Nagyon nyert a Sixers és a Celtics is, megint jó volt a Bulls

Zion Williamson a Spurs ellen is villogott - tartalékosan győzött a Bucks - nem NBA-csapat ellen nyert a Minnesota és a Clippers.

 

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 118-72

Egyben van a Celtics. A Boston legutóbb is elég élesnek tűnt már, főleg ami a védekezést illeti, ezen az estén pedig ismét úgy látszott, hogy várják az alapszakaszt - a kezdők csak az első félidőben játszottak, de a 37-9-re megnyert második negyed elég beszédes, gyakorlatilag megsemmisítették a Clevelandet. Ismét a védekezésé volt a főszerep, 33% alá szorították ellenfelüket mezőnyből és 27 eladott labdába hajszolták bele, úgyhogy támadásban nem is kellett tőlük semmi különösebb extra - egyénileg nem is tudunk kiemelni senkit, hacsak a nap folyamán two-way szerződést kapó, 14 ponttal, 4/5 triplával a csapat legeredményesebbjévé váló Max Strust nem. Brad Stevens alakulata jól néz ki és bár kiemelkedő játékosa jelenleg nincs, csapatként motiváltnak és fegyelmezettnek tűnik - egyetlen gondjuk, hogy Romeo Langford megsérült a meccs közben a térdén, de pontosabbat még nem tudni róla. 

Ez nem a Cavs napja volt. Játszott már remek előszezon-meccset idén a Cleveland, de ez nem az a mérkőzés volt, most lapot sem osztott nekik a Boston. Tegyük hozzá persze, hogy Love, Zizic, Thompson és az újonc Garland sem lépett pályára, így pedig azért limitált tűzerővel rendelkeztek, mindenesetre az azért nincs rendben, hogy egyedül Sindarius Thornwell érte el a tízpontos határt, a többiek csak erőlködtek - beleértve az 1/8-at dobó Kevin Porter Jr.-t, a szintén 1/8-cal záró Collin Sextont és az 1/10-et hajító Cedi Osmant is. Ezen az estén minimális esélyük sem volt, de két nap múlva ismét találkoznak a Celticsszel, akkor már otthon, úgyhogy lesz lehetőségük javítani. 

A Celtics legjobb dobói: Strus 14/12, Walker 12/9, Edwards 11/3, Waters 11/3
A Cavaliers legjob dobói: Thornwell 12/3, Nance Jr. 9/3, Bolden 9

Los Angeles Clippers - Melbourne United 118-100

Nem jött egyszerűen a Clippers-győzelem. Paul George mellett megint kiültették a Los Angeles-iek Kawhi Leonardöt is és mivel a tripláik ezen a mérkőzésen sem estek (ahogy eddig sem), így elég szenvedős volt a helyzet, főleg az első félidőben - a nagyszünetben négy ponttal még a Melbourne vezetett. A harmadik negyedben aztán rendet tett Doc Rivers együttese, ezt a játékrészt megnyerte 43-20-ra és innentől lemenedzselte ezt az előnyt, de összességében a meggyőző játéktól azért messze volt a társaság - igaz, a két vezér nélkül nem is nagyon lehet várni azt, hogy kész játékot hozzanak. Most Montrezl Harrell (22 pont, 8/14 mezőnyből, 6 lepattanó, 4 gólpassz) volt dicsérhető leginkább, de csipkedte magát a kezdőbe kerülő Jerome Robinson (15 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz, 2/5 tripla) és Patrick Patterson is, míg Derrick Walton Jr. azért küzdött, hogy bent maradjon a keretben - nos, most szórt 14 pontot 6/9 jó dobással, igyekezett meggyőzni erről Riverst. Összességében a győzelmet azért behúzták, a Melbourne 41%-os mezőnymutatója és 20 eladott labdája nem bizonyult elégnek, úgyhogy a Clippersnek már csak egy felkészülési meccse van hátra, a Mavericks ellen Vancouverben, ahol a tervek szerint Leonard is pályára lép majd.

A Clippers legjobb dobói: Harrell 22, L. Williams 16, Robinson 15/6
A Melbourne legjobb dobói: Trimble 22/6, Long 17/3, Goulding 16/3

San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 114-123

Williamsont mindig ki kell emelni. A Pelicans 1/1-ese nem hagyja, hogy ne beszéljünk róla kiemelten egy meccs után, sorozatban harmadszor is húsz pont fölé jutott: ezúttal 31 perc alatt 22 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát szállított, 8/11 dobása beesett és övé lett csapata legjobb +/- mutatója is +16-tal. A gárda egyébként a második félidőben vette át az irányítást, az első negyedet még 11 ponttal elvesztették, a harmadikat azonban 19-cel megnyerték, az utolsóban pedig levezényeltek még egy rohamot, amellyel eldöntötték a küzdelmet. A kezdőcsapat spacingje ismét szörnyű volt, a rotációból hiányzott a pihenőt kapó Redick és Hart, de a padról azért Moore és főleg Nicolo Melli próbálta széthúzni a pályát - a Fenertől igazolt magasember 18 perc alatt 14 pontot szórt 3/6 triplával, volt még 9 lepattanója és 2 blokkja is, Zion mellett abszolút ő volt a Pels legjobbja. Összességében a második félidőben már rendben voltak kintről és 60% felett céloztak mezőnyből, ezzel tudtak fordítani és 4-0-ra javítani előszezon-mérlegüket, következőleg a Knicks ellen maradhatnak hibátlanok.

Biztató jelek, de vereség. Az eddigi legjobb előszezon-meccsét játszotta a San Antonio, amely az első negyedet magabiztosan nyerte és még a félidőben is vezetett, mielőtt a fordulást követően szétesett a játéka - úgy, hogy LaMarcus Aldridge és Rudy Gay egyáltalán nem került most pályára. Bryn Forbes továbbra is remek formában van, most 18 pontot szórt 7/13 jó dobással, DeMar DeRozan is kezdi felvenni a ritmust (16 pont, 4/6 mezőnyből, 8/10 büntető), DeMarre Carroll pedig 3/4 triplát süllyesztett el a kispadról beszállva - voltak biztató dolgaik, támadásban most először voltak komolyan vehetők, de a védekezésük a második félidőben értékelhetetlen volt, úgyhogy harmadszor is kikaptak. 

A Spurs legjobb dobói: Forbes 18/9, DeRozan 16, Carroll 13/9
A Pelicans legjobb dobói: Williamson 22, Holiday 16, Melli 14/9

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 108-115

Nem remekelt, de győzött a Bucks. A sérült Bledsoe és Wilson mellett a pihenőt kapó Robin Lopez, illetve a betegség miatt hiányzó Antetokounmpo sem játszott a Milwaukee-nál, úgyhogy Khris Middleton kapta meg a karmesteri pálcát és csapata első 17 pontjából 14-et ő dobott, vagy készített elő - végül 22 egységgel, 9 lepattanóval és 4 gólpasszal zárta 27 percét, ő volt a vendégek legjobbja. Ersan Ilyasova jó formája megmaradt (18 pont, 5/8 mezőnyből, 19 perc), ahogy Dragan Benderé is (12 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 3/4 mezőnyből), ráadásul most Sterling Brown is nagyon elkapta a fonalat (18 pont, 6/9 mezőnyből), úgyhogy a hiányzók ellenére 50%-kal dobott a társaság - összességében különösebben jól azért nem játszottak, sok volt az eladott labda és a lagymatag időszak, de így is behúzták az összecsapást és továbbra is hibátlanok az előszezonban. A hajrában egyébként clutch kosarakra is szükségük volt, bő két perccel az órán csak három ponttal vezettek, de jött Brown, majd Donte DiVincenzo, mindketten megoldották a kiélezett szituációt és ezzel bebiztosították a Bucks győzelmét - következőleg a Minnesota ellen lépnek majd pályára.

Hachimura nem érezte a gyűrűt. Volt esélye a győzelemre a fővárosi alakulatnak, de hiába játszott jól Bradley Beal (23 perc, 20 pont, 7/14 mezőnyből) és Thomas Bryant (26 perc, 17 pont, 4/8 tripla), a végjátékban nem tudtak a Bucks fölé nőni - pedig a padról Chris Chiozza (14 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 6/9 mezőnyből) és Garrison Matthews (12 pont, 4/6 tripla) is remekelt, csapatszinten pedig 19 hármast bombáztak be 41%-os hatékonysággal, ez volt a fő fegyverük. A 13 elrontott büntető és a rengeteg eladott labda azonban nem fért bele, a hajrában a Milwaukee csinálta meg a fontos játékokat, úgyhogy a győzelem nem jött össze és ennél nagyobb negatívum az, hogy az újonc Rui Hachimura mennyire nem találta a dobását - a 4/13 mezőnykísérlete mellett 1/8 (!) büntetője esett csak be, ez egészen vállalhatlan produkció volt tőle. 

A Wizards legjobb dobói: Beal 20/6, Bryant 17/12, Chiozza 14/6
A Bucks legjobb dobói: Middleton 22/6, Ilyasova 18/9, Brown 18/6

Toronto Raptors - Chicago Bulls 91-105

Ez a Raptors B volt. A sérült Lowry mellett Powell, VanVleet, Siakam, Ibaka és Gasol sem játszott a Torontónál, úgyhogy ez nem az "igazi" Raptors volt, ami meg is látszott a mérkőzésen - csak azért lett közte 14 a vége, mert az utolsó negyedet 30-13-ra nyerték a kanadaiak, különben kiütésbe szaladtak volna bele. Túl sok pozitívumot így nem is lehet kiemelni náluk, a 15 pontos OG Anunoby, vagy a 2 labdaszerzéses, 4 blokkos Boucher produkált biztató dolgokat, de ebben a formában értékelni nem nagyon lehet a teljesítményüket - a Rockets elleni két ázsiai meccs után ezt a derbit tegyük zárójelbe és nézzük meg, hogy mire mennek majd következőleg a Brooklynnal szemben. 

Megint remekelt a Bulls-kezdő. A chicagóiak első ötöse ismét nagyon olajozottan működött, Tomas Satoransky elosztotta a labdákat és bevert 3/4 triplát, Lauri Markkanen dupla-duplázott (15 pont, 13 lepattanó), Otto Porter Jr. megint sokoldalú volt (11 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz, 3 blokk), Zach LaVine pedig azt csinálhatta, amihez ért: "könyörtelenül" büntette az ellenfél védekezését, elsüllyesztett 4/6 hármast, voltak nagy zsákolásai, atletikus megoldásai és végül 25 perc alatt 26 pontig, 5 lepattanóig, valamint 4 gólpasszig jutott. Az ő játékuk el is döntötte a meccset, LaVine például +30-as +/- mutatót hozott, úgyhogy az már csak hab volt a tortán, hogy az újonc Coby White is beszórt 18 pontot - igaz, el is vállalt 16 dobást, ami a legtöbb volt a csapatban...

A Raptors legjobb dobói: Anunoby 15/3, Thomas 12/6, Boucher 11/3
A Bulls legjobb dobói: LaVine 26/12, White 18/12, Markkanen 15/6

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 94-126

Nem viccelt a Philly. Már az első negyedet 12 ponttal megnyerte a Sixers és később is kézben tartotta a meccset, majd a záró etapban ki is ütötte ellenfelét annak ellenére, hogy az eddig remeklő Ben Simmons most nagyon rossz napot fogott ki (3 pont, 5 eladott labda). Joel Embiid (15 pont, 9 lepattanó, 22 perc), Tobias Harris (14 pont, 2/5 tripla) és Josh Richardson (13 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz, 5 labdaszerzés) viszont hozta, amit kellett, Al Horford is 10 pont fölé jutott 20 perc alatt, míg a padról szintén érkeztek értékes teljesítmények - Matisse Thybulle 10 pontot szerzett, Kyle O'Quinn nagyon aktív volt (3 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz, 2 labdaszerzés, 2 blokk 13 perc alatt), de Milton és Ennis is hozzá tudott tenni. Az 50% felett dobó, 40% felett triplázó, 29 gólpasszt kiosztó és 24 labdát eladó gárda eddig három sima győzelmen van túl az előszezonban, következőleg a Pistons lesz az ellenfél.

Esélytelen volt a Magic. Jól kezdte, de rosszul folytatta az előszezont az Orlando, három győzelem után két nagyon sima vereséget szenvedett - ezúttal Vucsevics, Ross és Fournier nélkül nem nagyon volt érdemi esélye a Sixersszel szemben. Aaron Gordon ugyan játszott, "de minek" (4 pont, 2/12 mezőnyből), Jonathan Isaac is szenvedett Horfordékkal (9 pont, 4/12 mezőnyből) és Michael Carter-Williams is pocsékul dobott - összességében 40% alatt maradtak mezőnyből, kereken 20-szal vesztették el a lepattanózást, nem voltak egy szinten ellenfelükkel. Szóljunk még Markelle Fultzról, mert a Magic előszezonjában jelentős szerepet kap az ő játéka, fejlesztése is, most 12 pontot és 5 gólpasszt jegyzett 5/11-es mezőnymutatóval, 2/3 büntetővel, viszont 21 perc alatt beütött hat faultot és kipontozódott korábbi csapata ellen.

A Magic legjobb dobói: Bamba 12/6, Aminu 12/6, Fultz 12
A 76ers legjobb dobói: Embiid 15/3, Harris 14/6, Richardson 13/3

Minnesota Timberwolves - Maccabi Haifa 131-101

Kellett ez már a Minnynek. Két nyögvenyelős, elég negatív előszezon-meccs után nem ártott már egy ilyen könnyed, pozitív kicsengésű mérkőzés a Timberwolves számára és ez még akkor is igaz, ha a Maccabi nyilvánvalóan nem volt egy súlycsoportban az NBA-csapattal. A korábbi két találkozóhoz hasonlóan most is elég sok hármast vállalt a társaság, de azért a végére kicsit visszafogták magukat, így 14/36-tal zártak kintről (az előző kettőn 44 kísérletet átlagoltak), azt pedig tegyük hozzá, hogy a húzóemberek nem nagyon szakadtak meg - Towns, Wiggins, Teague és Covington is 10-12 percet játszott, Teague konkrétan 0 ponttal és 2 gólpasszal zárt, de a többieknek is csak egy-két villanás jutott, nem róluk szólt az összecsapás. Treveon Graham teljesítményét viszont érdemes kiemelni, sorozatban másodszor került be a kezdőbe, 12 perc alatt 5/6 jó dobással beszórt 14 pontot, rá egyáltalán nem lehetett panasz, valamint a padról érkező Jarrett Culver (11 pont, 3 lepattanó, 4 gólpassz) is dicséretet érdemel - a győzelmük természetesen nem forgott veszélyben, a nagyszünetben már 28 ponttal vezettek, nem lehetett kérdés.

A Timberwolves legjobb dobói: Graham 14/6, Napier 11, Culver 11/3
A Maccabi legjobb dobói: Young 20/6, Suggs 18/12, Rush 16/12, Mor 16/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus