Thunder-Jazz a TV-ben, Clippers-Blazers a Staplesben

A Jazz megállítaná az OKC-t - képes idegenben rangadót nyerni a Portland? - Brooklynban a Cavs - rögtön visszavághat a Bulls a Knicksnek

 

Indiana Pacers – New Orleans Pelicans 00:00

A Pacersnél nincsenek hiányzók és nagyon fontos George-ék számára a győzelem, hiszen ötmeccses hazai szériájuk végéhez érkeztek és nem állnak túl jól – jelenleg holtversenyben a keleti hetedik-nyolcadik pozícióban vannak. A New Orleansnál rengeteg a sérült, ingadozó a játék, gyakorlatilag csak Jrue Holiday-ben bízhatnak, de vezérnek ő sem alkalmas, így nem sok mindenre alapozhatnak. A védekezésük továbbra is maximum átlagos, a támadójátékuk pedig sokszor erőltetett, így bár a Pacers sincs bombaformában, csak egy extra dobóforma segíthet a vendégcsapaton – ez viszont nagy blama lenne az Indiana számára.

Brooklyn Nets – Cleveland Cavaliers 00:30

LeBron James mostanság szinte naponta borzolja valamivel a kedélyeket, csapata viszont többnyire hozza a meccseket, és magabiztosan tartja keleti első helyét, így ezúttal is egyértelmű esélyesnek számít. James játéka egyébként nem biztos, a gárda back-to-backet játszik, és könnyen lehet, hogy ezúttal pihenőt kap a fővezér, ami okozhat gondokat – Kyrie Irving eddig nem bizonyult túl jó első opciónak. A Netsnél a szezon végére állt össze a játék, Brook Lopez köré Bogdanovic és Kilpatrick is felnőtt, ők jelentenek reális veszélyt távolról, és az ő levédekezésük lehet fontos a Cavs szempontjából. Alapvetően a Brooklyn játéka fekszik a vendégeknek, de a potenciál megvan Lopezékben ahhoz, hogy meglepetést okozzanak, főleg ha pihenőt kap James vagy más.

New York Knicks – Chicago Bulls 00:30

Tegnap némi meglepetésre a Knicks nyerni tudott Chicagóban, a csapatok pedig egy nappal később már a Madison Square Gardenben mérkőznek meg egymással. A vendégeknek kell javulniuk, elsősorban védekezésben, mert Kristaps Porzingisre építve simán szétszedte őket a New York, miközben a túloldalon Pau Gasol és Jimmy Butler is veszélytelennek bizonyult. Kérdés, hogy mit tud változtatni Hoiberg és hogy tud-e még egyszer ilyen jó ritmusban, hatékonyan kosárlabdázni a Knicks, mert utóbbi azért nem sűrűn fordult elő mostanában. A lepattanózás ezúttal is döntő lehet, de a Chicagónak nem igazán fér bele még egy hiba, mert jelenleg nem tartózkodik playoff-helyen – ráadásul az utóbbi tíz idegenbeli meccsből kilencszer kikaptak Rose-ék, és még nyolcszor játszaniuk kell saját pályájuktól távol.

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 01:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Nagy formában van az OKC, Russell Westbrook történelmi idényt fut, és Kevin Durantre sem talált ellenszert senki most már hónapok óta, így a gárda zsinórban öt győzelemnél jár. Nincs azonban oka panaszra a Jazznek sem, Haywardék óriási győzelmet arattak tegnap Houstonban, és ismét playoff-helyen vannak, igaz, egy mai vereséggel ez könnyedén el is illanhat. A védekezésükben mindenképpen bízhatnak a vendégek, Gobert vezérletével jól védik a festéket, és a triplákkal aligha fog nyerni az OKC, de Westbrookék eddig erre mindig találtak megoldást. A túloldalon mindig kérdés a Thunder védekezése, itt fontos lesz, hogy Mackék kinti dobásai mennyire ülnek, de ha lazán veszik ezt a részét a hazaiak, könnyen belefuthatnak egy pofonba.

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 03:30

A Clippers tegnap kikapott a Golden State otthonában, a Portland viszont nagyon fontos győzelmet aratott a Dallas ellen, így mindketten back-to-backből érkeznek. Kérdés, hogy ez melyikükre lesz jobb vagy rosszabb hatással, de az tény, hogy idegenben nagyon vékony az utóbbi időben a Blazers, az utóbbi nyolc ilyen meccsükből csak egyet nyertek meg, és főleg a védekezésükkel vannak gondok. Ha a periméteren agresszívebbek tudnak lenni, bőven lehet keresnivalójuk, mert a Los Angeles sincs kirobbanó formában, az utóbbi tíz meccsből csak hármat nyertek meg Paulék, és otthon is csak 5-5 a mérlegük. Döntő lehet a Lillard-Paul csata, és hogy kintről melyik együttes fog ki jobb napot, mindenesetre óriási csatára számíthatunk

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus