Megtörné negatív sorozatát a Denver, a Knicks a Sunst fogadja

Nyolc mérkőzéssel folytatódik az NBA újabb játéknapja, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló mérkőzésekről.

Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 21:30

A Bucks az elmúlt időszakban stabil formába került, odaért a keleti élmezőnybe és már csak egy meccs a hátránya a listavezető Boston mögött, most jó esélye van a hazai csapatnak arra, hogy tovább zárkózzon a riválisokhoz. A Milwaukee az utóbbi hét mérkőzéséből hatot is behúzott, csak a Celtics elleni rangadón maradtak alul Giannisék, legutóbb a Wizards ellen sikerült javítaniuk, igaz, hogy az alsóházi csapat alaposan megnehezítette a wisconsiniak dolgát. A Blazers a várakozásoknak megfelelően Nyugat utolsó csapatai között teljesít, néhány napja a Jazz ellen tudott győzelmet ünnepelni, ezzel nyolcmecces nyeretlenségi sorozatát tudta megszakítani - ez persze most irreleváns, a keleti bajnokesélyes ellen nem lehet elvárás a győzelem részükről. Khris Middleton achillese miatt óvatos játékosával a Bucks, ő ezen a meccsen biztosan nem lesz ott a keretben, rajta kívül Jae Crowder is sérültlistán van, mindezek ellenére viszont az esélyek egyértelműen a hazaiak oldalán állnak, nagy blama lenne, ha a hazai pályán 7-1-gyel álló Bucksnak nem sikerülne érvényesítenie a papírformát.

 

Boston Celtics - Atlanta Hawks 00:00

A Celtics még mindig a Keleti Konferencia élén áll, de legutóbb megszakadt remek sorozata és az őt közvetlenül követő Orlando Magic ellen szenvedett némileg váratlan vereséget, ebből kiindulva könnyű mérkőzés az Atlanta ellen sem vár majd Tatumékre. A Hawks teljesítménye elég hullámzó az utóbbi időben, zsinórban három vereség után most egy kétmeccses győzelmi sorozatban van a csapat - a Brooklyn és a Washington ellen azért elvárható is volt a siker tőlük, ha a rájátszásba szeretnének jutni Youngék. A hazaiaknál Porzingis sérülése adhat okot az aggodalomra, a lett magasembernek a vádlija sérült meg az előző meccsen, ma biztosan nem lesz bevethető, de Jrue Holiday játéka is bizonytalan egyelőre - két kezdőjátékosa nélkül azért meggyűlhet a bajuk a keltáknak a javuló formában lévő Atlantával. A Hawks támadójátéka közvetlenül a Pacers után a legjobb a mezőnyben, bár a Celtics a pálya mindkét oldalán a legjobbak között van, most viszont a rendelkezésre álló játékosok láttán ez nem biztos, hogy mérvadó lesz. Porzingis és Holiday hiánya különösen védekezésben lehet majd érezhető, nélkülük azért van esély arra, hogy a Hawks hatékony támadójátéka soknak bizonyul majd hazaiak számára. A Boston mellett eddigi veretlen hazai mérlege szól, a vendégek pedig a Celtics botlásaiban és hiányos kezdőjében bízhatnak, meglátjuk, hogy merre billen el a mérleg nyelve.

 

New York Knicks - Phoenix Suns 00:00

Ez egy kifejezetten érdekes mérkőzés lehet, a Knicks az elmúlt kilenc meccséből hetet is megnyerve folyamatosan zárkózik a keleti élmezőnyre, míg a Suns zsinórban hat sikernél jár és már másfél meccsre van a listavezető Wolvestól. A New York egy hosszabb idegenbeli túra után tért haza legutóbb, a Heat ellen nyert rangadót és a játékát elnézve a liga egyik legjobb formájában lévő csapata ellen sem indul esélyek nélkül. A Sunsnál ugyanis egyelőre sok a bizonytalanság, Bradley Bealre még hetekig nem számíthat Frank Vogel, de ma este Kevin Durant pályára lépése is bizonytalan, sőt, Watanabe és Eubanks játéka is kérdéses. Így azért elképzelhető, hogy egy jó formában lévő, egészséges Knicks ellen megszakadhat a vendégek nagy sorozata, ha Durant sem lesz bevethető, akkor minden szem Devin Bookerre szegeződik majd, a sztár extrájára nagy szükség lenne, de mellé jó teljesítmények kellenek a kispadról is. Ha Kevin Durant tudja vállalni a játékot, az azért nyílt meccsre adhat esélyt, a Knicks védekezésben, a Suns pedig támadásban tartozik a mezőny legjobbjai közé, kíváncsian várjuk, hogy milyen arcukat mutatják a felek.

 

Orlando Magic - Charlotte Hornets 00:00

A szezon előtt talán közel egyenlő erők küzdelmeként vártuk volna ezt a meccset a keleti mezőny alsóházában, de a Magic mindenkire rácáfolt az eddigi meccsein: 11-5-ös mérlegével szorosan követi a Bostont a konferencia második helyén, zsinórban hat sikernél járnak Bancheróék, a Denver után a Bostont is legyőzték, a számok és a játék alapján pedig lassan élcsapatként beszélhetünk róluk. A Hornets ennek szöges ellentéte, bár ez az ő esetükben nem annyira meglepő. A Charlotte az elmúlt meccseken kozmetikázott mérlegén, egymás után négy zakó után lepték meg előbb a Bostont, de legutóbb a Washingtont is legyőzte a csapat - Miles Bridges visszatérése láthatóan egy szinttel feljebb emelte a színvonalat, de azért érdemi célokért nem fognak idén küzdeni. A Magic menetelésében az az elképesztő, hogy ezt két kulcsembere (Carter Jr. és Fultz) nélkül teszi meg, az elmúlt meccsek alapján talán nem is tudunk olyan csapatot mondani, amely ellen esélytelenként lépne pályára a floridai csapat. A vendégeknél LaMelo Ball elképesztő formában van, sorra hozza a 30+ pontos meccseket, Bridges is hozza magát és a kiegészítők is kezdenek hozzátenni, de a védekezés még mindig nagyon alacsony szinten van. A Magicről ez nem mondható el, Wagnerék védekezése annyira jó (egyenesen a legjobb), hogy még az átlag alatti támadást is bőven elbírja a csapat, meglepődnénk, ha éppen egy alsóházi csapat ellen szakadna meg a nagy orlandói sikerszéria.

 

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 00:00

Látszólag ez egy sima meccs lehet, a Grizzlies szezonja szinte már teljesen elúszott, a következő hetekben sem számíthatunk pálfordulásra tőlük, Taylor Jenkinsnek már alig van bevethető játékosa az aktív rotációból és várhatóan ez a következő hetekben sem fog változni. A Wolves nagyon magabiztosan kezdte az idényt, mára Nyugat egyik legjobb csapata lett, és bár az elmúlt napokban becsúszott néhány vereség, de összességében még mindig bőven pozitív csalódás a teljesítményük, továbbra is vezetik a konferenciát. A hazaiak az utóbbi öt meccsükből mindössze egyet nyertek meg, akkor a hozzájuk hasonló szinten lévő Spurst múlták felül, ezt viszont zsinórban három zakó követte - az sem könnyíti meg a helyzetüket, hogy hazai környezetben még nem ünnepelhettek győzelmet, hétből hét vereség a macik mérlege otthon. A Wolves bár legutóbb a Kings ellen meglepően alulmaradt, de az elmúlt tíz mérkőzésükből így is nyolcat nyertek Edwardsék, sikerüket elsősorban elit védekezésüknek köszönhetik, a jó perimétervédekezés mellett a Towns-Gobert páros is hatékonyan működik a festékben. A Grizzlies abszolút tét nélküli meccseket játszik, jelenlegi helyzetében még a tankoló csapatok ellen sem léphet esélyesként pályára, a Wolves előtt így most remek lehetőség áll, hogy a Sacramento elleni rangadó után visszatérjen a győztes útra.

 

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 01:30

A Cleveland az elmúlt hetekben Donovan Mitchell sérülése ellenére is megrázta magát, hatból öt győzelem után viszont az elmúlt két mérkőzésen nem sikerült győznie a csapatnak, tegnap a Lakers ellen még a sztár visszatérése sem volt elég a győzelemhez. A Raptors egy szinttel a Cavs alatt van az erősorrendben, bár az utóbbi napokban úgy tűnik, hogy talált valami megoldást Darko Rajakovics a korábbi problémákra: négyből három siker a csapat mérlege, ezek közül a Pacers elleni győzelem emelkedik ki leginkább - most ismét elérte a 50%-os határt a csapat, meglátjuk, hogy egy újabb komolyabb ellenfél ellen sikerül-e fenntartania a társaságnak a jó formát. A Cavs pihenőnap nélkül lép pályára, a Lakers ellen egy szoros végjátékban maradt alul a gárda, ráadásul Darius Garland is kivált a csapatból egy nyaksérülés miatt, az ő szereplése egyelőre kérdéses. Nehéz bármit is jósolni ezzel a meccsel kapcsolatban, a Cavsnek mindenféleképpen gyűjtögetnie kellene a győzelmeket, viszont most egy back-to-back második felén egy javuló tendenciát mutató együttes ellen nem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy kötelező meccs előtt állnak - ha Garland játékra jelentkezik, akkor természetesen a fáradtság ellenére is megnőnek az esélyeik.

 

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 01:30

A Brooklyn Nets a tegnapi játéknapon egy hárommeccses nyeretlenségi szériát adott át a múltnak, alig egy nappal ezelőtt a Miami Heat ellen aratott egy nagy győzelmet a csapat, ezzel továbbra is azt a látszatot kelti, hogy nem szeretne kimaradni a playin-helyekért zajló versenyből. A Bulls ellenben ebből a küzdelemből szinte biztos, hogy kimarad idén, a csapat teljesen szétesett és egyértelműen újjáépítésre vár, már a tizenkettedik Hornetstől is másfél meccsel vannak lemaradva DeRozanék, zsinórban három zakóból érkeznek Brooklynba, totális a kilátástalanság Chicagóban. A hazaiaknál Cam Thomas és Ben Simmons maródi még mindig, a túloldalon pedig Alex Caruso játéka kérdéses. A két csapat november elején már találkozott egymással, akkor egy szoros meccs végén a Nets tudott ünnepelni, most is valami hasonlóra számítunk. 

 

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 02:00

A Nuggetsnél kezd aggasztóvá válni az elmúlt időszak eredménytelensége: míg egy bő hete még Nyugat listavezetőjeként beszéltünk róluk, addig mára már csak a konferencia ötödik helyén áll a csapat - ez persze nem meglepő, ha azt nézzük, hogy az utóbbi hét mérkőzéséből mindössze csak kétszer tudott nyerni a címvédő. Most egy ötmeccses idegenbeli túra után térnek újra haza Jokicsék, ebben a sorozatban pedig csak Detroitban tudtak győzni, legutóbb a Magic és a Rockets ellen is tovább süllyedtek a gödörben, minél előbb ideje lenne ebből kimászniuk, ha nem szeretnének tartósan a középmezőnybe süllyedni. Ahogyan már meccsek óta, most is remek lehetőség előtt állnak a hazaiak, a könnyű sorsolásuk most a Spurs elleni meccsel ér véget - nem túl jó jel azonban, hogy az előző könnyebbnek ígérkező mérkőzéseken sem sikerült megállítani a lecsúszást, a Spurs ellen talán végre valahára sikerül megállnia a lejtőn a tavalyi bajnoknak. A SAS ugyanis a liga egyik legrosszabb formájában lévő csapata, csak a Detroit vesszőfutásának köszönheti, hogy tizenegymeccses nyeretlenségi sorozata nem a legrosszabb jelenleg a mezőnyben, gyakorlatilag aki szembejön, az legyőzi a texasiakat - éppen ezért lenne óriási csalódás, ha ezúttal is kudarcot vallana a Nuggets. Jamal Murray-n kívül az egész rotáció bevethető, bár már a könnyebb ellenfelek ellen elszenvedett vereségek után sem hivatkozhatott sztárja hiányára a csapat, egyszerűen annyival kompaktabb csapata van a Denvernek az ellenfeleihez képest, hogy az ilyen botlások egyszerűen elfogadhatatlanok - reményeik szerint ma végre pontot tehetnek a hanyatlásuk végére.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus