New Yorkban nyert a Celtics, javított a Timberwolves

Rangadót nyert az éllovas Celtics, Anthony Edwards vezetésével javított a Timberwolves, Paolo Banchero döntött a Pistons-Magic összecsapás végén.

Detroit Pistons – Orlando Magic 109-112

Banchero döntött. A mérkőzés nagyobbik hányadában a Magic járt előrébb pár ponttal, a negyedik negyed elején egészen 11 pontig nőtt az előnyük, de a Pistons innen is vissza tudott kapaszkodni Cade Cunningham vezetésével, 12,1 másodperccel a vége előtt kiegyenlített az irányító. Az utolsó szót viszont az a Paolo Banchero mondta ki, aki nem sokkal Cunningham kosara előtt kihagyott két kulcsfontosságú büntetőt, 0,8 másodperccel a vége előtt faulttal együtt süllyesztett el egy távoli kettest a sarokból Jalen Duren fölött. A Pistonsnak nem volt már időkérési lehetősége, a slusszpoént mégis majdnem Cuningham mondta ki, a saját triplavonalán belülről elengedett egyenlítési kísérlete a gyűrűről jött le.

Cunningham kiemelkedett. Noha a meccset a Magic nyerte, a mezőnyből Cunningham nyújtotta a legjobb egyéni teljesítményt, 11/20 jó dobással, azon belül 4/7 triplával ért el 26 pontot, és ehhez hozzátett 7 lepattanót és 4 gólpasszt is. Mellette Simone Fontecchio (17 pont, 5 gólpassz) és Duren (16 pont, 11 lepattanó, 4 blokk) is hasznosan játszott, csapatként is 50 százalék fölött célzott a Pistons, és ha Jaden Ivey (3/14) vagy Quentin Grimes (2/8) kicsit pontosabban dob az este során, akkor a meccset is megnyerhették volna. A Magictől senki sem emelkedett ki igazán, ugyanakkor minden kezdő, továbbá három csere is 10 pont fölé jutott – a meccset lezáró Banchero a 15 pontját 5/17-es mezőnymutatóval és 5/9 bedobott büntetővel hozta össze, a többiek viszont jóval hatékonyabbak voltak nála. Az igazi különbség a kispadok között alakult ki, Cole Anthony (13 pont, 7 gólpassz) és Moritz Wagner (14 pont, 7 lepattanó) vezetésével 46-34-re felülmúlták a Pistons cseréit, így az elmúlt hat meccsén az ötödik győzelmét könyvelhette el a Magic.

A Pistons legjobb dobói: Cunningham 26/12, Fontecchio 17/9, Duren 16
A Magic legjobb dobói: Banchero 15, Suggs 14/6, F. Wagner 14, M. Wagner 14

 

New York Knicks – Boston Celtics 102-116

Két futás döntött. A szorosabb első félidő után a harmadik negyedben tudott robbantani a Celtics, amit egy 10-0-s futásra építve 35-26-ra nyertek meg, és ezzel 13 pontos előnyt alakítottak ki a záró játékrész előtt, ahol ismét bemutattak egy ilyen futást, ami után már 109-90 állt az eredményjelzőn. Kiemelkedően hatékonyan támadtak a vendégek, 56,8 százalékkal céloztak mezőnyből, illetve 42,9 százalékkal a triplavonalon túlról, ezzel pedig nem tudta felvenni a versenyt a Knicks. Jaylen Brown vitte a prímet 30 ponttal és 8 lepattanóval, mellette Kristaps Porzingis 22 ponttal, Jayson Tatum (19 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) sokoldalúsággal és 43 perc játékidővel járult hozzá a győzelemhez, és az is belefért, hogy a Brown-Tatum kettős csak 5/17-tel zárt a triplavonal mögül. A Celtics zsinórban nyolcadszor nyert, ez a leghosszabb győzelmi sorozatuk a szezon során, és már öt meccsel előzik a nyugati éllovas Timberwolvest, míg a hozzájuk legközelebb álló keleti üldöző, a Cavaliers nyolc meccsel van elmaradva tőlük.

Brunson kevés segítséget kapott. A Knicksnél változatlanul több kulcsember hiányzik, így Jalen Brunsonra továbbra is hatalmas teher hárul, de hiába ért el 34 pontot és 9 gólpasszt, ez sem volt elég. Brunson túl sok segítséget sem kapott, legfeljebb Josh Hart (16 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) és a padról beszálló Miles McBride dicsérhető még, miközben csapatként 45,1 százalékkal dobtak mezőnyből. Különösen a Pistonstól közelmúltban megszerzett duó szenvedett, Alec Burks 3/11, Bojan Bogdanovic 2/7 jó dobással zárt, és a mezőnyben sem tudtak igazán kitűnni, egyáltalán nem tudták pótolni ezúttal Julius Randle és OG Anunoby kieső pontjait. A Knicks az elmúlt hat meccséből ötöt elvesztett, és ahogyan már két meccs a hátrányuk a harmadik Buckstól, ugyanennyi csak az előnyük a playin-helyen álló Pacerstől is.

A Knicks legjobb dobói: Brunson 34/12, Hart 16/6, McBride 11/3
A Celtics legjobb dobói: Brown 30/9, Porzingis 22/9, Tatum 19/6

 

Minnesota Timberwolves – Brooklyn Nets 101-86

Edwards megrázta magát. A hazaiaknak back-to-back kellett pályára lépniük a Bucks elleni vesztes rangadó után, ráadásul Rudy Gobert bokája kificamodott azon a meccsen, úgyhogy nem számíthatott rá Chris Finch. Az alacsonyabb szerkezettel operáló Timberwolves az első félidőben csak kereste a játékát, a nagyszünet után viszont feljebb kapcsoltak, 59-41-re nyerték meg a második félidőt, és a 29 pontig, valamint 8 lepattanóig jutó Anthony Edwards a végén is remekelt, a negyedik negyedben 11 pontot szórt. Edwards mellé Karl-Anthony Towns is felnőtt, 28 pontot és 9 lepattanót jegyzett 4/8 triplával, valamint 8/8 büntetővel, és Mike Conley is beszórt 4/8 triplát, míg Kyle Anderson és Naz Reid 9-9 lepattanóval igyekezett csökkenteni Gobert hiányát. A Timberwolves ezzel a győzelemmel visszavette a vezetést nyugaton, fél meccs az előnyük a Thunderhez képest.

A Netsnek csak balhézni volt ereje. Kevin Ollie második meccsén is kilátástalanul játszott a Nets, és főleg a triplákkal álltak hadilábon, 6/35 kísérletük ért célba. Mikal Bridges (15 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) hiába volt sokoldalú, mert közben 1/11-et hozott a triplavonalon túlról, de a 18 ponttal és 6 lepattanóval záró Cam Thomas sem tudott betalálni kintről. A Nets összességében is csak 33,7 százalékkal dobott mezőnyből, és a legtöbb tűz akkor volt bennük az este folyamán, amikor Dennis Schröder 22,5 másodperccel a vége előtt felkérdezte Conley-t, hogy miért állt bele még egy triplába, amikor már eldőlt a meccs – az esetnél négy technikait osztottak ki végül a játékvezetők, a két főszereplő mellett Dorian Finney-Smith és Jaden McDaniels is kapott egy-egy figyelmeztetést. A Nets az újabb vereségével már három meccsre került a 10., még playin-helyen álló Hawkstól.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 29/3, Towns 28/12, Conley 14/12
A Nets legjobb dobói: Thomas 18, Bridges 15/3, Claxton 12

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus