Nets-Lakers és Warriors-Mavs is szerepel a hajnali programban

Kilenc meccset rendeznek a következő NBA-játéknapon és lehet, hogy Anthony Davis visszatér.

Detroit Pistons - Denver Nuggets 01:00

A csapatok két napja találkoztak Denverben és akkor szoros meccsen, de végül hozni tudta a kötelezőt a Nuggets, most viszont otthon megpróbálna ezért visszavágni a Pistons. Stewarték most már hosszú ideje számítanak veszélyes csapatnak a tabellán elfoglalt helyezés és a mérleg ellenére, így most sem lehet őket leírni, az idegenbeli túrájuk véget ért, míg a Denver vendégként egyelőre 50% alatti mérleget tud felmutatni, ami nem túl biztató. A hazaiaknál Olynyk karanténban van. a Nuggetsnél pedig többen is sérülésekkel bajlódnak, egyelőre nem tudni, hogy pontosan ki vállalja majd a játékot - viszont mivel Nikola Jokics ott lesz a pályán, így minden más faktortól függetlenül természetesen a vendégek az esélyesek, a kérdés az, hogy az utóbbi időben szellős védekezésükkel tudnak-e valamit kezdeni. 

 

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 01:00

Legutóbb mindkét együttes kikapott, de eltérő helyzetben vannak a felek: a Raptors meccsek óta gyengélkedik és hétből ötször kikapott, a Hornets viszont jó passzban van már egy ideje, legutóbb viszont mindent mellédobott, botrányosan rossz dobóformába futott bele. A vendégek számára az a jó hír, hogy ez ugyanolyan gyorsan el is tűnhet, ahogy legutóbb megérkezett, mostanában idegenben is eredményesek voltak (nyertek New Yorkban és Bostonban is), ha pedig a védekezésük az utóbbi időben látott szinten marad, akkor most is jó esélyeik lehetnek a sikerre. A Torontónál egyébként inkább a pontszerzéssel volt gond a mögöttünk hagyott pár meccsen, pedig számottevő sérültjük nincs VanVleetéknek, meglátjuk, hogy sikerül-e rendezniük a soraikat - de egy átlagosan dobó Charlotte-ban most biztosan több a tűzerő, más kérdés, hogy a kanadaiakban viszont hátul van nagyobb potenciál. 

 

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 01:00

A Clippers legutóbb New Yorkban kapott ki és már az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett, hat nap alatt lép pályára negyedszer, úgyhogy nem lesz túl friss, míg a Wizards sorozatban nyolcadik hazai meccsét vívja, ezen a téren nagy a különbség. A fővárosiak viszont így sincsenek jó formában, az előző három találkozójukat otthon is elbukták, legutóbb nagyon simán kaptak ki a Bostontól és ismét 50% alá csúszott a mérlegük, úgyhogy bőven lenne min javítaniuk. Nehéz jósolni, mert mindkét csapat borzasztó ingadozó teljesítményt nyújt, a LAC is óriási hullámvasúton ül most éppen támadásban, de ugyanez elmondható a Wizardsról is - új hiányzó egyik oldalon sem lesz, a megszokott rotációkat láthatjuk majd. 

 

Philadelphia 76ers - New Orleans Pelicans 01:00

A Pelicans back-to-backet játszik a Pacers elleni szoros győzelem után, míg a Philly egy nap pihenővel fogadhatja ellenfelét. Joel Embiid elképesztő formája már-már az MVP-versenybe is berepítette a centert, ő viszi a hátán az egyébként erősen tartalékos és megfogyatkozott rotációval dolgozó Sixerst, de a New Orleansnál is van jó center (Jonas Valanciunas nem könnyíti majd meg Embiid dolgát), valamint van fontos hiányzó is, hiszen Brandon Ingram nem léphet pályára. A Philly oldalán Thybulle visszatérésére van valamennyi esély, Curry, Green és Milton biztosan nem lesz most sem, de az igazi kérdés az, hogy a csapat le tudja-e küzdeni az érthetetlen hazai gondjait - évekig abszolút hazai pályás együttesről beszélhettünk, most viszont csak 10-10-re áll ebben a csarnokban...

 

Boston Celtics - Sacramento Kings 01:30

A Celtics több gyenge meccs után legutóbb nagyon simán megverte a Washingtont és Jayson Tatum is megvadult, a pocsék dobóformája után egy 51 pontos, 9 triplás mészárlást rendezett. A baj az, hogy sem nála, sem a csapatnál nem nagyon lehet megjósolni, hogy következőleg mire lesz képes, mennyire jár majd a labda, mennyire ülnek a dobások, teljességgel kikövetkeztethetetlen, hogy melyik arcát mutatja a társaság. A Kings ellen viszont így is nyerniük kellene Brownéknak, főleg otthon, hiszen a Sacto egyrészt csak 18-30-cal áll, másrészt sorozatban hármat bukott, harmadrészt De'Aaron Fox játéka kérdéses - legutóbb nem tudott pályára lépni és még mindig fáj a bokája, nem biztos a játéka. A Bostonnál nincs ilyen gond, ritka pillanat, de az aktív rotáció minden tagja bevethető. 

 

Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 01:30

Egyik fél sincs jó passzban, a Lakers legutóbb Miamiban kapott ki, míg a Nets hetek óta szenved a védekezésével és legutóbb egy dobópárbajt vesztett el Minnesotában. Ráadásul Hardenék esetében a hazai pálya kifejezetten hátrányt jelent, hiszen így Kyrie Irving nem játszhat és mivel Kevin Durant sérült, ezért támadásban óriási teher lesz Szakállon, illetve a dobóformán - egyúttal még nagyobb szükség lenne egy életképes védekezésre. Ez utóbbi viszont a Los Angelesnél is hiánycikk, így kíváncsian várjuk, hogy a két szenvedő, de nyomás alatt lévő gárda mire megy egymással - alapvetően sokkal előrébb tart a Brooklyn, de Durant és Irving nélkül lehetnek gondjai James és az utóbbi két meccsén jobban játszó Westbrook ellen. A meccs nagy története pedig Anthony Davis visszatérése lehet: a magasember "valószínű" besorolást kapott, így jó esély van rá, hogy egy hónap kihagyás után újra ott lehet a pályán - ha nem lesz nagyon rozsdás (és tényleg visszatér), akkor az további pluszt jelenthet a vendégeknek. 

 

Houston Rockets - San Antonio Spurs 02:00

Ugyan a Spurs alapvetően jobban áll (nem is kevéssel), de az utóbbi hetek formája alapján ez könnyen lehet egy kiegyenlített meccs: a Rockets az elmúlt tíz meccséből négyet nyert, az ötmeccses idegenbeli túráját 3-2-vel hozta le, míg a Spurs 2-8-ban van úgy is, hogy mostanában csak otthon lépett pályára. Idei első egymás elleni találkozójukat egyébként a Houston megnyerte San Antonióban, ez is Gordonék mellett szól, akik talán valamivel jobban egyben vannak az elmúlt időszakban, főleg ami a támadójátékot illeti, ráadásul az is őket segíti, hogy a túrájuk óta három teljes napot pihenhettek (utoljára akkor léptek pályára, amikor Steph Curry buzzerével kaptak ki), míg a Spurs fáradtabb. Nagy tét egyik csapat számára sincs, reálisan nézve a San Antoniónak sem kell playinben gondolkodnia, főleg a mostani formájával. 

 

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 04:00

Ez kiemelt rangadó lesz két remek csapat között, de külön érdemes megemlíteni, hogy a liga top védőcsapatairól van szó - a Warriors az egész szezont nézve első, a Mavericks pedig az utóbbi közel két hónapot tekintve még Curryéknél is jobb ezen a téren. Sok pontra így nem számíthatunk, de a GSW oldalán amúgy sem ez az alap, hiszen Curry borzasztó formában van, ami a dobását illeti, Draymond Green továbbra is sérült, Andre Iguodala most sem fog játszani és Klay Thompson sem edzett, úgyhogy ezúttal is tartalékosak lesznek. A Dallasnál nincsenek ilyen problémák, minden fontos játékos ott lehet a pályán, ráadásul kifejezetten jó formában vannak Doncicék, úgyhogy most egyáltalán nem lenne meglepő az idegenbeli győzelmük - sőt, ha Thompson sem lesz, akkor inkább a GSW sikere lenne bravúr. 

 

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 04:00

Mindkét csapat viszonylag jó formában van, a Wolves négyből hármat nyert, a Blazers pedig teljesen váratlanul nyolcból hatot és némileg érthetetlenül 4-2-vel hozta le idegenbeli túráját, így térhet most haza, ahol eddig sokkal eredményesebb volt a szezon során. Most kifejezetten jónak ígérkezik ez a meccs, sok ponttal, izgalmas párharcokkal, a hazaiaknál Lillard, a vendégeknél Beverley fog hiányozni (illetve utóbbi nem biztos), érdekes lehet a Nurkic-Towns csata, vagy a McCollum-Simons páros küzdelem Russellékkel - idei első találkozójukat szűken, de megnyerte ebben a csarnokban a Wolves, a mostani Portlandnek viszont minden korábbihoz képest több tartása van, kíváncsian várjuk, hogy mire mennek egymással.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus