NBA-mérkőzés Mexikóvárosban, Pacers-Bucks a terítéken

Elit támadójátékok és pocsék védekezések csapnak össze egymással Indianában, a Magic-Hawks mérkőzést pedig Mexikóban rendezi a liga. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló NBA-játéknapról.

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 01:00

Némiképp meglepő lehet, de a két csapat közel azonos mérleggel áll és nagyjából hasonló formában is várja ezt az összecsapást, Bucks 5-2-vel, a Pacers 5-3-mal áll a Keleti Konferencia legjobbjai között. Az Indiana zsinórban két győzelem után próbálná meglepni a keleti bajnokesélyest, bár a Spurst és a Utah-t is illet legyőznie, de azért szépen stabilizálni tudták magukat a Bostontól elszenvedett hatalmas zakójuk után. A Bucks most egymás után negyedik győzelmét szerezné meg, mióta a Torontótól kellemetlenül kikaptak Giannisék, azóta a New York, a Brooklyn és a Detroit is kapitulált előttük – így már a konferencia második helyére kapaszkodtak fel. Mindkét csapat back-to-back lép egyébként pályára, de amíg a Pacers a Jazzt simázta le, addig a Milwaukee-nak komolyan meg kellett izzadnia a Detroit ellen. A vendégeknél Giannis Antetokounmpót a harmadik negyedben kiállították, így valamelyest érthető, hogy a Bucks teljesítménye a meccs hajrájára a pálya mindkét oldalán visszaesett – viszont más kérdés az, hogy a görög most annyival pihentebb lesz, ami sokat nyomhat a latba ezen a mérkőzésen. A mérlegek és az eddig látott teljesítmények alapján egy jó meccsre lehet kilátás, hiányzó egyik oldalon sincs a hírek szerint. Két pocsékul védekező, de a túloldalon a labdát gyorsan járató csapat néz egymással szembe, az Indiana azonban Tyrese Haliburtonnel egyelőre a legjobb támadóhatékonysággal dolgozik a mezőnyben – bár azt is érdemes kiemelni, hogy a Bucks is top 5 eddig előrejátékban. Védekezést csak nyomokban tartalmazó, kreatív és gyors támadójátékot hozó mérkőzésre számítunk, ahol nehéz megjósolni, hogy melyik fél tud a másik fölé kerekedni. A védekezés gyenge színvonala miatt az egyéni extrák dönthetnek: hazai oldalon leginkább az, hogy ki tud majd Haliburton mellé fellépni, míg a Bucksnál természetesen Giannis és Lillard összhangja és kettejük (vagy legalább az egyikük) kimagasló teljesítménye adhatja meg a győzelmi esélyeket.

 

Orlando Magic – Atlanta Hawks 03:30

Mindkét csapat 4-3-as mérleggel hozta le az első néhány mérkőzését, ez főként a Magic esetében pozitív meglepetés, bár az elmúlt meccseken az Atlanta is tudta szépíteni beragadós rajtját. A mérkőzés érdekessége, hogy Mexikóvárosban lesz megrendezve, illetve, hogy a két fél közel három napot pihenhetett az előző pályára lépése óta, fáradtságra egyikük sem hivatkozhat. Az Orlando miután legyőzte a Utah-t és a Lakerst a Dallastól kapott ki legutóbb várható módon, míg a Hawks zsinórban négy siker után Oklahomában szenvedett vereséget. Hiányzókról leginkább a hazaiaknál beszélhetünk, a Magicnél Wendell Carter Jr. és Gary Harris is biztosan kihagyja a meccset sérülés miatt, de Markelle Fultz játéka is kérdéses egyelőre. Az esélyek inkább a vendégek felé billennek el, az első két meccset leszámítva kifejezetten jó kosárlabdát játszik Quin Snyder alakulata, támadásban például csak az Indiana teljesített jobban Youngéknál a szezon eddigi szakaszában. Tekintve, hogy még a hazai pálya előnye sincs meg az Orlandónak, ráadásul több fontos játékosa is sérült, kijelenthető, hogy blama lenne, ha a Hawks ezt a meccset elbukná, bár azért a hazaiakat sem szabad leírni, jobb napjaikon bármelyik csapatot képesek lehetnek elkapni…

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus