Rangadó Los Angelesben, Denverben és Minnesotában is

A Bostont fogadja a Clippers, a Houstont a Nuggets és a Jazzt a Minny - pályán a Bucks, a Raptors, a Sixers, a Mavs és a Heat is - tizenegy meccs jön, mutatjuk a beharangozót. 

 

Washington Wizards - San Antonio Spurs 01:00

A liga legrosszabb három védekezése közül kettő feszül most egymásnak, úgyhogy csak az lesz a kérdés, hogy ki tudja túldobni a másikat - a Wizardsnak sikerült ez már néha idén, a Spurs viszont nagyon lefelé megy, zsinórban hat vereség után próbál valahogy megkapaszkodni. Most itt is van rá az esélye, a fiatal Washingtonnál azért csak jobbnak kéne lenniük a vendégeknek, de az eddigiek alapján fogadni nem mernénk rá, hogy érvényesítik is a jobb keretüket - a Beal-DeRozan csata azért érdekes lehet, egyéb jóslatokba egy ilyen "szétlövésben" nem mennénk bele, bármi és annak az ellenkezője is könnyedén előfordulhat. Egy sérülést kell megemlítenünk: Derrick White nem fog pályára lépni a vendégeknél.

Philadelphia 76ers - New York Knicks 01:00

Újabb kötelező meccs a Philly számára, Joel Embiidék kicsit szétcsúsztak mostanában és bár legutóbb nyertek, még így is messze vannak a keleti topcsapatoktól, úgyhogy el kell kezdeniük zárkózni, a 4-10-es, idegenben 1-6-os Knicks ellen pedig nem tehetik meg, hogy hibáznak. A vendégek azért javultak mostanában, egymás után három jó meccset játszottak, kicsit szigorítottak a védekezésükön és ebből a háromból kettőt meg is nyertek, de az esélyek ettől még egyértelműek, az otthon egyelőre veretlen Sixers minden tekintetben jobb csapat, amit a tabella és a kezdeti nehézségek miatt mindenképpen bizonyítania is kell. Simmonséknál sérültek nincsenek, a Knicksnél viszont Payton továbbra is hiányozni fog és Mitchell Robinson játéka is erősen kérdéses. 

Toronto Raptors - Orlando Magic 01:30

A Toronto otthon egyelőre hibátlan, míg a Magic idegenben egyelőre nyeretlen, úgyhogy érdekes helyzetben találkozik a két csapat. Az Orlando ugyanis ettől függetlenül összeszedte magát, zsinórban hármat nyert és nagyon szeretne vendégként is bizonyítani, ráadásul a tavalyi playoff-kiesés is adhat extra motivációt Nik Vucsevicséknek, akik ha az eddigi védekezésüket hozzák, okozhatnak kellemetlen perceket a kanadaiaknak. VanVleeték viszont eddig szárnyalnak, legutóbb 36 ponttal verték meg a Charlotte-ot, OG Anunobynak sem kell kihagynia ezt a meccset és a Lowry-Ibaka páros hiánya sem fogta meg a társaságot - ha az előlépő kiegészítők továbbra is így folytatják, a Siakam-VanVleet duó pedig viszi a teher nagy részét, akkor most is ők számítanak esélyesnek. 

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 01:30

A Bucks legutóbb eléggé szenvedett Chicagóban, de ismét megmutatta az erejét azzal, hogy ennek ellenére nyert 14 ponttal és úgy áll 10-3-ra, hogy egyébként 7-2-t hozott idegenben, úgyhogy az nem tűnik bajnak a csapat számára, hogy most is vendégként kell szerepelnie. A Hawks teljesen elfáradva, nevetséges védekezéssel (128, 150 és 122 kapott pont), vereségszériával zárta idegenbeli túráját, most otthon valamelyest talán felfrissülhetnek, de így is vannak sérültjeik, hiányzóik, a Milwaukee pedig egyelőre abszolút a tavalyi önmagát hozza és nem lassít. Ha Giannis Antetokounmpót nem tudják megállítani (és mondjuk Jabari Parker azért nem az a megállítós fajta, bár ők jól ismerik egymást Giannisszal Milwaukee-ból), akkor nagyon nehéz estére számíthatnak, nagyon komol Trae Young-extra, vagy nagyon komoly Bucks-szenvedés nélkül nehéz látni, hogy mivel kerülhet előnybe a Hawks.

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 01:30

Újabb kötelező meccs a Heat számára, a floridaiak a kedvező sorsolást is kihasználva eddig ott hasítanak Kelet élén és most is egy olyan mérkőzést kell megnyerniük, ahol egy alsóházi csapatot fogadnak otthon, ráadásul úgy, hogy három teljes napot pihenhettek és készülhettek rá. A Cavs zsinórban négy vereség után érkezik, ráadásul ugyan visszakapja Kevin Love-ot, de a hírek szerint pihentetés miatt nem számíthat Tristan Thompsonra, Larry Nance Jr. játéka továbbra is kérdéses, szóval magas poszton azért bajban lehetnek. A Miami eddig elöl-hátul nagyon jól nézett ki, az összstatisztikákat az egy-két gyenge meccs rontja és bár a Winslow-Jones páros még most sem játszhat, illetve egy betegség miatt Goran Dragic sem sokat edzett a napokban, ennek ellenére abszolút esélyesebbek a floridaiak. 

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 01:30

A Netsnél két meccset kiült Kyrie Irving, egyet szép játékkal behúztak, egyet pocsék teljesítménnyel elbuktak, de az irányító még ezt a mérkőzést is ki fogja hagyni, megint nélküle kellene megoldaniuk a feladatot - ez nagyon nem lesz egyszerű, főleg a legutóbbi játékukat látva. A Charlotte egy "letisztultabb", egyértelműbb csapat és bár legutóbb két győzelem után teljesen esélytelenül kapott ki Torontóban, de így is annyi meccset nyert már idegenben, mint a Nets otthon, simán benne lehet most is, hogy kijön a lépés a vendégeknek. Ehhez nyilván a kinti dobóknak jó napot kell kifogni, a Rozier-Graham-Bacon-Washington sornak nem szabad eltűnnie, de egy jó dobóformával meglephetik azt a Brooklynt, amelyről továbbra is nehéz eldönteni, hogy valójában mennyit is ér.

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 01:30

A Warriors back-to-backet játszik a kissé meglepő memphisi győzelem után, amellyel egy hétmeccses vereségsorozatot tört meg a csapat, de Dallasban azért elég egyértelműek az erőviszonyok előzetesen - a Mavs 8-5-tel megy a nyugati élcsapatok után, a GSW pedig egy fáradtabb, idegenben játszó sereghajtó. Éppen ezért nem is lehet kérdés, hogy ki a favorit, a Dallas számára kötelező a győzelem, ugyan a betegséggel bajlódó Seth Curry játéka kérdéses, de a többiek elvileg bevethetőek, Luka Doncic már-már MVP-szintet hoz és jelen pillanatban konkrétan ligaelső (!) támadójátékot produkálnak rá építve - óriási blama lenne, ha kikapnának. 

Chicago Bulls - Detroit Pistons 02:00

A Bucks elleni hazai vereség után most már muszáj lenne nyernie a Chicagónak, különösen otthon és idén a Detroitot ebben a csarnokban egyszer már meg is verte - akkor a United Center kellően megünnepelte már Derrick Rose-t, most hasonlóra azért nem kell számítani. A Pistons viszont "ezer éve" pihen, négy teljes napja volt a csapatnak a legutóbbi meccse óta, úgyhogy a fáradtság nem lehet faktor és sorozatban négy vereség után nekik is borzasztóan kellene egy győzelem - főleg idegenben, ahol eddig 1-6-ot sikerült felmutatni. A vendégeknél Reggie Jackson és Tony Snell nem lesz, a hazaiknál pedig Otto Porter a fontos hiányzó, meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek - a Bullsnak a legutóbbinál sokkal-sokkal többre lesz szüksége a kezdőötösétől, ez teljesen biztos. 

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 02:00

A játéknap végére jutnak azért komoly rangadók is, a Wolves-Jazz már csak azért is számít ilyennek, mert a Minny két napja éppen a Utah vendégeként tudott nyerni Andrew Wiggins nélkül, úgyhogy most jön a visszavágó. A Jazz szempontjából kulcskérdés, hogy a Towns-Gobert csatát ne veszítsék el annyira, mint akkor, a Wolves centere szenzációsan játszott azon a meccsen, most valahogy limitálniuk kell, főleg ami a kinti dobásait illeti. Egyébként is lenne min javítaniuk, sorozatban kétszer kikaptak és előtte is volt már egy gyengébb meccsük, sérültjük nincs, úgyhogy mindenképpen össze kellene szedniük magukat, míg a hazaiaknál az eddig remeklő Layman nem játszik, Wiggins és Okogie pályára lépése pedig erősen kérdéses. 

Denver Nuggets - Houston Rockets 03:00

Ez még inkább kiemelt rangadónak számít, hiszen a nyugati harmadik fogadja a nyugati másodikat, mindkét csapatot esélyesnek tarthatjuk az alapszakasz megnyerésére és a rájátszásban is sokat várhatunk tőlük. Eddig mindkét fél jól is teljesít, a Denver egy-egy gyengébb meccset leszámítva hozza, amit kell, a Houston pedig a döcögősebb rajt óta zsinórban nyolc mérkőzést nyert, ráadásul a Gordon-Green párost leszámítva visszakapta a sérültjeit is. Nyilván döntő lesz, hogy mihez kezd a kiváló Nuggets-védekezés James Hardennel, mert azért egy pontháborúban még idegenben is inkább a Rockets lenne esélyesebb, a hazaiaknak mindenképpen kontrollálniuk kell a meccset, vagy nagyon extrán dobni kintről ahhoz, hogy ők tudjanak diktálni. A Nuggetsnél nincs mérvadó sérült, a jelenleg 20. támadójátéknak kell felőnie a feladathoz és ha ez megtörténik (nagyon erős a hazai pályájuk...), akkor lesz esélyük a győzelemre. 

Los Angeles Clippers - Boston Celtics 04:00

A játéknapot egy extra párosítás zárja, hiszen a keleti listavezető Boston látogat a talán legnagyobb bajnokesélyesnek tartott, de egyelőre még csak épülő Clippershez. A hazaiaknál Paul George-dzsal a fedélzeten háromból hármat nyertek, PG két pazar meccs után legutóbb elsüllyesztett egy meccsnyerő hármast, Kawhi Leonarddel pedig még egy percet sem játszott együtt, úgyhogy van azért még bennük tartalék bőven - viszont Leonard pályára lépése most is erősen kérdéses, lehet, hogy zsinórban negyedik találkozóját is kiüli. Landry Shamet biztosan nem játszhat náluk, a többiek viszont bevethetőek, otthon egyelőre 8-1-re állnak, úgyhogy nagyon tartaniuk azért nem kell semmitől még akkor sem, ha a Celtics egyelőre pont egy olyan csapat, amelytől érdemes tartani - Gordon Hayward kidőlése óta támadásban ugyan kicsit visszaestek, de a védekezésük nagyon jó, a sacramentói vereség után nyertek Phoenixben, a kérdés az, hogy mennyire lesznek frissek a nyugati túra negyedik állomásán. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus