzta csapatát – ebből leginkább a húsz pontig jutó Jordan Hill profitált.

Szűkült a Cavs-rotáció. LeBronnal nem tudott mit kezdeni a Lakers, folyamatosan támadta a gyűrűt és törte rommá a hazaiak védekezését – mellette viszont csupán a 22-ig jutó Irving említhető a jók között. Love megint elég frusztráltan, sok hibával játszott és ami külön érdekes, hogy mindössze nyolc játékos lépett pályára náluk – ebből Dellavedova csak tíz percet kapott.

Bryant ilyenkor játszik jól. Kobe 17 gólpasszával remekül mozgatta csapatát, a Lakers 51%-kal tüzelt mezőnyből, a 8 pontot nyolcan is elérték és mind a tíz pályára lépőnek volt legalább négy mezőnykísérlete - csapatjátékot játszottak a hazaiak. Viszont mivel Jamesre nem volt válaszuk, szinte végig hátrányban kosaraztak, a hajrában Kobe beemelt egy hármast és két büntetőt, de a Cavs 23-asát az utolsó percben sem tudták megfogni.

A Lakers legjobb dobói: Hill 20, Bryant 19/9, Young 14/6
A Cavaliers legjobb dobói: James 36/12, Irving 22, Love 17/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus