San Antonióban vívhat ki magának tiszteletet a Toronto

A Spurshöz látogatnak DeRozanék - a Jazzt fogadja a Celtics - Los Angelesben a Memphis - előzhet a Denver. 

 

Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 01:00

A Minnesota legutóbb nem tudta beváltani a reményeket, a Bucks legyőzése után kikapott a Portlandtől, és szokás szerint ismét komoly előnyt adott le. A Sixers ellenben nyerni tudott az előző meccsén, és idén még nem lépett pályára, tehát pihentebbek is a hazaiak, viszont sérüléssel bajlódik Okafor, Rodriguez és Henderson is. Érdekes lehet majd az Embiid-Towns csata a palánk alatt, és hogy melyik fél tud jobban zárni hátul, ezzel mindkét oldalon komoly gondok vannak - túl nagy színvonalra nem számíthatunk.

Boston Celtics - Utah Jazz 01:30

Két jó formában, de nem tökéletes állapotban lévő csapat találkozik ezen a meccsen - a Jazz back-to-backet vív, és hiányzik George Hill, a hazaiaknál pedig Smart és Zeller került kórházba egy vírus miatt. Avery Bradley is sérüléssel bajlódik, de ő valószínűleg játszhat, a fő kérdés azonban az, hogy meddig bírja ezt az őrült iramot Isaiah Thomas, hiszen egészen elképesztő teljesítményt nyújt - a vendégek védekezését ismerve valószínűleg most is extra kell tőle a bostoni sikerhez. A túloldalon ezt Gordon Hayward szállíthatja, akinek most Crowder ellen kell helytállnia, és kérdés, hogy a back-to-back mennyire látszik meg a ligaelit (94,7 kapott pont) védekezésen, illetve érdekesség, hogy a Celtics 0-9-re áll a liga jelenlegi hét legjobb csapata ellen - ebbe a Jazz is beletartozik...

Detroit Pistons - Indiana Pacers 01:30

Legutóbb mindkét csapat nyerni tudott egy komolyabb negatív széria után, kérdés, hogy ez melyiküknek ad nagyobb lökést - a Pistons a Miami B-t verte meg nehezen, tehát ők kevésbé lehetnek nyugodtak. A hazaiaknál gyakorlatilag semmi sincs rendben, sem védekezésben, sem támadásban nincs meg a kellő erő, de hátul valami hasonlóval bajlódik az Indiana is, igaz, ők a George-Teague párosra építve legalább termelik a pontokat. George szerint egyébként az előző két meccsen megváltozott a chemistry, és ezért tudtak nyerni, közben visszatért Monta Ellis, és elindultak felfelé - persze ha most nem nyernek, akkor vissza az egész...

Dallas Mavericks - Washington Wizards 02:30

A Wizards idegenbeli back-to-backet vív, előző este nagy csatában kikaptak Houstonban, így továbbra sem sikerült átlépniük az 50%-os küszöböt - a Dallas elleni siker már nagyon kellene nekik. A hazaiakban viszont van kakaó az utóbbi időben, ráadásul utoljára december 30-án léptek pályára, azóta pihenhettek, így valószínűleg jó állapotban érkeznek - igaz, Deron Williams betegség miatt hiányozhat, az ő játéka pedig elég fontos lenne Nowitzkiéknek. Hazai pályán így sem lehet leírni a Mavst még akkor sem, ha a Wizards alapvetően jó formában van, hiszen a fővárosiak jóval fáradtabbak, és idegenben csak 3-11-re állnak, ami jelzésértékű.

San Antonio Spurs - Toronto Raptors 02:30

A Boston-Utah mellett ez lesz a játéknap másik rangadója, ahol a nyugati második fogadja a keleti másodikat. Mindkét gárda meggyőző, a Raptors két vereség után javított legutóbb, a Spurs viszont éppen az előző meccsét veszítette el Atlantában, de a gyengébb rajt óta otthon megállíthatatlan. Kérdés, hogy a Leonard-Aldridge kettőssel mire mennek Carrollék, illetve hogy a Lowry-DeRozan páros ellen mit tud kitalálni Popovich - Green és Simmons jó opció lehet rájuk, elképzelhető, hogy Tony Parkernek ezúttal kisebb szerepe lesz. Támadásban egyértelműen hatékonyabb a Raptors, de a védekezés terén a Spurs felé billen a mérleg nyelve - izgalmas, szoros, színvonalas csatára van kilátás. DeRozan amúgy is arról beszélt, hogy nem kapnak elég tisztelet, most lehet bizonyítani...

Denver Nuggets - Sacramento Kings 03:00

Bár nem élcsapatokról beszélünk, ez a meccs is rangadónak számít, hiszen iszonyatos küzdelem zajlik a nyugati nyolcadik helyért, ami jelenleg a Kingsé - egy vereség esetén azonban a Denver rögtön át is ugorja a csapatot. A Nuggets back-to-backet vív, előző este még a Golden State ellen játszott és tartotta is végig a lépést, még Kenneth Faried nélkül is parádés támadójátékra képesek - Mudiay, Gallinari és Jokics triójával a Sacramento baja is meggyűlhet. Főleg úgy, hogy a vendégek legutóbb gyenge játékkal szenvedtek vereséget, és DeMarcus Cousinson áll vagy bukik a sikerük, hiszen Afflalo, Gay és Lawson is sérüléssel bajlódik, a játékuk kérdéses. A döntő faktor persze Cousins lesz, aki képes egyedül is meccset nyerni, de nagyon fel kell kötnie a felkötnivalót, ha a Denver hozza a megszokott ritmusú támadójátékát.

Phoenix Suns - Miami Heat 03:00

Két gyenge csapat tulajdonképpen érdektelen meccse lesz ez, a Sunsnak ugyan papíron van esélye a rájátszásra, de csak a riválisok gyengélkedése miatt, hiszen Bledsoe-ék így is nyugati utolsók - a Heat Keleten pont ugyanilyen mérleggel büszkélkedhet. A hazaiak fáradtabbak a back-to-back miatt, de a vendégeknél nagyon sok a sérült, igaz, Dragic és Waiters valószínűleg játszhat, viszont Whiteside, McRoberts és Winslow nem. Earl Watson az utóbbi időben egyre inkább a fiatalokat tolta előtérbe a Sunsnál, akik ezt bizonyos periódusokban meg is hálálták, de most sok függ attól, hogy melyik arcát mutatja a Miami.

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 04:30

Idegenben is masszív esélyes a Memphis, a Lakers játékban ugyan javul, de eredményekben egyáltalán nem, hiába működik ismét a gépezet elöl, hátul továbbra is nagyon lyukasak Randle-ék. A Grizzlies ellenben kőkemény védekezésben, és nem igazán látni, hogy a hazaiak mihez kezdenek majd Marc Gasollal, vagy Zach Randolph-fal a palánk alatt, míg a periméteren Conley és Allen nagyon megnehezítheti Russellék dolgát. A bökkenőt az jelentheti a vendégek számára, ha a nem 100%-os Marc Gasol mégsem tud pályára lépni, és elveszítik az észt a magasember-sorból, illetve az, ha a Lakers kifog egy extra dobóformát - ha Youngék "bevadulnak", nincs az a védekezés, ami megállítaná őket.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus