Rangadó Bostonban, Milwaukee-ban és Phoenixben is

A Nuggets, a Raptors és a Nets is izgalmas találkozóra utazik, de pályára lép a Lakers és a Blazers is. 

Boston Celtics - Denver Nuggets 01:00

A Celtics abszolút megtorpant, legutóbb Washingtonban is kikapott, összességében pedig az elmúlt tíz mérkőzéséből hetet veszített el, úgyhogy lenne min javítania. A Denver is hullámzó, de most éppen jobb passzban van, az előző három összecsapását behúzta, legutóbb a Lakers elleni rangadót nyerte meg, úgyhogy magabiztosan léphet pályára. A hazaiaknál Daniel Theis játéka kérdéses az ujjsérülése miatt, pedig nagy szükségük lenne rá Nikola Jokics ellen, illetve továbbra sem számíthatnak Marcus Smartra, úgyhogy a Tatum-Brown-Walker trió terhei nem csökkennek egyelőre. A vendégeknél is lesz fontos hiányzó, Will Barton és Paul Millsap nem játszhat, ahogy Gary Harrisről sincs friss hír, míg Monte Morris játéka kérdéses - náluk is vannak gondok, de azért az idei Jokics egy jól játszó Murray-Porter duóval így sem lesz elveszve a jelenlegi Celticsszel szemben. 

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 02:00

A csapatok tíz napja találkoztak New Orleansban és akkor nyerni tudott a Pelicans, de ennyi idő alatt is nagyot fordult a világ: a Grizzlies azóta kettőt nyert és megszorította a Lakerst, míg a Pels hármat bukott, méghozzá pocsék védekezéssel. A nagy kérdés most is az, hogy ezen változtatnak-e Zion Williamsonék, mert amíg nem védekeznek érdemi szinten, addig maximum egy-egy kifutott estében bízhatnak és a Memphis a legutóbbi meccs óta már összeszedte magát, egy tessék-lássék teljesítmény nem lesz elég a vendégeknek. Sérültfronton nincs változás, a hazaiaknál a megszokott emberek hiányoznak, a New Orleansnál pedig senki, minden kulcsember bevethető, elvileg minden adott ahhoz, hogy kitaláljanak a gödörből. 

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 02:00

A Raptors gyengébb helyezése ellenére ez természetesen rangadónak számít, bár most egyik csapat sincs jó passzban: a Toronto sorozatban kettőt bukott, legutóbb a Wolves elleni nagyon nem nézett ki jól, míg a Milwaukee már zsinórban három vereségnél tart és szintén a legutóbbi, OKC elleni volt meglehetősen csúnya. Otthon viszont eddig 9-2-t hoztak Giannis Antetokounmpóék és az amúgy sem járja, hogy ilyen eredményeik vannak, úgyhogy azért ők az esélyesebbek annak ellenére, hogy Jrue Holiday továbbra sem bevethető. A Raptorsnál OG Anunoby sérült, a játéka valószínűtlen, úgyhogy Pascal Siakamnak kell majd limitálnia Giannist, Powelléknek pedig Middletont - érdekes kérdés lesz, hogy a Lowry-VanVleet páros ellen milyen irányítómunkát látunk majd a Bucksnál, mert nagyon kellett volna nekik mostanában egy jó karmester, de DJ Augustin nem tudta megoldani a feladatot. Otthon azért nyilván nyernie kéne a Milwaukee-nak és a Raptors is messze van a tökéletes formától, de azért egy jó kinti dobóformával és agresszív kinti védekezéssel lehet keresnivalójuk a vendégeknek. 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 02:00

A Lakers győzelmi szériája legutóbb megszakadt Denverben, ráadásul ennél nagyobb baj, hogy hosszú hetekre elvesztette Anthony Davist, így most is nélküle kell megoldani ezt a mérkőzést. Kérdés, hogy az amúgy sem friss címvédő mennyire akar megszakadni ebben a helyzetben, de Minnesotában még tompábban, Davis nélkül is jó esélye lehet nyerni, hiszen bár a Wolves legutóbb meglepetésre elkapta a Raptorst, de összességében most is messze van a jó csapattól. A hazaiak azzal a sikerrel egy vereségsorozatot tudtak megtörni és igazából a pályaelőnyt leszámítva azért túl sok fórjuk nincs a Lakersszel szemben, D'Angelo Russell lába állítólag nem jött rendbe és nem játszhat, Karl-Anthony Townsnak pedig például Marc Gasol ellen azért nem lesz könnyű dolga. Nincs a legjobb formában a címvédő, de ezen a meccsen így is esélyesnek számít. 

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 02:00

A Portland továbbra is remek formában van, nyeri a meccseit, most sorozatban négy győzelemből érkezik, úgyhogy abszolút esélyesnek tűnhet, de ez a mostani Thunder bármire képes - egy hajszálon múlt a Lakers és a Denver legyőzése is Horfordék számára, legutóbbb pedig a Milwaukee-t már meg is verték, úgyhogy a Blazers sem érezheti magát biztonságban. A hazaiaknál Gilgeous-Alexander, Hill és Maledon most sem játszhat, de ez az utóbbi találkozókon nem zavarta őket, mindenesetre természetesen a Portland kerete azért jobbnak számít még úgy is, hogy McCollum és Nurkic sérült. Meglátjuk, a Blazers most nagyon stabil, a Thunder pedig a jó meccseit is el tudta rontani, de ha kitart Bazley-ék formája, akkor izgalmas találkozóra számíthatunk. 

Phoenix Suns - Brooklyn Nets 04:30

Itt két nagyon jó csapat feszül majd egymásnak és bár alapvetően a Nets lehetne a nagyobb bajnokesélyes, de most mégis inkább a Suns az esélyes. A hazaiak sorozatban hatot, összességében tízből kilencet nyertek, ellenállhatatlan lendülettel haladnak előre, míg a Brooklynnál nincs Kevin Durant, back-to-backet játszanak és bár ők is nyertek most zsinórban hármat, de a védekezésük továbbra is messze van a jótól. Érdekes lesz látni, hogy ha játszik Irving (a b2b miatt ez kérdéses), akkor az ő és Harden immár letisztázott párosa mire megy a frissebb Booker-Paul duóval, ezek a csaták igazi csemegének ígérkeznek, de a Phoenix frissessége, pályaelőnye és sokkal jobb védekezése miatt azért jobb esélyeik vannak Pauléknak. Ettől még persze tudjuk, hogy ez a Nets Durant nélkül is képes nagyon durva pontesőre...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus