Pelicans-Blazers rangadó, Miamiba látogat a Cleveland

Wade vs. James Floridában - otthon játszik a Rockets és a Warriors is - fontos Clippers-Bucks, Toronto-Denver és Wizards-Spurds derbik.

 

Washington Wizards - San Antonio Spurs 01:00

Érdekes meccs lesz ez, mert a Wizards egyértelműen lelassult az utóbbi időben, támadásban nagyon szenved a gárda és sorozatban három vereségnél tart, míg a San Antonio Texasból kimerészkedve kikapott és megtörte győzelmi szériáját. A két csapat egyébként múlt héten San Antonióban találkozott és akkor 98-90-re nyertek Aldridge-ék, most is valami hasonlóra lehet számítani: sok pontra nem igazán, küszködésre annál inkább. Jelen helyzetben azért még vendégként is esélyesebb a Spurs, de bizonyítania kell, hogy idegenben is képes hozni az ilyen meccseket, ehhez viszont lehet, hogy több kell majd Aldridge extrájánál - eközben a hazaiaknak azt kell bizonyítaniuk, hogy nem zuhantak össze teljesen alig pár meccsel a playoff előtt. 

Toronto Raptors - Denver Nuggets 01:30

Égetően fontos lenne nyernie a Denvernek, de egyrészt back-to-backet játszik, másrészt az idegenbeli túra hatodik állomásához érkezett, harmadrészt pedig egyébként sem számít esélyesnek Torontóban. Tegyük azért hozzá, hogy a Raptors lendülete eléggé elveszett az elmúlt időszakban, a jó csapatoktól otthon is kikaptak Lowryék, de ha rendezni tudják a sorokat és főleg fejben visszatalálnak a korábbi recepthez, akkor egyértelműen jobbak, mint a fáradt, ráadásul Gary Harrist továbbra is nélkülöző Nuggets. Ha viszont a védekezést nem sikerült újra összerakni a hazaiaknál, akkor érheti őket kellemetlen meglepetés... 

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 02:00

Zsinórban öt győzelem után, magabiztosan érkezik meg Miamiba a Cavaliers, de ezúttal is nyernie kell, mert a Philly nagyon jön Jamesék mögött és nyomás alatt tartja őket. Dwyane Wade és LeBron James kapcsolata, illetve utóbbi floridai pályafutása miatt mindig különlegesek ezek a meccsek, most pluszban még hozzátehetjük, hogy Wade ezt a szezont még a Cavsnél kezdte meg, igaz, azóta rajta kívül is jelentős mozgások voltak az ohióiaknál. A Heatnél továbbra sem bevethető Hassan Whiteside és az előző két mérkőzését egyébként is elvesztette a gárda, de hazai pályán azért elég masszív és a Cavs az elmúlt években azért nem nyerni járt ebbe a csarnokba - meglátjuk, hogy Dragicék védekezése mennyire lesz agresszív, ha le tudják bontani a Cleveland játékát, akkor lehet keresnivalójuk. 

Houston Rockets - Chicago Bulls 02:00

Itt nincs kérdés, egyetlen indok sem szól a Chicago mellett a ligaelsővel szemben, csak úgy lehet esélyük a vendégeknek, ha a Rockets flegmára veszi a figurát, vagy kiültet mindenkit. Van is persze olyan játékosuk, akit érdemes lenne pihentetni és a hírek szerint bár Chris Paul biztosan játszik, James Harden, Luc Mbah a Moute és Clint Capela szabadnapot kap - ezzel együtt még mindig sokkal jobb állománya van a hazai gárdának és minden tekintetben jobban áll. Ráadásul a Bullsnál sem egészséges mindenki, Dunn és LaVine semmiképp sem játszik a Bullsnál, sőt, Markkanen és Valentine pályára lépése is kérdéses. 

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 02:00

Ez lesz a játéknap rangadója és legélesebb meccse is, hiszen a nyugati harmadik látogat a nyugati ötödikhez. A Blazers két vereség után kulcsmérkőzést húzott be Oklahoma Cityben, míg a Pelicans egy szép szériát követően esélytelenül kapott ki Houstonban. A hazaiaknál a sérültek állapota a kérdéses, Rondo és Mirotic sem játszott legutóbb, egyikük játéka sem vehető biztosra, márpedig mindkettejükre nagy szükségük lenne - Rondo különösen extra formában volt az utóbbi időben, nagyon érezték egymást Davisszel. A Portlandnél mindenki bevethető és bár Lillard MVP-formája elillant, kiegyensúlyozott támadójátékkal és fegyelmezett védekezéssel haladnak előre, vendégként is pokoli erősek és az egészségügyi kérdéseket is beleszámolva talán inkább feléjük billen a mérleg előzetesen. 

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 04:00

Alsóházi találkozó, amelynek nincs tétje, de érdekes lehet. A Kings nincs rossz passzban, szoros mérkőzéseket játszik, az Atlantát meg is verte, hazai pályán pedig jobb napjain bravúrokra is képes, míg a Mavs megint nem tud nyerni, sorozatban öt vereségnél tart, igaz, egyik sem volt kiütés. Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből, a Sacramento másfél meccsel van előrébb a tabellán, úgyhogy a tankolás szempontjából még lehet is jelentősége annak, hogy ki fog nyerni, de a Kingsnél ezt a jelek szerint azért kevésbé nézik, ha adódik nyerési esély a fiatalok előtt, akkor ők megpróbálják kihasználni - eközben a Dallasnál többen is sérüléssel bajlódnak, Barea biztosan nem játszik és lehet, hogy Nowitzkit is nélkülözniük kell. 

Golden State Warriors - Indiana Pacers 04:30

A Warriors továbbra sem önmaga, Curry mellett ezen a meccsen még Thompson, Durant és Casspi sem játszik, sőt, Draymond Green is sérüléssel bajlódik, lehet, hogy ő is hiányozni fog - a hírek szerint Durant a következő találkozón már visszatérhet, onnantól legalább valamelyest ismét komolyan lehet őket venni. Ebben a formában viszont a Pacers mindenképpen magasabb játékerőt képvisel és ha 100%-on fognak pörögni Oladipóék, főleg védekezésben, akkor esélyesebbek is lesznek - ők az előző négy meccsükből hármat megnyertek, csak Sabonist hiányolják és egyébként is abszolút élesek, minden győzelemre szükségük van a keleti playoff-harcban. 

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks 04:30

Nagy kérdőjel ez a találkozó, mert alapvetően mindkét oldalon a védekezéssel van gond, de a legutóbbi találkozóján mindkét együttes remekül zárt hátul - a Bucks a San Antoniót győzte le otthon, míg a Clippers Torontóban nyert, mindkettő nagy teljesítmény. A nagy kérdés az, hogy melyik fél tudja állandósítani ezt a védekezést, az biztos, hogy DeAndre Jordannel a palánk alatt fölényben lehetnek a hazaiak, ha emellé kifognak egy jó kinti dobóformát, akkor bajban lehet a Milwaukee - igaz, támadópotenciálban Antetokounmpóék sem kevesek, de a matchup-gondjaik nyilvánvalóak. Idei első találkozásukat 127-120-ra nyerte a Los Angeles idegenben, Jordan 25 pontos, 22 lepattanós dupla-duplát szállított...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus