Most a Miami próbálja megállítani a Milwaukee-t

New Yorkba látogat a Houston, Clevelandbe a Jazz, Chicagóba a Dallas, Atlantába a Memphis.

 

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 01:00

Természetesen egyértelmű favorit a Jazz, a vendégeknek legutóbb sikerült megtörniük a váratlan vereségsorozatukat, de ott sem voltak azért a legmeggyőzőbbek, most pedig idegenben kell bizonyítaniuk, hogy tényleg lezárták ezt az időszakot és visszakapaszkodnának a nyugati második helyért zajló csatába. A Cavs nem lesz könnyű ellenfél, Kevin Love-ék J.B. Bickerstaff keze alatt harcos csapattá váltak, voltak jó meccseik és szép győzelmeik is, az előző kettőt ugyan elvesztették, de egyik sem volt sima este, úgyhogy Donovan Mitchellék sem készülhetnek sétagaloppra. Az eredmény persze azért a vendégektől függ, ha ők összeszedik a védekezésüket és elöl is meglesz a ritmusuk, egységesek lesznek, akkor nekik áll a zászló, de ha a mostanában látott gyengélkedésük folytatódik, akkor ez a mostani Cleveland képes lehet azt megbüntetni - igaz, lesz két fontos hiányzója Thompson és Garland személyében.

New York Knicks - Houston Rockets 01:00

Itt a Houston a toronymagas favorit, Russell Westbrookék nagyszerű formában vannak, a Boston legyőzése után sorozatban hat győzelemnél járnak és ott vannak a nyugati elitben, úgyhogy a New York ellen is egyértelmű a helyzet. A Knicks mondjuk éppen legutóbb törte meg a vereségszériáját azzal, hogy legyőzte a Chicagót, de ez a mostani Rockets nagyon más tészta, ráadásul a vendégek egészségesek is, elvileg mindenkire számíthatnak, ami tovább javítja az esélyeiket. A Houstonnak két üres nap következik a meccs után, úgyhogy nagyon tartalékolni sincs értelme, a mostanában látott motivált, gyors, agresszív gárda pedig egyértelműen a New York felett áll, úgyhogy hacsak nem fognak ki egy kimondottan rossz dobóformát, akkor nem lehet gondjuk.

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 01:00

Nagyon kellene ez a győzelem a Portlandnek, mert Terry Stotts csapata menne a playoffért, de hétből hatszor kikapott, Damian Lillard nélkül teljesen elfogyott a tudomány, márpedig az irányító most sem játszhat még, sőt, Anfernee Simons pályára lépése is kérdéses. A Magic viszont veszélyes csapat mostanában, sőt, egyértelműen jó passzban van, a San Antonióban elszenvedett bosszantó egypontos vereség ellenére abszolút lendületben vannak Vucsevicsék és most otthon minden okuk meg lehet a bizakodásra. Náluk több fontos fegyver is jó formában van, Aaron Gordon karrierje legjobb időszakát éli a játékszervezés tekintetében, Fournier stabilan szállítja a pontokat, Fultz is megtalálta a helyét, úgyhogy hacsak a Blazers nem most táltosodik meg, akkor jó esélyeik lehetnek - nyilván fontos lesz, hogy mihez kezdenek McCollummal, illetve hogy mire megy egymással Vucsevics és Whiteside, de jelenleg mindenképpen mélyebbnek tűnik az Orlando.

Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 01:30

A Grizzlies egy nagyon impresszív győzelemmel zárta le ötmeccses vereségszériáját, hiszen remek játékkal verte meg a Lakerst, meglátjuk, hogy az csak egyszeri alkalom volt-e, vagy tényleg kijött-e a gödörből a csapat. A Hawks nem lesz könnyű ellenfél, Trae Youngék megnyerték az előző két meccsüket, támadásban nagyon összeálltak és ha az a kinti dobóforma megmarad, akkor most is nagyon nehéz lesz őket megverni - az elmúlt két találkozójukon rátaláltak valamire elöl, ha az kitart, akkor jóval erősebbek ők a tabellán elfoglalt helyezésüknél. Külön csemegének ígérkezik Young és Ja Morant csatája egyes poszton, ezt érdemes lesz nézni, matchup-szinten pedig megint csak a négyes poszt lehet még érdekes, ahol van egy kisebb lyuk a Grizzliesnél, míg a hazaiaknál John Collins lubickolhat.

Miami Heat - Milwaukee Bucks 01:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a ligaelső látogat az otthon abszolút elitnek számító keleti negyedik helyezetthez úgy, hogy back-to-backet játszik - ráadásul Charlotte-ban nem is játszott jól Mike Budenholzer legénysége, csak Giannis Antetokounmpo 41 pontos, 20 lepattanós meccsével tudott nyerni. A Heat keményebb feladat lesz, főleg másnaposan, de azért a floridaiak nincsenek bombaformában, ugyan az előző két mérkőzésüket megnyerték és stabilizálták magukat, de továbbra sem játszanak igazán jól, míg a Buckstól láttunk már ennél nehezebb helyzetben is győzelmet - nemrég például egy hosszabbításos back-to-back után nyertek Torontóban. A vendégeknél az a kérdés, hogy mi lesz Khris Middletonnal, aki kihagyta az előző két összecsapást, de tegnap már arról volt szó, hogy játszik, aztán mégis kiültették, többet nem tudni róla - egyébként Giannis sem 100%-os a hírek szerint, lehet, hogy nem fogják őt túlerőltetni, ha Middleton játszhat. 

Chicago Bulls - Dallas Mavericks 02:00

A Dallas back-to-backet vív azok után, hogy Kristaps Porzingis extrájával simán nyert Minnesotában Luka Doncic nélkül, úgyhogy fáradtabb lehet, de így is jobb csapat, mint a Chicago - Doncic játéka most is kérdéses, de megmutatták, hogy nélküle is képesek remek teljesítményre. A Bullsnál a LaVine-White páros extrájában bízhatnak, de legutóbb az ő jó játékuk sem volt elég a Knicks ellen, most sincsenek jó esélyeik és ha egy dobópárbajba mennek bele a két hátvéddel, az sem biztos, hogy kifizetődő a Mavsszel szemben. Doncic esetleges hiánya és a fáradtság nehezíti a Dallas dolgát, de így is inkább Porzingisék az esélyesek, ráadásul a nyugati harcban fontos is lenne nekik az újabb győzelem.

San Antonio Spurs - Indiana Pacers 02:30

A Spurs legutóbb némi mázlival verte meg a Magicet otthon, míg a Pacers szépen elkezdte összerakni magát és elindult felfelé, az előző három, összességében pedig hétből hat mérkőzését megnyerte Nate McMillan alakulata. A vendég gárdának most is jó esélyei vannak, a sérülések terén rendben vannak Oladipóék, javul a játékuk és több nyerő játékosuk is van, Brogdon, Sabonis, vagy Warren is képes meccseket eldönteni, a kezdőötösnek gyakorlatilag nincs gyenge pontja. A Spurs azért közel sem ilyen stabil, a játéka sokkal ingadozóbb, ráadásul magas poszton bajban is lehet, mert sem Aldridge-re, sem Pöltlre nem számíthat, így azért a Sabonis-Turner páros nagyon komoly károkat okozhat. A San Antoniónak is nagyon kellene a győzelem, hogy legyen esélye a playoffra, de a Pacers is kapaszkodna felfelé - jobb passzban van és egészségesebb az Indy, meglátjuk, hogy ezt hazai pályán tudja-e bármivel ellensúlyozni a Spurs.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus