OKC - Memphis csúcstalálkozó + 10 derbi

A Super Bowl miatti részleges pihenőt követően újra beindul a nagyüzem az NBA-ben, 11 mérkőzést rendesnek ezen az éjjelen, közte egy Oklahoma City - Memphis rangadóval és egy "előttem az utódom" derbivel, ahol Anthony Davis Tim Duncannel nézhet farkasszemet. A Clippersre sem csak egy könnyed kiruccanás vár Denverben, de a Portland is megizzadhat Washingtonban, az óriásölő Wizards csarnokában. Nézzük, mit érdemes tudnunk az egyes párosítások előtt!

Indiana Pacers - Orlando Magic (01:00)

A Pacers otthon könnyed ujjgyakorlatként intézheti el az Orlandót, s mivel Paul George-ék nem szokták félvállról venni a gyenge ellenfeleket otthon, így pláne nem reális, hogy a Nelsont nélkülöző floridaiak megizzasszák az Andrew Bnyumot még be nem vető ligaelsőt.

Washington Wizards - Portland Trail Blazers (01:00)

A Wizards legutóbb a Thundert fektette otthon két vállra, úgyhogy most a Blazers ellen akár meglehet a pozitív mérleg is John Walléknak, bár ezt a majmot most ötödjére próbálja meg ledobni a hátáról a fővárosi együttes ebben az évadban, úgyhogy nem csak az ellenféllel kell megküzdenie a Wittman-legénységnek. A nap egyik legjobb meccse várható ezen a fronton, megjósolhatatlan végkimenetellel.

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers (01:30)

A Nets lehet, hogy most sem számíthat Andray Blatche-re, de a Philadelphia ellen otthon kötelező javítania a Netsnek három zakó után, pláne, hogy Michael Carter-Williams sem egészséges a másik oldalon. Elég egyértelműnek tűnnek az esélyek, de a nyomásnélküliség segíthet jó meccset játszani a Sixersnek.

Miami Heat - Detroit Pistons (01:30)

A Heat otthon a némileg erőre kapó, de még mindig nagyon hullámzó és borzasztóan gyenge mérleggel rendelkező Pistons ellen abszolút favorit, de nem feledjük, Jenningsék már nyertek idén egyszer Miamiban. A floridaiak viszont nyilván emlékeznek erre, éppen ezért benne van a levegőben egy komolyabb erődemonstráció is a részükről.

Milwaukee Bucks - New York Knicks (02:00)

A Bucks otthon is rendre könnyedén kapitulál, a teljesen más célokkal érkező Knciks már majdnem teljes felállásban, de még Bargnani nélkül vélhetően igyekszik minél hamarabb lezárni az érdemi kérdéseket, itt is csak magát tudja megverni a New York, tehát komoly papírforma-borulás lenne a hazai siker.

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs (02:00)

A Spurs elég nehéz időket él meg, Danny Green vélhetően még ma nem tér vissza, Leonard és Ginobili biztosan kiülik a meccset, a legutóbb már újra játszó Splitter pedig még csak keveset vállalhat. Ebben a felállásban idegenben is komoly teljesítmény kell Belinelliéktől a diadalhoz, de tudjuk jól, hogy Anderson, Holiday és Smith távollétében az NOP sincsen könnyű helyzetben.

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies (02:00)

A Thunder 10-es diadalszériája oda lett, de legalább pihenhetett egy kicsit a hatos diadalmenetben lévő Grizzlies elleni rangadóra Scott Brooks legénysége. Hiába, hogy nem lesz ott Mike Conley sem a vendégeknél Allen és Pondexter mellett, nem lehet leírni a vendégeket, annyira szépen elkapta a fonalat a Joerger-alakulat.

Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers (02:30)

A Mavs otthon kíméletlenül be szokta húzni a hasonló jellegű találkozóit, a Cavs pedig jelenlegi leharcolt állapotában tökéletes az áldozati bárány szerepére, Mike Brown így közelebb kerülhet az állástalanság felé, hiszen a keleti utolsó helyek felé robog a rájátszásra alkalmas kerettel rendelkező Cleveland.

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers (03:00)

A Nuggets elvesztette Nate Robinsont is, ám ty Lawson visszatérésével azért nem reménytelen match-up ez a coloradóiak számára, pláne mivel Chris Paul még nem lehet ott a Los Angeles-ieknél. Itt is harcos, s egyben sok pontos derbit várhatunk, ahol azért némileg esélyesebb a Clippers.

Utah Jazz - Toronto Raptors (03:00)

A Jazz könnyen elkaphatja a Torontót, ha Derrick Favorst össze tudja drótozni és a Burke, Hayward, Burks triónak jól megy a dobás kintről, bár egész masszívnak tűnik a Toronto ahhoz, hogy legalább végig irányítani tudja az összecsapást. DeRozan visszatért kisebb sérüléséből, ahogy Amir Johnson sem kapott túl sok időt a felépülésre, ezek ugyan vissza is üthetnek a kanadaiaknál, de lehet, hogy pont emiatt ér ma célba a Raptors.

Sacramento Kings - Chicago Bulls (04:00)

A Bulls egy vereség után érkezik régi mumusa, a Kings csarnokába, ahol Demarcus Cousins talán már újra beöltözhet, ám utóbbi tényező sem akadályozhatja meg a győzelem megszerzésében a chicagóiakat, ha szokásához híven eléggé felszívja magát a Thibodeau-legénység a kudarcot követően. A palánk alatt Noah és az említett DMC harca, mezőnyben pedig Jimmy Butler védekezése Rudy Gay-en, ami dönthet.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus