LeBron James 30-at dobott, de a Lakers nyeretlenül zárta az előszezont

Most a Kings győzte le a Los Angelest - jó volt az Atlanta a Heat B ellen - hosszabbításban nyert a Denver - győzelemmel fejezte be az előszezont a Brooklyn. 

 

Atlanta Hawks - Miami Heat 127-92

Ezt csak letudta a Heat. A Miami oldalán mindenki pihenőt kapott, akire számítanak majd a rotációban, talán csak Caleb Martin, Gabe Vincent és Max Strus lépett pályára azok közül, akiket majd az alapszakaszban is láthatunk, de a keret első tíz (!) játékosa hiányzott. A keret minőségéről mindent elmond, hogy Udonis Haslem kezdőként kapott szerepet (13 perc, 1 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 2 blokk), a legjobb dobó pedig a padról 20 ponttal beszálló Javonte Smart lett. Azért Strus (18 pont, 9 lepattanó, 5/9 tripla), Micah Potter (16 pont, 16 lepattanó) és a 10 gólpasszos Vincent is mutatott szép dolgokat, de összességében ebben a felállásban természetesen nem lehetett igazi esélyük a győzelemre - most back-to-back játszanak a Bostonnal, ott van esély arra, hogy az igazi kerettel "főpróbát" tartanak.

A Hawks más úton járt. A mindenkit kiültető Heattel szemben az Atlanta most vette legkomolyabban a feladatát az előszezonban, Lou Williams és Danilo Gallinari ugyan nem játszott, de így is most volt a legteljesebb a keret, főleg ha a játékperceket is nézzük: Trae Young 30, John Collins és De'Andre Hunter 29-29 percet kapott, ők tényleg az alapszakaszra készültek. A sima győzelmet borítékolni lehetett és a kulcsemberek hozták is, amit kellett, Young például 27 ponttal, 15 gólpasszal és 5/12 triplával zárt, Collins és az alig 12 percet játszó Capela is dupla-duplázott, Hunter 19 pontot és 4/6 triplát tett hozzá, Huerter 13 ponttal és 3/5 távolival szállt be, működött a gépezet. Végül összesen 19-szer köszöntek be kintről 41%-kal, szétosztottak 33 gólpasszt is, nem forgott veszélyben a sikerük, úgyhogy jó szájízzel zárták le az előszezont. 

A Hawks legjobb dobói: Young 27/15, Hunter 19/12, Collins 13/3, Huerter 13/9
A Heat legjobb dobói: Smart 20/9, Strus 18/15, Potter 16/6

 

Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 107-101

A második negyedben robbantott a Nets. Jól kezdett, aztán az első játékrész vége felé kicsit leeresztett a Brooklyn, majd a második negyed során produkált egy félelmetes szűk négy percet, amikor a maga javára billentette el a derbit: ebben az időszakban egy 19-0-t repesztett a gárda, amelyből 14-et James Harden dobott, vagy készített elő. Innentől többször nem került hátrányba az együttes és bár eldönteni nem tudta a találkozót, de végig vezetett már - a hajrá szoros lett, ám a fontos pillanatokban jól tudott védekezni a Nash-legénység, így megszerezte a győzelmet. Az említett Harden egyébként alig hat pontot szerzett, viszont szétosztott 14 gólpasszt, Durant 19 ponttal, 7 lepattanóval és 3/6 triplával zárt (ők ketten 31-32 percet játszottak), míg Joe Harris 7/10 triplával lett a csapat legjobb dobója - de emeljük ki a padról 16 ponttal, 8/8 büntetővel beszálló LaMarcus Aldridge-et is. Összességében jó játékkal fejezték be az előszezont és innentől készülhetnek a címvédő Bucks elleni nyitómeccsre - természetesen Kyrie Irving nélkül.

Gyengén dobott a Minnesota. Elsősorban a harmatos dobóteljesítménye miatt nem tudott nyerni a Wolves, a meccs nagy részében ez jelentette a vendégek fő problémáját és a végjátékban sem hiányzott más a fordításhoz (egy-két pontra is feljöttek), mint néhány jól kivitelezett labdabirtoklás. A 41%-os mezőnymutatót és főleg a sok kísérletből összehozott 25%-os triplázást nem tudta ellensúlyozni a hibátlan büntetőzés, hiába nyertek a festékben és leindításból, hiába lepattanóztak jól, ez most csak egy szoros vereségre lett elég, túl sok helyzetet hibáztak el félpályán, főleg távolról. D'Angelo Russell nem játszott, nélküle Karl-Anthony Towns (16 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés) és Anthony Edwards (23 pont, 4 gólpassz) próbálta a hátára venni az együttest, de a biztató játék mellett ezúttal nem volt bennük elég tűzerő. Nem volt rossz előszezonjuk, most bizakodva készülhetnek a Rockets elleni, bőven nyerhető első tétmeccsükre. 

A Nets legjobb dobói: Harris 23/21, Durant 19/9, Aldridge 16
A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 23/6, Towns 16/3, Beasley 14/12

 

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 107-113 - hosszabbítás után

Markus Howard nyerte meg a Denvernek. Mindkét oldalon voltak fontos hiányzók, a Nuggetsnél Jokics, Porter Jr., Dozier, Morris és Green sem lépett pályára, így meglehetősen felforgatott ötösöket láthattunk. A Denver a második negyedben játszott igazán jól, ott tudott fordítani és onnantól sokáig vezetett, de a záró etapot elrontotta és kis híján kikapott, csak néhány jó védekezésnek és Marcus Howard triplájának köszönhette, hogy megmenekült: a hátvéd nem egészen négy másodperccel az órán köszönt be távolról, amellyel hosszabbításra mentett. Ott pedig ismét ő volt a hős, három triplát is bevert ebben az időszakban, csapata 11 pontjából kilencet ő szerzett, ezzel ő döntötte el a találkozót, amelynek ráadásában a Thunder már gyakorlatilag nem tudott érdemi támadójátékot bemutatni. Howard végül 31 ponttal és 9/17 triplával zárt, mellette Will Bartont (14 pont, 2/2 tripla 17 perc alatt) érdemes igazán kiemelni, míg a védekezésben sokszor figyelmetlen Bol Bol 12 pontos, 12 lepattanós dupla-duplája és 3 blokkja szintén említést érdemel. Ők majd egy Suns elleni rangadóval kezdik az alapszakaszt, az előszezonjukkal nem lehetnek elégedetlenek. 

Giddey jól mozgott. Gilgeous-Alexander, Dort, Bazley és Favors sem játszott az OKC oldalán, de az újonc Josh Giddey kifejezetten hasznosan kosárlabdázott: 13 ponttal, 9 lepattanóval és 8 gólpasszal zárt, mindenben benne volt, keveset hibázott és vele a pályán +2-t hozott össze a csapata. Rajta kívül Alekszej Pokusevski (22 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 4/9 tripla) is dicséretet érdemel, de Ty Jerome, Gabriel Deck, Theo Maledon, vagy Mike Muscala is meg-megvillant, ezért is tudtak ennyire szoros meccset játszani. Az utolsó két mérkőzésük alapján nem elveszettek így az alapszakasz kezdete előtt, bár az első megmérettetésük a Jazz ellen lesz majd...

A Thunder legjobb dobói: Pokusevski 22/12, Jerome 16/6, Muscala 14/3
A Nuggets legjobb dobói: Howard 31/27, Barton 14/6, Hyland 13/9

 

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 116-112

James 30 pontot dobott, de kikapott a Lakers. Jól játszottak a Los Angeles szupersztárjai, de mindegyikük közül kiemelkedett LeBron James, aki 29 perc alatt 30 pontot (12/20 mezőnyből), 6 lepattanót, 6 gólpasszt és 2 blokkot írt fel a statisztikai lapjára és amíg ő a pályán volt, +17-et (!) hozott a csapata. Mellette Russell Westbrook (18 pont, 5 gólpassz, 7/12 mezőnyből) és Carmelo Anthony (15 pont, 3/4 tripla) is hozta, ami tőle kell, Anthony Davis viszont elég sokat rontott (5/18 mezőnyből, 12 lepattanó, vele -22-ben voltak...) és a kinti tűzerő most is hiányzott a társaságból. Összességében nagyon hullámzó volt ez az este, rögtön egy 13-6-tal kezdtek, de az első negyedet végül 12 ponttal elbukták, majd a másodikat 42 dobott ponttal megnyerték, de az este végén vereséget szenvedtek. Hiába a behúzott lepattanózás és a festékben aratott 62-40-es győzelem, távolról és a büntetővonalról megverte őket a Kings - Frank Vogel csapata így 0-6-os mérleggel, nyeretlenül zárta az előszezont és bár most is akadtak "kapaszkodók" a játékukban, de a mérleg mindenképpen intő jel lehet számukra.

A kispadot emelhetjük ki a Kingsnél. A Sacto kezdője inkább mínuszban volt, mint pluszban, az első sorok csatájában azért természetesen jobb volt a Lakers annak ellenére, hogy De'Aaron Fox 21 pontot és 5 gólpasszt, Richaun Holmes pedig 15 pontot és 10 lepattanót jegyzett. A Kings sikerét igazán a kispad szállította, ott voltak +19-es, +22-es és +30-as +/- mutatók is, ezekből is látszik, hogy mi döntött egy négypontos különbségű meccsen - Terence Davis, Davion Mitchell, Buddy Hield, vagy Tristan Thompson remeklése kellett ahhoz, hogy a javukra dőljön el a derbi. A 17 bedobott tripla és a hattal több büntető is fontos szerepet játszott ebben, mert alapvetően csak 40%-kal céloztak mezőnyből, de a labdára is jobban vigyáztak és a hullámzásból ők jöttek ki jobban - jövő héten a Portlanddel kezdenek majd, ott ennél tőlük is több fog kelleni. 

A Kings legjobb dobói: Fox 21/6, Davis 20/18, Barnes 15/9, Holmes 15
A Lakers legjobb dobói: James 30/6, Westbrook 18/3, Anthony 15/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus