Másodjára továbbjut a Miami, vagy tovább zárkózik a Boston?

Jön a keleti döntő ötödik meccs, ahol a hazai pályán játszó Celtics azért küzd, hogy visszajöjjön a párharcba: a Miami pedig szeretné lezárni a szériát.

Boston Celtics - Miami Heat 02:30 (Sport 1)

A Celtics legutóbb elkerülte a söprést, és 3-1-re szépített idegenben, így most feltöltődve térhetett haza az ötödik meccsre - ha ezt is behúzza saját közönsége előtt, akkor azért elkezd érdekessé válni a sorozat. Ehhez viszont a legutóbbi kinti dobóformára, működő védekezésre, és főleg arra a könnyedségre van szükség, ami az ezt megelőző összecsapásokon hiányzott.

A nagy kérdés az, hogy mentálisan mi történik, mit okoz Tatuméknál az a siker, feloldódott-e a mentális blokk, a hazai közönség belehajtja-e őket egy újabb jó teljesítménybe, vagy pont hogy megint rájuk helyezi azt a terhet, amit eddig csak ritkán bírtak el ebben a playoffban. Taktikailag nagy megfejtések, nagy változások nem történtek az első három meccshez képest, ahogy akkor is írtuk, a Celticsnél papíron minden adott a sorozatos győzelmekhez is, az a kérdés, hogy fejben mi történik - viszont Malcolm Brogdon 0-3-nál azt is elmondta, hogy egy-egy jobb estéjük bármikor lehet, összességében mégis szenvednek a Heathez hasonló konzisztens, kemény, harcos csapatokkal szemben.

A Miami oldalán nem kell pánikolni, ugyanazt kell csinálniuk, mint eddig, a legutóbbinál kicsit talán nagyobb tűzzel, fizikalitással, és az eddigi önbizalommal.

Az egyetlen jelentős probléma náluk Gabe Vincent bokája, ami a negyedik meccs negyedik negyedében megsérült, és jelen pillanatban erősen kérdéses a kezdő irányító játéka - az ő kiesése azért boríthatja a dolgokat, valószínűleg Kyle Lowrytól kell majd egy erős meccs, ha nem akarnak megbillenni.

Egy párharcot lezárni mindig nehéz, főleg ha a hátrányban lévő csapat ilyen tehetséges és sokoldalú, mint a Celtics, de nem véletlenül lett ez 0-3, perdöntő fordulat nem történt legutóbb sem - ha a Bostonnál áttört a mentális gát, akkor lehet ez most 2-3 és még ki tudja, hogy mi, de az is erősen benne van, hogy a Heat reagál, és idegenben tesz pontot a széria végére.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus