Suns-Sixers, Mavs-Jazz és Celtics-Wolves rangadót is rendeznek

A Sport TV pedig 21:30-tól a Pistons-Knicks mérkőzést közvetíti. 

 

Detroit Pistons - New York Knicks 21:30 (Sport 1)

A Knicks aratott két győzelmet és még mindig tartja a matematikai esélyét arra, hogy playinbe jusson, de most már gyakorlatilag nem hibázhat, így Detroitban is kötelező lenne nyernie. A Pistons nemrég három ponttal kikapott a Wizardstól, előtte megverte az Atlantát, nincs rossz passzban, de a kérdés inkább az, hogy mire képes a New York - egy élet-halál mentalitással érkező vendégek nyilván esélyesebbek még vendégként is, meglátjuk, hogy így lépnek-e pályára. A Knicksnél egyénként Randle játéka most is erősen kérdéses. 

 

Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 00:00

Ez rangadó, de otthon mégis jóval esélyesebb a Boston, amelyet továbbra is csak a Sunshoz lehet mérni, egyébként hónapok óta bárki ellen favorit, mert félelmetes formában van - ráadásul győzelem esetén holtversenyes keleti első lehet a gárda, úgyhogy van is miért küzdenie. Viszont a Wolvesnak is van célja, mégpedig a nyugati hatodik hely, amiért most már lassan bravúrokat is be kellene mutatnia a gárdának, ez pedig éppen egy ilyen lehetőség lehet - összességében ők is jó passzban vannak, legutóbb simán verték a Dallast és idén egyszer már a Celticset is le tudták győzni. Védekezésben nyilván sokkal acélosabb a Boston, meglátjuk, hogy ezt kiteszik-e a pályára Tatumék, ha igen, akkor azért a hátul jóval harmatosabb, inkább a minőségi támadójátékával vitézkedő Minny nehéz helyzetben lesz, főleg idegenben. Egyébként az utóbbi négy meccsén a Boston is mindig elérte a 120 dobott pontot, jó csapatokkal is feltörölte a padlót, nincs ok, ami ne hazai sikert jósolna, csak jegyezzük meg, hogy a Wolvesban benne lehet egy esetleges bravúr. Egy fontos hiányzó azért lesz, a Bostonnál Al Horford személyes okok miatt kihagyja a mérkőzést. 

 

Washington Wizards - Golden State Warriors 00:00

Itt nyernie kell a Warriorsnak, a Wizards számára már nincs tét, el is engedte a szezont az utóbbi meccseken a gárda, tízből nyolcat bukott és bár legutóbb nyert Detroitban, de ez a lényegen nem változtat. A GSW nem is feltétlenül a helyezésekért, inkább a becsületéért és a playoff előtti jó formáért, jó mentalitásért hajt, mert előtte és mögötte is van egy kis puffer a tabellán, amit le lehet menedzselni a folytatásban. Viszont Greenék rossz formában vannak, a Miamiban összehozott meglepetés után Atlantában megint kikaptak, már a keleti túra negyedik állomásához érkeztek, nagyon kellene nekik egy önbizalomnövelő siker. Érdemi hiányzójuk egyébként Steph Curryn kívül nem lesz. 

 

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 00:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a listavezető és a keleti éllovas találkozik egymással, tehát akár egy nagydöntő-felvezető is lehet ez a mérkőzés. A helyzetet bonyolíthatja, hogy a Suns már megnyerte az alapszakaszt, innentől teljességgel tét nélkül játszhat a playoffig és kérdés, hogy erre hogyan reagál a társaság, mennyire akar megfeszülni, kap-e esetleg pihenőt néhány játékos vagy foglalkoznak-e egyéb dolgokkal, taktikai finomításokkal, új sémákkal, miegymással. A Philly nagy csatában van a keleti első helyért, az előző három meccsét megnyerte és bár a védekezése messze van a tökéletestől, de a Harden-Embiid páros játéka egyre jobban csiszolódik és tisztul, nekik még bőven van dolguk a hátralévő két hétben. Ezek alapján lehet, hogy élesebbek lesznek a vendégek - ha ez lesz a helyzet, akkor nekik áll a zászló, de egy 100%-on pörgő Phoenix jelenleg mindenkivel szemben esélyes tud lenni otthon, annyira gördülékeny, részletes és minőségi a játéka. Kulcsfontosságú sérült egyik oldalon sem lesz. 

 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 01:00

Ez a meccs a nyugati playin szempontból kiemelten lényeges, ugyanis a felek között fél meccs van csak a Lakers javára, ha nyernek a vendégek, azzal levegőhöz jutnak a 9. helyen - ami azért fontos, mert a 11. pozícióból a Spurs még megpróbálja kilökni azt a csapatot, amelyik a most tárgyalt kettőből rosszabbul szerepel. A Pels back-to-backet játszik a SAS elleni hazai pofon után, míg a Lakers pihentebb, viszont lehet, hogy nem számíthat LeBron Jamesre, akinek megint fáj a bal térde és hivatalosan kérdéses a játéka. Ő azért nagyon kellene, vele frissebben képesek lehetnek nyerni, nélküle azért minimum kérdéses, hogy mire képesek - idei első csatájukat simán nyerte a Pels, így az egymás elleni szempontjából sem mindegy, hogy mi történik most. 

 

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 01:30

A Brooklyn back-to-back lép pályára a Miamiban aratott nagyon sima győzelem után és ez lesz az első olyan mérkőzés a szezon során, amikor hazai pályán ott lehet a parketten Kyrie Irving. A Nets most lendületben van, az utóbbi tíz meccséből hetet nyert, a b2b ellenére nem is túl fáradt, a védekezése is kezd alakulni, elöl Irvinggel mindig pokoli veszélyesek, úgyhogy bizakodva várhatják az összecsapást. A Charlotte is remek formában van, a Knicks elleni botlást a Jazz ellen javította ki a gárda, most pihentebb, fontos sérültje nincs, úgyhogy Bridgesék is magabiztosan léphetnek pályára. Ebből egy színvonalas, izgalmas, látványos rangadó lesz, ha dobni kell, akkor egyik felet sem kell félteni...

 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 01:30

Ez is rendkívül fontos rangadó, hiszen a két csapat jelenleg holtversenyes negyedik Nyugaton, egyforma mérleggel állnak, így nagyon komoly tétje van annak, hogy most mi történik. A Jazz kicsit elvesztette a fonalat és sorozatban három vereségből jön, míg a Dallas legutóbb a Wolvestól kapott ki, egyik fél sincs éppen kirobbanó formában, most viszont valahogy meg kell oldani a feladatot, az eddigiek nem számítanak. Mindkét fél képes extra védekezésre, támadásban pedig sok múlik a kinti dobások hatékonyságán, meglátjuk, hogy ki lesz élesebb, ki tudja jobban összeszedni és felpörgetni magát erre a rangadóra - hazai pálya sokat számíthat és ez a Dallas mellett szól.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus