Leonard visszatér Torontóba, a Sport TV is közvetíti

Pályán a Lakers és a Bucks, Indianába látogat a Boston, összesen tizenegy mérkőzést rendeznek hajnalban.

Orlando Magic - Los Angeles Lakers 01:00

11-1-es idegenbeli mérleggel érkezik meg erre az összecsapásra a Lakers, úgyhogy igazából a hazai pályában sem nagyon bízhat a Magic, amely egyébként saját magára azért építhet - kifejezetten jó formában volt, mielőtt legutóbb kikapott Milwaukee-ban, de ott idegenben is közel tudott maradni a meccs végéig. A Los Angeles ettől függetlenül természetesen esélyesebb, most már a hírek szerint Avery Bradley-re is számíthatnak Frank Vogelék, a James-Davis páros mostanában 70-esével, 80-asával dobálja a pontokat, míg a hazaiak továbbra is nélkülözik Nik Vucsevicset - a gyűrű alatt érdekes lesz látni Isaac küzdelmét AD-vel, de ha csak nem fog ki extra napot az Orlando, vagy váratlanul rosszat a LAL, akkor az arany-lilák a favoritok.

Toronto Raptors - Los Angeles Clippers 01:00 (Sport 1)

A mérkőzés fő sztorija Kawhi Leonard visszatérése lesz, akit nagyon várnak Torontóban, most kapja meg a gyűrűjét is, úgyhogy nyilván elég speciális hangulat uralkodik majd a csarnokban. A győzelem ettől függetlenül mindkét félnek nagyon kellene, a Raptors három vereség után valahogy kiszenvedett egy meccset Chicagóban, de ott se volt meggyőző, Fred VanVleet ráadásul sérült, lehet, hogy most sem léphet még pályára - közben a Clippers az idegenbeli túrája negyedik állomásához érkezik azok után, hogy legutóbb legyőzte az Indianát. A Los Angeles jelenleg talán valamivel jobbnak tűnik, főleg Leonarddel, de ők sincsenek még készen, a Toronto pedig eléggé megtorpant, kérdés, hogy mennyire tudnak most felpörögni Kyle Lowryék - idei első meccsüket Los Angelesben 98-88-ra nyerte a Clippers, meglátjuk, hogy most melyik fél lesz élesebb, koncentráltabb.

Cleveland Cavaliers - Houston Rockets 01:00

Kötelező meccs a Rockets számára, a Cavs jelenleg a liga egyik legrosszabb formában lévő csapata, legutóbb is óriási verést kapott Bostonban, előtte pedig Philadelphiában, míg a Houstonnak nagyon kellene egy győzelem, ugyanis szintén abszolút nincs jó formában. A védekezést sem sikerült igazán összerakni, a támadójáték érezhetően akadozik, James Harden kezéből egyre több védelem tudja sikeresen kivenni a labdát, ami nála láthatóan frusztrációval párosul, úgyhogy egyáltalán nincs minden rendben náluk. Clevelandben ezzel együtt toronymagas esélyesek, minden mellettük szól, akkora tehetségbeli fölényük van, a Cavs olyan rossz formát fut és annyira kellene a siker Westbrookéknak, hogy ordas nagy meglepetés lenne, ha hazai győzelem születne. 

Indiana Pacers - Boston Celtics 01:00

Ez keleti rangadó lesz, bár az esélyes alapvetően a Boston, főleg hogy legutóbb visszatérhetett Gordon Hayward - Marcus Smart játéka kérdéses, de lehet, hogy már ő is bevethető lesz, a Celtics pedig a veretlen hazai mérleg mellett idegenben is szeretne (tovább) bizonyítani. A Pacersnek is kellene a győzelem, mert legutóbb kikapott otthon a Clipperstől, egymás után két hazai bukta pedig nem lenne túl szép, de a Boston eddig minden téren stabilabb volt egy fokkal, több fegyvere is van és ráadásul zsinórban négy győzelemből érkezik. Kérdéses viszont, hogy mi történik majd magas poszton, ahol a liga egyik legjobb gyűrűvédője mellett a liga egyik legjobb lepattanózója játszik az Indy oldalán, míg a Boston alacsony szerkezetben kosárlabdázik és sokszor Tatum lép fel négyes posztra - itt azért lehetnek érdekes matchupok. 

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 01:30

A Hornets back-to-backet játszik a Wizards elleni hazai vereség után, ez és a pályaelőny is a Brooklyn mellett szól, de ezen felül is abszolút jobb csapatnak tűnik jelenleg a Nets - Spencer Dindwiddie-ék ligaszinten nézve is kiváló formában vannak, az utóbbi tíz meccsükből nyolcat is megnyertek. Ebben pedig a Charlotte is benne volt kétszer, legutóbb múlt héten verték meg Grahaméket Jarrett Allenék, akkor idegenben 111-104-re és a realitás most is azt diktálja, hogy ők az esélyesebbek, főleg azt tekintve, hogy a Hornets fáradtan érkezhet meg. Ha ennek ellenére idegenben kifog egy jó kinti dobóformát a triplavonalon túlról mindig veszélyes Charlotte, akkor lehet keresnivalója, egyébként a Nets még Iman Shumpert nélkül is abszolút favorit. 

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 02:00

Két szenvedő csapat találkozója lesz ez, a Minnesota teljesen összeesett, zsinórban ötször kapott ki és 0-4-gyel zárta idegenbeli túráját, míg a Jazz a saját szörnyű kirándulása után nyert ugyan egy meccset a tartalékos Memphis ellen, de aztán kikapott otthon az OKC-től, egyértelműen bajban van a csapat. Nagyon kellene is egy önbizalomnövelő siker nekik, de ezzel a Wolves is ugyanígy van, főleg otthon, ráadásul Mike Conley továbbra sem játszhat, nélküle kell megoldaniuk a helyzetet Donovan Mitchelléknek. Kulcspárharc lehet a Towns-Gobert csata ötös poszton, ha a francia limitálni tudja a Minny centerét, az már fél siker lehet a vendégeknek, de ettől még a támadójátékukat javítani kell, hiszen az elmúlt négy meccsükből háromszor is száz pont alatt maradtak. A két csapat amúgy kétszer is találkozott már idén és úgy állnak 1-1-re, hogy mindkétszer az aktuális vendég együttes győzött.

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 02:00

A Hawks egy hosszabbításos vereség másnapján játszik idegenbeli back-to-backet, ami nem túl szép feladat, de a Chicago annyira nem találja idén, hogy merre van az előre, hogy elég nehéz biztos hazai győzelmet jósolni. Pedig az Atlanta egyébként is gyenge, most jó fáradt is lesz, idegenben játszik, elvileg minden adott a Bulls sikeréhez, csak ezt a Bulls játékosainak valóra is kell váltani a pályán, ami nem nagyon szokott menni ebben a szezonban. Legutóbb azért csak egyetlen pontra voltak a Toronto legyőzésétől, ebbe talán kapaszkodhatnak, de morálisan sincsenek a legjobb passzban zsinórban három (!) egylabdás vereség után, viszont ha valamikor, akkor most nyerniük kellene. 

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 03:00

A Suns legutóbb kiegészült Aron Baynesszel és fontos meccset nyert a Minnesota ellen, összességében ötből három mérkőzést behúzott, talán-talán jó irányba indult el ismét, de ezt a Grizzlies elleni hazai találkozón is bizonyítani kellene egy győzelemmel. Az esélyeik jók, a Memphis abszolút nincs jó formában, bár Ja Morant már viszatért és Brandon Clarke, illetve Kyle Anderson is játszani fog, úgyhogy javul azért a helyzet. Ettől függetlenül ha playoffba akar kerülni a Phoenix, akkor most nem hibázhat, a Grizzlies egy alsóházi, különösebb teher nélkül játszó csapat jelenleg, az ilyen feladatokat meg kell oldani.

Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans 03:30

Természetesen kérdés nélküli favorit a Bucks, zsinórban 15 győzelem után, hazai pályán a továbbra is zuhanórepülésben lévő, sorozatban kilenc meccset elveszítő Pelicans ellen csak a nagy számok törvénye és az "egyszer minden széria megszakad" elv mentén lehet ellenük fogadni. Minden téren szakadéknyi a különbség a csapatok között, támadásban, védekezésben, mentálisan, a formát tekintve, ráadásul Giannis Antetokounmpóékat sérülések sem hátráltatják - ha nem dőlnek hátra túlságosan, vagy nem fog ki teljességgel ihletett napot a New Orleans, akkor nem nagyon lehet kérdés.

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 04:00

Ez jó meccs lehet, mindkét csapat villogott az utóbbi mérkőzésein, a Kings back-to-back nyert Dallasban és Houstonban is, míg a Thunder szintén b2b idegenbeli sikereken van túl Portlandben és Salt Lake Cityben. Mindkét fél megmutatta, hogy képes kiválóan védekezni, de megvannak a nyerőemberei is, akik el tudják dönteni a meccseket, úgyhogy érdeklődve várjuk, hogy mire mennek egymással. A Bjelica-Gallinari csata jónak ígérkezik, a periméteren Hield és Bogdanovics megküzdhet Paullal és Gilgeous-Alexanderrel, a Kingsnél pedig extra faktort jelenthet, hogy a hírek szerint Marvin Bagley felépült és visszatérhet, gyakorlatilag a szezon eleje óta először lesz bevethető. Amúgy a csapatok között egyetlen meccs a különbség az OKC javára és ez az egyetlen meccs jelenleg playoff-részvételről dönt, úgyhogy a tét sem kicsi...

Golden State Warriors - New York Knicks 04:30

"Roncsderbi", a liga két legrosszabb mérlegével bíró csapata találkozik egymással, ráadásul a Knicks back-to-backet játszik, ami tovább ronthatja a színvonalat. Emiatt otthon akár még esélyesebb is lehet a Warriors, Steve Kerréknél fejben nagyobb rend van most, mint az egyébként is fáradtabb New Yorknál - megjósolhatatlan, hogy mi történik majd, elvileg D'Angelo Russellék jelenleg jobb passzban vannak minden téren.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus