Jön a Warriors-Lakers visszavágó, Paul nélkül a Houston

Kilenc találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, nézzük, hogy mit kell tudnunk a hajnali meccsek előtt!

 

Detroit Pistons - New York Knicks 01:00 

A Knicks back-to-backet játszik, előző este a Bostont verte meg a társaság otthon, de ez most egészen más feladat lesz egyrészt a fáradtság, másrészt az idegenbeli 2-9-es mérleg miatt. Stan Van Gundy szerint ráadásul a Pistons duplán friss lehet, hiszen nem elég, hogy két napja játszottak "csak", de játékosai annyira nem teljesítettek jól Dallasban, hogy úgy véli, az felért egy plusz pihenővel. Avery Bradley most sem lesz ott a hazaiaiknál, a vendégek pedig Kristaps Porzingis kell ténylegesen is megérkeznie, mert előző este 0/11-et dobott mezőnyből, ennél mindenképpen több kell most tőle. Kérdés persze, hogy Drummonddal mire mennek majd Kanterék a palánk alatt, de a legnagyobb kérdés akkor is az, hogy mikor tud túllépni ezen az idegenbeli gáton a New York - a Pistons jó formában volt a Mavs elleni vereség előtt, hazai pályán nagyon nehéz lesz megverni Jacksonékat. 

Orlando Magic - New Orleans Pelicans 01:00

Ez most kötelező győzelem a New Orleansnak, hármat is elbuktak az utóbbi négy meccsükből, de ezúttal nem hibázhatnak, a Magic annyira rossz állapotban van, hogy még idegenben is egyértelmű favorit a Pelicans. A védekezésen viszont javítaniuk kell Cousinséknak, az előző öt meccsükből csak egyszer tartották ellenfelüket 116 dobott pont alatt, ez nem fér bele, bár az Orlando Fournier, Gordon és Afflalo nélkül támadásban sem túl acélos, ennél biztos, hogy koncentráltabban kell teljesítenük hátul. A hazaiak sorra  bukják el a meccseket és jelen formájukban a liga legaljához tartoznak, ezen pedig az utóbbi időben a hazai pálya sem tudott segíteni. 

Brooklyn Nets - Washington Wizards 01:30 

Zsinórban négy vereségnél tart a Brooklyn és a korábban remek támadójáték is nagyon behorpadt mostanában, nem nagyon érik el a száz pontot, ami az általában jól záró Wizards-védekezés ellen nem túl jó előjel. A vendégek Wall visszatérése kiharcoltak maguknak néhány győzelmet és ott vannak a keleti ötödik-nyolcadik helyen, nekik nagyon kellene a győzelem ebben a csatában és ha hozzák magukat hátul, akkor erre meg is lesz minden esélyük. Hozzá kell tenni, hogy a fővárosiak idén egyszer már kikaptak ebben a csarnokban, lesz miért visszavágni. 

Miami Heat - Dallas Mavericks 02:00 

Ugyan szenvedett egy fájó vereséget Atlantában, de egy bostoni sikerrel javított a Miami, így pozitív mérleggel térhet haza és fogadhatja a Dallast - a vendégek is éppen legutóbb, a Pistons ellen találtak megoldást a problémáikra, amikor szép győzelmet arattak. A Mavsben egyértelműen több van annál, mint amit a mérleg mutat, kérdés, hogy sikerül-e ezt kihozni, elég-e ehhez Dennis Smith Jr. visszatérése, hogy stabilan hozni tudják az eredményeket, különösen idegenben, ahol azért az eddigi 2-12-es mutató több, mint rémes. A Miami dolgát elsősorban a sérülések nehezítik, Whiteside már régóta maródi, Dragic, Winslow és James Johnson is sérüléssel bajlódik, meglátjuk, hogy közülük ki tudja végül vállalni a játékot - a kérdés náluk mindig a védekezés, ez pedig legutóbb a felsoroltak nélkül is működött Bostonban, ha azt meg tudják ismételni, akkor jó esélyeik lesznek. 

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 02:00

Megtört a ligaelső nagy szériája és megsérült Chris Paul, az irányító így éppen a Clippers elleni presztízsmeccset hagyja ki, ráadásul a Rockets rotációja egyébként is talán a legrövidebb a ligában, nagyon érzékenyen érintheti CP3 kiválása. Azonban ha a legutóbb látott védekezésen képes lesz javítani a hazai alakulat, akkor nincs mitől tartania, tűzerőben még Paul és Mbah a Moute nélkül is mesze a LAC felett áll, igaz, ha Capela most sem tud játszani (a hírek szerint valószínűleg nem), akkor a palánk alatt gondban lehetnek DeAndre Jordannal. A center jó játékával és egy esetleges Lou Williams-extrával lehetne esélyük a vendégeknek, de James Harden és a Houston most nem nagyon engedhet meg magának egy újabb betlit - a kérdés, hogy mennyire lesznek fáradtak és tompák a körülmények miatt. 

Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 02:00 

A Bucks három vereség után legyőzte a Clevelandet és most hazai pályán ismét jó esélyekkel szállhat harcba a Hornets ellen, főleg hogy a vendégek továbbra sem tudják igazán stabilizálni magukat - megverték ugyan a New Yorkot, de aztán kikaptak a Raptorstól, méghozzá elég simán. Tovább nehezíti a dolgukat, hogy idegenben eddig még ennyit sem mutattak, a 2-11-es mérleg magáért beszél, így elég nagy meglepetés lenne, ha meg tudnák fogni most a Milwaukee-t - persze Antetokounmpóék is kaptak már váratlan pofonokat, elsősorban a védekezésük miatt. Howard okozhat nekik gondokat a festékben, de alapvetően három védelmet bontó és pontszerző játékosuk van, akik ráadásul egyre jobban ki is egészítik egymást, ha figyelni tudnak Kemba Walkerre (márpedig több emberük is lehet rá), akkor megoldhatónak tűnik számukra ez a feladat. 

Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 02:00

Most már azért leírhatjuk, hogy kiváló formában van a Thunder, Russell Westbrookék sorra nyerik a meccseiket, otthon pedig különösen meggyőzőek - a védekezésük a liga legjobbjává vált a számok alapján, de támadásban is épp eleget hoznak ki magukból ahhoz, hogy bezsebeljék a győzelmeket. A ligautolsó ellen, otthon így természetesen kötelező számukra a győzelem, a Hawksban igazából semmi nincs, ami megállíthatná az OKC-t, kivéve azt, ha valamiért ismét szétcsúsznak fejben George-ék és dekoncentráltan játszanak. A vendégeknél ráadásul Dennis Schrödernek is van egy kisebb sérülése, azt pedig láttuk, hogy mi történik velük, ha ő nem játszik extrát - a Thunder egy sikerrel akár a nyugati ötödik helyre is felzárkózhat karácsonyra. 

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 04:00

Közvetlen riválisok találkoznak ezen a mérkőzésen, mindkettő 16-15-re áll és egyik sincs jó formában. A Portland az előző két meccsét vesztette el, mindkettőt szoros végjátékban, míg a Denver az utóbbi négy találkozójából bukott el hármat, igaz, szintén általában kiegyenlített küzdelemben. Kérdés, hogy melyikük tud jobban felpörögni erre a derbire, a Blazers dolgát nagyban nehezíti, hogy Damian Lillard nem lehet majd ott a parketten, így támadásban óriási szerep hárulhat CJ McCollumra, pedig még Lillarddal együtt sem voltak túl eredményesek mostanság elöl - eközben a Nuggetsnél Millsap biztosan hiányozni fog, de Harris és Mudiay is sérült, az ő játékuk erősen kérdéses. Alapesetben a jóval jobb védekezés és a hazai pálya (ugyan csak 7-9-et hoztak itt, de a Denver 5-12-t idegenben) szólna a Portland mellett, de ha nem lesz Lillard, az jelentősen átírhatja a forgatókönyvet. 

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 04:30

Jelen helyzetben ez abszolút rangadónak számít, hiszen a Lakers az utóbbi találkozókon élcsapat-szintet hozott, egyáltalán nem túlzás ezt állítani, hiszen legutóbb megtörte a Rockets szériáját, megszorította a Clevelandet és éppen a Warriors ellen is csak egy ki-ki meccsen, hosszabbításban maradt alul. Brandon Ingramék védekezése nagyon jól működik a nagyok ellen is, a fiatalok pedig támadásban is egyre magabiztosabbá válnak, így most még idegenben sem lehet leírni őket, legyen bármilyen formában is a GSW. Mert hogy egyébként Kevin Duranték erősen tartalékosan, rendszeresen három-négy meghatározó játékos nélkül küzdve is nyertek zsinórban tíz mérkőzést, a ligamásodik támadójáték mellé konkrétan egy top3-as védekezés társul, főleg emiatt tartanak ott, ahol, támadásban azért eléggé leegyszerűsödtek, mióta sem Curry, sem Green nem bevethető. Nagy csatára és színvonalas meccsre számíthatunk, a hazaiaknál a két említett mellett Pachulia biztosan nem lesz ott, Iguodala és Livingston játéka kérdéses, a vendégeknél pedig Brook Lopez nem bevethető. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus