Kezdésként leoktatta a Houstont a New Orleans

130 pont fölé jutott, kiütötte Hardenéket a Pelicans - Booker visszatért, lelépte a Dallast a Suns - Leonard és DeRozan is győzelemmel debütált - gálázott a Pacers - 49 pontos negyedet produkált a Knicks - egy ponttal nyert a Bucks.

Sorjáztak a pazar egyéni teljesítmények Houstonban, csak éppen nem a hazai csapatnál, hanem a vendég Pelicans oldalán - Anthony Davisék 130 pont fölé jutottak és kiütötték James Hardenéket az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. Kawhi Leonard és DeMar DeRozan is győzelemmel, illetve remek játékkal debütált új csapatában, a visszatérő Devin Booker vezetésével simán nyert a Suns, szűken verte a Charlotte-ot a Milwaukee, 49 pontos negyedet produkált a Knicks, rekordot döntött a Pacers.

A játéknap legnagyobb egyéni teljesítményei ezen a linken videós formában megtekinthetők!

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 112-113

Kis híján elrontotta a Bucks. Nagyon látszik Mike Budenholzer munkája a Milwaukee-n, a triplákra sokkal nagyobb hangsúlyt fektető támadójáték pedig remekül működött, különösen az első félidőben - 11/22 hármast bombáztak be Middletonék a nagyszünetig, nem volt meglepő, hogy a harmadik negyedben már húsz pont körül mozgott az előnyük. A hajrában azonban leolvadtak, a Hornets alacsony szerkezetére nem tudtak reagálni és az utolsó percben hátrányba kerültek, de Giannis Antetokounmpo (25 pont, 18 lepattanó, 8 gólpassz, 8 eladott labda) két clutch büntetővel újra előnyhöz juttatta csapatát, az utolsó támadást pedig megúszták, Kemba Walker hibázott. Sokáig nagyon jól néztek ki, a negyedik negyedes hullámvölgyet pedig végül némi szerencsével sikerült tárgytalanná tenniük, így építkezhetnek a jó dolgaikra - a tripladobás mellett az 57-41-re megnyert lepattanózás és a kulcsjátékosok (Middleton, Bledsoe, Lopez, Brogdon és Ilyasova is elérte a tíz pontot) hatékony támadójátéka is kiemelendő, bár a védekezésükkel ezúttal is akadtak problémák.

Walker extrája sem volt elég. Szenzációs teljesítményt nyújtott a Charlotte vezére, folyamatosan támadta a gyűrűt, de a tempói is ültek, amikor azt választotta, így végül 15/29-es mezőnymutatóval, közte 7/13 triplával 41 pontot rámolt be a Bucks gyűrűjébe. Az ő parádéja azonban önmagában semmire sem volt elég, akkor dolgozta le hátrányát a gárda, amikor James Borrego felrakta az alacsony ötösét úgy, hogy Kidd-Gilchrist volt a center, körülötte pedig Walker, Tony Parker, Malik Monk és Nic Batum kapott szerepet - így jól működött a védekezés, megvolt a sebesség, Parker (8 pont, 7 gólpassz) és Monk (18 pont, 4/8 tripla) pedig remekül kiegészítették Walkert. Már a vezetést is átvették, de az utolsó támadásnál Walker hiába ment el a gyűrűig, kihagyta a közeli dobást, a támadópattanó után pedig Batum már nem tudta bevágni a dudaszóra eleresztett triplát, így hiába álltak fel komolyabb hátrányból, mégis vereséget szenvedtek.

A Hornets legjobb dobói: Walker 41/21, Monk 18/12, Lamb 10/6, Kidd-Gilchrist 10
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 25, Middleton 19/9, Bledsoe 17/9

Detroit Pistons - Brooklyn Nets 103-100

Közel állt a sikerhez a Nets. Annak ellenére, hogy Hollis-Jefferson, Crabbe, Napier, Carroll és Williams sem játszott a Brooklynnál, ráadásul a játékuk alapjának számító kinti dobások sem ültek (5/27), kis híján nyerni tudott Detroitban az együttes. Eleve remekül, egy 8-0-s rohammal kezdtek, Jarrett Allen blokkolta Blake Griffin zsákolási kísérletét, majd azért átvette az irányítást a Pistons, de a hajrában megint fel tudtak kapaszkodni - a 27 ponttal karriercsúcsot beállító Caris LeVert, a padról 23 pontig jutó Spencer Dinwiddie és a palánk alatt szép számokat hozó Allen (17 pont, 10 lepattanó, 4 blokk) vezetésével egészen egy pontig zárkóztak az utolsó percre. Itt meg is volt az esélyük, a Detroitnál kétszer is lejárt a támadóidő, de LeVert nyolc másodperccel a vége előtt elhagyta a labdát betörés közben, a Pistons jöhetett, Reggie Jackson két büntetője a gyűrűben landolt, az utolsó triplát pedig Joe Harris rontotta el, így maradt a detroiti siker.

Casey győzelemmel debütált. Megszerezte első győzelmét a Detroit kispadján Dwane Casey, bár nem volt ez egy egyszerű mérkőzés számukra: ők is gyengén (6/24) dobtak kintről és nagyon eltolódott a játékuk a két magasemberük felé. Tegyük hozzá, hogy ez a páros viszont hozta, amit kellett, Blake Griffin 26 ponttal, 8 lepattanóval és 6 gólpasszal, Andre Drummond pedig 24 ponttal és 20 lepattanóval zárt, mindketten dobtak triplát és nagyjából ezt várja tőlük az edző, de ezúttal senki sem tudott melléjük felnőni - egyedül Reggie Jackson volt még ponterős, de 19 egységéhez 20 mezőnykísérletre volt szüksége, ha nincs a két clutch büntetője, az ő teljesítménye is abszolút negatívum lett volna. Az első győzelem mindenesetre Stanley Johnson és Reggie Bullock nélkül is megvan, lehet tovább építeni a játékukat.

A Pistons legjobb dobói: Griffin 26/3, Drummond 24/3, Jackson 19/6
A Nets legjobb dobói: LeVert 27, Dinwiddie 23, Allen 17/6

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 111-83

Rekordot döntött a Pacers. Még sosem nyert ilyen különbséggel nyitómeccset az Indiana, az eddigi legnagyobb sikert 1985-ben a Nets ellen érte el a klub, most viszont egy nagyon egyben lévő, motivált csapat találkozott egy közel értéhelhetetlen ellenféllel. A hazaiak végig kőkeményen védekeztek, segítettek egymásnak, kellő lendülettel és agresszivitással kosárlabdáztak, ez pedig a támadójátékot is hozta magával: különösebb egyéni extrák nélkül jutottak 110 pont fölé, 56,6%-kal dobtak mezőnyből és heten is elérték a tízpontos határt. Nate McMillan azt kérte csapatától, hogy végig védekezzen úgy, ahogy kell és uralja a lepattanózást, nos, a Memphis 30% alatti mezőnymutatója mellett az 57-28-ra behúzott lepattanózás is jelzi, hogy sikerült megvalósítani az elképzelést - volt idő pihenni is, 28 percnél senki nem játszott náluk többet.

Borzalmas volt a Grizzlies. A játék minden elemében a vállalható szint alatt teljesített a vendégcsapat, a 29,8%-os mezőnymutató, a már említett lepattanózás és a védekezés sem volt elfogadható, meg sem tudták nehezíteni a Pacers dolgát - Marc Gasol és Mike Conley is teljesen elveszett, a többiek pedig még annyit sem tudtak hozzátenni, mint a két vezér. J.B. Bickerstaff szerint ennél nyilván többet tudnak, de elsőre botrányos teljesítményt nyújtottak, egyedül azt érdemes feljegyezni, hogy Jaren Jackson Jr. 10 ponttal, 5 lepattanóval és 3 labdaszerzéssel kezdte meg NBA-karrierjét.

A Pacers legjobb dobói: Bogdanovic 19/9, Oladipo 16/9, Sabonis 14, Evans 14/3
A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 13/6, Temple 12/12, Conley 11/6

Orlando Magic - Miami Heat 104-101

Alacsony színvonalú meccs volt. Mindkét csapat rengeteget hibázott, nagy volt a hullámzás és borzasztó sok a kihasználatlan esély, ebből pedig most az Orlando jött ki jobban. A 29-20-ra megnyert második negyeddel előnybe kerültek a hazaiak, majd a záró etapban jött egy kulcsfontosságú 9-0-s roham, amely során az újonc Mo Bamba egy blokkot és két zsákolást tett a közösbe, ez pedig döntőnek bizonyult - a végén ugyan feljött a Heat, a Magic pedig három clutch büntetőt is elrontott, de az utolsó támadást nem tudta pontra váltani a vendégcsapat, így Evan Fournier eldönthette a találkozót. Az említett Bamba remekül kezdte NBA-karrierjét (13 pont, 7 lepattanó, 2 blokk), a támadások befejezésért elsősorban Aaron Gordon (26 pont, 9/18 mezőnyből, 4/5 tripla, 16 lepattanó) felelt, rajtuk kívül még négyen jutottak tíz pont fölé, ez pedig most elégnek is bizonyult - csak 7/25 triplát tudtak bedobni és 12 büntetőt is elhibáztak, de ezúttal ez is belefért számukra.

Gyenge volt a Heat. Wayne Ellington, James Johnson, Justise Winslow és Dion Waiters sem tudott játszani a vendégeknél, de ez még nem magyarázat arra, hogy a pályára lépők miért szenvedtek ennyire a dobásaikkal - csapatszinten 40% alatt maradtak, Dwyane Wade 3/13-at, Hassan Whiteside 6/15-öt, Josh Richardson 8/21-et hajított, egyedül Goran Dragic (26 pont, 9/14 mezőnyből) játszott úgy támadásban, ahogy kell. Hiába a jó kezdés (28-14-re vezettek), a folytatásban ők is teljesen szétestek és bár a végén így is megvolt az esélyük a sikerre, nem tudtak vele élni, úgyhogy kissé kaotikus meccsen szenvedtek vereséget - most Washingtonba utaznak, ott sem lesz könnyebb dolguk.

A Magic legjobb dobói: Gordon 26/12, Fournier 13, Bamba 13/3
A Heat legjobb dobói: Dragic 26/9, Richardson 21/6, Whiteside 12

New York Knicks - Atlanta Hawks 126-107

Mi volt ez a második negyed? Alapvetően nem volt nagy különbség a csapatok között, sőt, a Hawks kezdett jobban, de a második játékrészben mintha megnövelték volna azt a gyűrűt, amire a Knicks támadott. A hazaiaknál főleg Tim Hardaway Jr. volt elemében, volt egy időszaka, amikor sorozatban nyolc dobását küldte a helyére, de csapatszinten is minden klappolt ebben a negyedben, mert a 12 perc alatt 49 (!) pontot rámolt be a gárda - ez egyrészt közelített a franchise-rekordhoz, másrészt 23 pontos előnyt eredményezett a nagyszünetre. Innentől nem volt visszaút, hiába "hűltek ki" a hazai játékosok ehhez képest a folytatásban, az itt megszerzett tetemes fórt kényelmesen meg tudták tartani és kiütéses győzelemmel rajtoltak - heten érték el a tízpontos határt, köztük az újonc Kevin Knox és Allonzo Trier is, ráadásul pihenni is jutott idejük, csak Frank Ntilikina játszott 29 percnél többet. És hogy mivel magyarázták ezt a 49 pontos negyedet? Azzal, hogy nem sokkal előtte egy szurkoló betalált félpályáról, amivel tízezer dollárt nyert és ezzel valamit megváltoztatott azon a gyűrűn...

Hawks: semmi különös. Voltak biztató dokgok a vendégeknél, Taurean Prince sokoldalúan és eredményesen játszott (21 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz), Trae Young 14 ponttal, 6 lepattanóval és 5 gólpasszal debütált a ligában, a kezdőben szerepet kapó Vince Carter kifejezetten hasznosan mozgott, Kent Bazemore sem játszott rosszul, de egy 19 pontos vereségnél ezek igazából lényegtelenek - egy negyed alatt elúszott számukra minden, hiába voltak partiban a többi három játékrész során. Majd talán Memphisben...

A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 31/9, Kanter 16, Burke 15/6, Hezonja 15/9, Trier 15/3
A Hawks legjobb dobói: Prince 21/9, Young 14/3, Bazemore 14/6

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 116-104

Leonard debütált, a Raptors hozta a kötelezőt. Első meccsét játszotta a Torontónál Kawhi Leonard és elsőre hozta is, amit várnak tőle: ugyan gyengébben kezdett, az első dobásait elhibázta, de később azért belejött és 24 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával zárta 37 játékpercét. Mellette Kyle Lowry (27 pont, 8 gólpassz, 10/12 mezőnyből, 5/6 tripla) parádézott és még hárman jutottak tíz pont fölé, a hazai győzelem pedig nem forgott veszélyben - a szorosabb első negyed után 5/10 triplát rámolt be a gárda és a nagyszünetben már 13 pont volt közte, a második félidőben pedig nem engedték ennél közelebb ellenfelüket. Összességében magabiztos sikerrel nyitott az együttes, amely ezúttal a Lowry-Green-Leonard-Siakam-Valanciunas sorral kezdett, de a vezetőedző, Nick Nurse szerint ezt majd variálni fogják - az egyetlen negatívum náluk az, hogy OG Anunoby kapott egy ütést az arcába a negyedik negyedben és nem tért már vissza, az első hírek szerint csonttörése lehet.

Néhány pozitívum a Cavsnél. Kevin Love vissza tudott térni kisebb sérülése után, 34 percet játszott is és bár csak 5/18-at dobott mezőnyből, ezt 10/14 büntetővel igyekezett ellensúlyozni - 21 pontig jutott hét lepattanó mellett és a kezdőből egyértelműen ő volt a leghasznosabb. Pedig Cedi Osman is dicsérhető, 17 pontját 5/10-es mezőnymutatóval szerezte, leszedett 10 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, de ez sem volt elég még a szoros meccshez sem - még Hill, Hood és Clarkson jutott tíz pont fölé, Smith és Nance viszont nem tudott pályára lépni. Tyronn Lue szerint jó, ezúttal valóban nem volt érdemi esélyük, de ez a Toronto Kelet két legjobb csapata közé tartozik, valahol az a papírforma, ami történt.

A Raptors legjobb dobói: Lowry 27/15, Leoard 24/3, VanVleet 14/3
A Cavaliers legjobb dobói: Love 21/3, Osman 17/6, Hill 15/6, Clarkson 15/3

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 112-131

Mit művelt a New Orleans? A pocsék előszezon után mindenképpen váratlan az, amit ezen az estén produkált a Pelicans, hiszen a zseniális egyéni teljesítményekből elképesztő csapatjáték állt össze elöl-hátul és konkrétan földbe döngölték az egyik bajnokesélyest, méghozzá idegenben. Már az első negyedben látható volt, hogy nagyon koncentráltan játszik a gárda, a második játékrészben aztán állva is hagyták ellenfelüket Alvin Gentry tanítványai és 17 ponttal vezettek a nagyszünetben - a fordulás után a távolság a 30 pontot is verdeste, hatalmas volt a különbség a felek között. Egyrészt nagyon harcosan és agresszíven védekeztek a vendégek, másrészt pedig támadásban ízekre szedték az alacsonyabb Houstont: Anthony Davis MVP-teljesítménnyel nyitott (32 pont, 16 lepattanó, 8 gólpassz, 3-3 labdaszerzés és blokk), Nikola Mirotic félelmetesen dobott mellette (30 pont, 10 lepattanó, 6/8 tripla), a padról Julius Randle is extrát hozott magas poszton (24 perc, 25 pont, 8 lepattanó), a periméteren pedig a debütáló Elfrid Payton (10 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz), a 21 pontos E'Twaun Moore és Jrue Holiday (10 pont, 8 gólpassz) is kiválóan játszott. Csapatszinten 53,1%-kal dobtak, kiosztottak 36 gólpasszt, 76-44-re nyertek a festékből és 54-37-re húzták be a lepattanózást - átgázoltak James Hardenéken, az egyetlen negatívum, hogy már az első alapszakasz-meccsen 7+1 ember alkotta a rotációt.

És mit csinált a Houston? A Warriorst talán nem altatta el tegnap a gyűrűátadás, a texasiakat viszont talán kissé elálmosította James Harden MVP-trófeájának bemutatása - védekezésben értékelhetetlenek voltak, a palánk alatt elnyomták őket a vendégek, erre pedig nem tudtak mit lépni. Harden (18 pont, 9 lepattanó, 10 gólpassz, 6/15 mezőnyből) és Chris Paul (19 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) sem tudott fordítani a dolgok menetén, Clint Capela ezúttal esélytelennek bizonyult és mivel másik centerük nincs is, nem tudott mit lépni Mike D'Antoni - sem PJ Tucker, sem Carmelo Anthony nem volt megoldás erre a problémára, hiába gyorsítottak a játékukon, a Pelicans ihletett napot fogott ki. Elsőre így egy hatalmas, de talán kijózanító pofont gyűjtött be a tavalyi nyugati döntős, meglátjuk, hogy összeszedik-e magukat - D'Antoni egyébként arról beszélt, hogy nagyon fáradtnak látta csapatát, ezen kell most dolgozniuk.

A Rockets legjobb dobói: Gordon 21/6, Tucker 19/12, Paul 19/9
A Pelicans legjobb dobói: Davis 32, Mirotic 30/18, Randle 25/6

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 112-108

Butler sem tudott segíteni. Jól játszott a Wolvestól határozottan távozni akaró Jimmy Butler, dobott 23 pontot, leszedett 7 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt, ellopott 4 labdát, voltak fontos dobásai, de ő sem tudta győzelemre vezetni csapatát San Antonióban. Mellette Jeff Teague (27 pont, 8/12 mezőnyből, 9/9 büntető) villogott igazán, Andrew Wiggins is eljutott 20 pontig, Karl-Anthony Towns viszont eltűnt (8 pont, 2/6 mezőnyből és 22 perc alatt kipontozódott), a hajrát pedig elrontották: Butler ugyan az utolsó percben egy triplával még egalizált, de DeRozan válaszolni tudott, az időkérés után pedig Derrick Rose fejezte be a támadást, méghozzá egy rossz dobással. Nem biztos, hogy őt (8 pont, 3/12 mezőnyből) kellett volna választani ebben a helyzetben, mindenesetre több lehetőségük már nem adódott, a fault után DeRozan két büntetője lezárta a meccset, így vereséggel kezdett a Thibodeau-legénység.

DeRozan ilyen debütálásról álmodott. Jobban nem is sikerülhetett volna a Raptorstól érkező dobógép első meccse Spurs-mezben, hiszen egyrészt ő volt csapata legjobbja (28 pont, 10/21 mezőnyből, 4-4 lepattanó és gólpassz), másrészt 108-108 után, fél perccel a vége előtt övé lett a győztes kosár: Butlert próbálta megverni egy-egyben, majd dobott róla egy palánkos tempót, ráadásul a végén a mindent eldöntő két büntetőt is a helyére küldte. A San Antoniónál kiemelendő még Rudy Gay támadójátéka (23 perc, 18 pont) és LaMarcus Aldridge harcossága (42 perc, 21 pont, 7/23 mezőnyből, 19 lepattanó, 3 blokk), de az azért látszott, hogy a több sebből vérző alakulattal lesz még dolga Gregg Popovich-nak.

A Spurs legjobb dobói: DeRozan 28/3, Aldridge 21, Gay 18/3
A Timberwolves legjobb dobói: Teague 27/6, Butler 23/3, Wiggins 20/6

Sacramento Kings - Utah Jazz 117-123

A cseresor életben tartotta, Mitchell lezárta. Támadásban a kalkulált Ricky Rubio-mellélövések mellett nem okozott meglepetést a Utah kezdőötöse, Gobert masszív-dupla-duplával (19 pont, 15 pattanó, 3 blokk), Ingles és Favors extra százalékokkal (ketten együtt 16/20 mezőnyből) jelentkezett, bár Donovan Mitchell talán haloványabb volt a megszokottnál. Amiben javulniuk kell, az a védekezés, a Kings fiatal kezdője nagyon sokszor bolondot csinált belőlük, ez pedig nem megszokott: az első negyedben 16 ponttal égtek, és hiába nyerték 17 ponttal a második negyedet, később 14 pontos előnyt adtak le. A negyedik negyedben aztán előkerült a tavalyi Mitchell, 13 pontot tartogatott ekkorra, erre pedig már nem akadt válasza a hazaiaknak – összességében megint beigazolódott a tétel, hogy a ligában egyetlen gárdát sem lehet félvállról venni.

A Kings kezdőötöse letette a névjegyét. A Fox-Ferrell-Hield háromhátvédes rendszer nagyon nem ízlett a Jazznek, nagyszerűen adták a ritmust, a sebességükkel rendre megkavarták a vendégek védekezését, mellesleg 52 pontot tettek fel a táblára. A megnyíló óriási tereket Cauley-Stein töltötte be, 23 pontot szórt, míg Bjelica ismét igazolta, hogy ha van egy pici helye, ki tudja használni extra csuklóját (18 pont, 8/12 mezőnyből). A gondok a kispadnál kezdődtek, a cserék védekezésben kis túlzással azt sem tudták, melyik rendezvényen vannak, a rutinosabb Utah rendre megbüntette a figyelmetlenségeiket, emiatt is volt nagyon hullámzó a mérkőzés. Az 1/2-es Marvin Bagley III egyelőre 12 percet kapott, 6 ponttal és 5 pattanóval kezdett, de a látottak alapján többet most nem is érdemelt. 

A Kings legjobb dobói: Cauley-Stein 23, Fox 21, Hield 19/3.
A Jazz legjobb dobói: Mitchell 24/9, Ingles 22/12, Gobert 19.

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 121-100

Szebb a hangja az autónak, ha van benne motor. A Suns az egész előszezonban nélkülözte Devin Bookert, nem is festettek biztatóan, az évkezdetre azonban felépült a hátvéd, és rögtön 35 ponttal és 7 gólpasszal, illetve a negyedik negyedben több demoralizáló kosárral jelentkezett, és varázsütésre minden a helyére került. Deandre Ayton első éles NBA-meccsén elöl-hátul parádézott (18 pont, 8/11 mezőnyből, 10 pattanó, 6 gólpassz), Trevor Ariza, illetve a padról jövő Josh Jackson (18 pont) és TJ Warren (17 pont) ipari mennyiségben szórta az üres helyzetekből a hármasokat, és a kényszermegoldásként kezdő irányító Isaiah Canaan is jól teljesített (8 pont, 6 pattanó, 7 gólpassz). A Sunsnál még érdemes megjegyezni, hogy a csapatvédekezés évek óta talán először nézett ki úgy, mint egy NBA-csapat hátsó alakzata – az új mester, Igor Kokoskov vezetőedzőként eddig száz százalékos, ráadásul a padról további plusz tűzerő is várható a frissen igazolt Jamal Crawfordtól. 

A Dallas még messze van a késztől. Az első negyedben összeszedett 13 pontos hátrányt végig nyögte a Mavericks, egészen a negyedik negyedig nem tudtak közelebb jönni, nagyon hiányzott Dirk Nowitzki és az első negyedben meghúzódó Devin Harris rutinja, illetve Harrison Barnes lendülete. A negyedik negyedben aztán Matthews és Jalen Brunson tripláival felkapaszkodtak négy pontra, de itt volt a vége, Booker megrázta magát, így sima vereséggel nyitottak Doncicék. A szlovén újonc nem csillogott, 10 pontját 5/16-os mezőnnyel, 0/5-ös triplázással érte el, és bár lekapott 8 pattanót, 4 gólpasszára 4 eladott labda jutott. Mellette Smith és Matthews is gyenge napot fogott ki, minden tiszteletünk Dwight Powellé, de ha ő a csapat legjobb pontdobója, akkor akad gond. A mérkőzés pikáns érdekessége, hogy Doncic tavaly ősszel Kokoskov keze alatt nyert Európa-bajnokságot. 

A Suns legjobb dobói: Booker 35/18, Ariza 21/15, Jackson 18/9, Ayton 18.
A Mavericks legjobb dobói: Powell 16, Matthews 15/3, Smith Jr. 13/3.

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 98-107

A Nuggets megtanult csúnya játékkal nyerni? Tavaly sokszor meghaltak a szépségben a denveriek, a keményebben védekező csapatok ellen elszórtak olyan meccseket, amik a végén a rájátszásukba kerültek. Elsőre úgy tűnt, hogy ezen változtattak, a kezdőötös megfelelően felkészült az alapszakaszra, hiszen bár Nikola Jokic (21 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz) átlagos meccse mellett Paul Millsap (1/7 mezőnyből, 16 pattanó), valamint Jamal Murray (3/12) sem nagyon találta a dobásait, és a kispadról sem sorjáztak a jobbnál jobb teljesítmények (és akkor még finoman fogalmaztunk), védőoldalon sikerült megtörni a Clippers játékát. A hazaiak a negyedik negyedben még 92-84-re vezettek, itt vesztették el a fonalat, addigra érett be a Denver nyomása – a vendégek futottak egy 11-2-t, és megfordították a meccset. Elsőre nem volt rossz a Nuggets, de Isaiah Thomas kelleni fog, mert a második sorban nem akadt igazi vezér.

Boban Marjanovic remeklése ment a levesbe. A szerb centerek csatájában nem maradt le a LAC óriása, 18 perc alatt 18 pontot és 8 pattanót gyűjtött, és a negyedik negyed közepére kiépített előnyben is benne volt a keze. Mellette az újonc Shai Gilgeous-Alexander parádésan kezdte NBA-karrierjét, 11 pontját egyetlen rossz kísérlettel érte el, és kiosztott 4 gólpasszt is, illetve Lou Williams is hozta magát (14 pont, 5 gólpassz). A gond a kezdőötössel volt, a Beverley-Bradley hátvédpár nem tűnt jó kreálónak, így Gallinarihoz és Harrishez sem jutottak el rendesen a labdák, így a tüzérek nem nagyon tudtak belelendülni, és az sem segített, hogy Gallinari kipontozódott a szoros végjátékra. 

A Clippers legjobb dobói: Harris 19/6, Marjanovic 18, Gallinari 16/12.
A Nuggets legjobb dobói: Jokic 21/3, Harris 20, Barton 19/9.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus