Tíz meccsel fordul át 2022-be az NBA

A program már 19:00-kor kezdődik egy Celtics-Suns meccsel, nézzük a programot. 

Boston Celtics - Phoenix Suns 19:00

Nehéz helyzetben van a Boston, a csapatnál továbbra is sok a hiányzó, Jayson Tatum sem játszhat még, legutóbb pedig egészen nevetséges dobóformát mutattak, így kikaptak - sorozatban három, összességében pedig tizenegyből nyolc vereségnél tartanak. A Suns más kategória, de ott is vannak hiányzók, Ayton, Crowder és McGee sem játszhat, így centerposzton nagyon-nagyon kérdéses, hogy mire mennek majd, főleg hogy Saric és Kaminsky ugye már régen kidőlt. A holtversenyes ligaelső kerete összességében így nem egészségesebb, mint a Celticsé, mégis nyerni tudott legutóbb az OKC-vel szemben és ha a Booker-Paul páros átérzi a helyzetet, akkor még idegenben is jó esélyeik lehetnek - feltéve, hogy valamilyen szerkezettel ellensúlyozni tudják az ötös poszt problémáját. 

 

Indiana Pacers - Chicago Bulls 21:00

A csapatok öt napja találkoztak Chicagóban és akkor 113-105-re nyert a Bulls, most pedig Indianában is valami hasonló lehet a papírforma. A vendégek remek formában vannak és zsinórban ötöt nyertek, a kulcsembereik nagyon motiváltnak és energikusnak tűnnek, az utóbbi négy meccsükből háromszor is elérték a 130 pontos határt, és bár védekezésben vannak hiányosságaik, de a karanténból való visszatérésük óta ezt mindig ellensúlyozták. A Pacers jobb csapat annál, mint amit a tabellán elfoglalt helye mutat, de nem nagyon tud nyerni, az elmúlt négy mérkőzéséből hármat is bukott és mind a négy alkalommal 110 pont felett kapott aktuális ellenfelétől - amíg ez nem változik, addig pokoli nehéz dolga lesz még otthon is. A helyzetüket pedig nem könnyíti meg, hogy Brogdon, Duarte és Lamb sem játszhat. 

 

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 00:00

A csapatok két napja egy "csúnya", kevéspontos, szenvedős, de végletekig kiélezett meccset vívtak, amelynek utolsó pillanatában, egy dudaszóra bevágódó saroktriplával a Sacramento tudott nyerni. Ezek alapján most is valami hasonlót várhatunk, mert a keretek alapvetően nem változnak, ha a Dallas nem tud kicsit jobban érvényesülni elöl és a kiegészítők nem játszanak pontosabban, akkor a Kingsnek ezúttal is minden esélye meglehet a sikerre. A Mavsnél továbbra is nagyon sok fontos, meghatározó játékos fog hiányozni, így ismét rengeteg múlhat a Brunson-Porzingis páros produkcióján, míg a Kings azért több lábon állhat, egészségesebb rotációval dolgozhat - Haliburton pedig jelenleg élete formáját futja.

 

Houston Rockets - Miami Heat 01:00

A Miami két napja nem tudott kiállni, mert annyi sérült és beteg játékosa dőlt ki, hogy egyszerűen nem volt meg a minimálisan előírt nyolc bevethető ember és most is csak úgy lesz meg, hogy megidézik a múltat és leigazolták Mario Chalmerst, aki már évek óta kikopott a ligából. Most is csak a cserék cseréivel tudnak pályára lépni, bár Butler és Lowry játékára is volt esély, utóbbiról már olyan hírek jöttek, hogy nem lehet ott a parketten, így nehéz mit várni ettől a csapattól. A Rockets ebből a szempontból sokkal jobban áll, több fontos játékosa is visszatérhetett már, de sorozatban öt vereség után azért nem mehetnek biztosra Gordonék még egy ilyen Heat ellen sem - ezzel együtt az ellenfél kerete miatt valahol mégis kötelező lenne megnyerniük a meccset...

 

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 01:30

Mindkét csapat bajban van a kerete miatt, rengeteg a hiányzó, a Cavsnél pedig a szerkezet is felborult Ricky Rubio kidőlésével, mert így gyakorlatilag nincs labdát leütni képes kisember a keretben - ezt tetézi, hogy back-to-back lépnek pályára azok után, hogy előző este ez a pályán is tökéletesen kiderült. A Hawks pihentebb, de több hiányzója van, az előző három meccsét elvesztette és alig lesz meg a 8 fős rotáció érdemi NBA-játékosokkal nála is, úgyhogy nehéz jósolni. A clevelandi b2b miatt az Atlantának valamivel jobb esélyei lehetnek, de idegenben, ilyen rotációval még a Young-Capela kettős sem jelent életbiztosítást...

 

Toronto Raptors - Los Angeles Clippers 01:30

A Raptorsnál már többen is visszatértek legutóbb, most pedig újabb játékosokkal egészülhet ki a keret, lassan kezd normalizálódni a helyzet a csapatnál, így most otthon lesz is esélyük a győzelemre. A Clippers az előző két meccsét elbukta, érdemi playmaker nélkül nagyon nehéz nekik jól támadni, ez pedig most is fájhat, ha a Toronto tényleg kicsit vállalhatóbb rotációt tud kirakni a pályára, főleg a periméteren. A felek egyébként öt napja találkoztak és akkor simán nyert a Los Angeles az érvénytelen kerettel kiálló kanadaiak ellen, de most fordulhat a kocka azzal, hogy VanVleeték is bevethetőek - ha nem lesznek rozsdásak, akkor eljöhet a visszavágás ideje...

 

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 02:00

Mindkét csapat nagyszerű heteket tudhat maga mögött játékban és eredményességben is, a koronavírus ezt a két keretet nem érintette annyira (még), mint a liga nagy részét, úgyhogy a Memphis simán negyedik Nyugaton, de a Spurs is kapaszkodik felfelé és a teljesítménye alapján ott is lenne a helye a rájátszásban jelenleg. Emiatt most is színvonalas, érdekes mérkőzésre számíthatunk, a Grizzlies sorozatban hármat nyert karácsony óta, a Suns után legutóbb a Lakerst is megverte, míg a Spurs szintén hármat nyert, de legutóbb hat ponttal kikapott a Jazztől - azóta pedig három teljes napot pihenhetett, nem kellett pályára lépnie. Egymással idén még nem találkoztak, de aki szereti a szervezett csapatkosárlabdát, annak érdemes lesz belenéznie a derbibe - mindkét együttes ilyen felfogásban játszik és bár Dejounte Murray nem lesz ott a San Antoniónál, de így is minőségi mérkőzésre van kilátás. 

 

Oklahoma City Thunder - New York Knicks 02:00

A New York elkezdte hozni az eredményeket, sorozatban hármat nyert és mindhárom alkalommal 90 dobott pont alatt tartotta aktuális ellenfelét, de el kell mondani, hogy mindegyik mérkőzésen egy erősen megtizedelt, gyenge csapat volt az ellenfél - ennek ellenére a helyes út mindenképpen ez, ha ilyen védekezést képesek hozni Randle-ék, akkor lehet keresnivalójuk. Most az OKC rotációja is megtépázott, Giddey, Pokusevski, Mann, Bazley és Robinson-Earl biztosan nem játszhat, de Gilgeous-Alexander bokája sincs rendben, legutóbb nem tudott pályára lépni és bár friss hír nincs róla, de ha most sem játszik, akkor megint nehéz helyzetben lesz a gárda. Ennek ellenére a Knicks támadójátékát elnézve így is lehet bármi - legutóbb is pocsékul játszott a New York-i kezdő, csak a cserék mentették meg a csapat becsületét, ez mindig azért nem fog beleférni...

 

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 03:00

Bő egy hete, karácsony előtt találkoztak utoljára a felek, akkor a Jazz viszonylag egyértelműen, 12 ponttal nyert és most is óriási meglepetés lenne egy esetleges Wolves-siker, hiszen a vendégeknél tulajdonképpen a teljes kezdő karanténban van. A Jazz kerete viszont egészséges, most már Donovan Mitchell is visszatérhet, minden érdemi játékosuk bevethető, egyébként pedig ötöt nyertek zsinórban, ligaszinten is az egyik legjobb formában lévő csapatnak számítanak, főleg támadásban - a védekezésre mostanában kevesebb energiát fordítanak, de eddig mindig megoldották a feladatot. Némi zavart csak az okozhat, ha a Wolvesnál mégis pont most térhet vissza több alapember is - állítólag például Edwards játékára lehet esély, de igazából még teljes kerettel sem lennének favoritok. 

 

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 04:30

Mindkét csapatnál sok a gond és nagyon kellene ez a győzelem, de otthon azért mégis inkább a Lakersen van a nyomás, inkább az arany-liláktól várhatjuk a sikert. A Portlandnél az energia és az akarat sem látszik egyáltalán, a Lakersnél viszont az utóbbi három meccsen legalább valami látszott, két szoros vereség mellett volt egy győzelmük is, hazai pályán pedig most azért bennük lehet több. LeBron James parádés formát fut, Russell Westbrook igyekszik ezt nem elrontani, Malik Monk stabil pontnak tűnik, most megint ülhet akár a small-ball is és igazából ha ezt a szétesett, padlón lévő Blazerst nem verik meg saját közönségük előtt, akkor felmerül a kérdés, hogy vajon kit tudnak elkapni - úgyhogy most nem nagyon hibázhatnak, a Portlandnél igazából nem elvárás a győzelem, főleg a 2-12-es idegenbeli mérleg tükrében. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus