Tízre nyújtaná sikerszériáját a Spurs Oklahoma City-ben

Westbrookékhoz látogat a San Antonio, a Sport1 közvetít - Memphisben rangadózik a Clippers - javíthat a tartalékos Cavaliers - közelíthet a Portland.

 

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 01:30

A Pistons back-to-backből érkezik, méghozzá egy elég gyenge meccsből, ahol sem védekezésben, sem támadásban nem álltak a helyzet magaslatán Drummondék - a pihentebb, ráadásul két vereség után kisebb győzelmi kényszer alatt lévő bajnok ellen ez nem túl biztató. A címvédő a Miami ellen bukott el oda-vissza és egyébként nincs könnyű helyzetben, Love és Smith mellett elveszítette Bogutot és ezen az estén Kyle Korver sem léphet pályára, ismét óriási lesz a teher a James-Irving kettősön. Ezzel együtt ezt most el kell bírniuk, ugyan a keleti első hely nem forog különösebb veszélyben még most sem, de gyenge formában vannak és ezt most már le kell zárniuk. Tyronn Lue is kihagyta az edzést betegség miatt, cserébe viszont az említett Smith nagyon közel van már a visszatéréshez, sőt, hivatalosan erre a találkozóra is "kérdéses" a játéka.

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 02:00

Mindkét együttesen van nyomás, a Memphis zsinórban háromszor kapott, az utóbbi két alkalommal elég pocsék védekezéssel, a Clippers pedig előző este Minnesotában bukott el nagyon simán. A back-to-back és a memphisi hazai pálya miatt nehéz helyzetben vannak most is Chris Paulék, raádásul sok dolgon kell javítaniuk - lepattanózásban és a palánk alatt továbbra is érthetetlenül gyengék, Chris Paul pedig visszatérése óta nem igazán brillírozik. Ezeket mind kihasználhatja a Grizzlies is, a palánk alatt Gasol és Randolph büntethet, ha pedig a csúcsformától messze lévő Paul ellen Conley helytáll, akkor minden esélyük megvan arra, hogy megtörték rossz sorozatukat - ehhez azonban védekezésben kategóriákat kell javulniuk, anélkül nem fog menni. A potenciál megvan, kérdés, hogy az akarat és a fegyelem meglesz-e.

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 02:00 (ÉLŐ - Sport1)

Nehéz szavakat találni a Spursre, ugyan rendszeresen megszenved a gárda, könnyed győzelmet nem nagyon arat, de mégis zsinórban kilenc sikernél jár, előző este például 28 pontos hátrányból állt fel a liga egyik leggyengébbjének számító Kings ellen. Ezek után tippelni is nehéz arra, hogy most mire lehetnek képesek, az biztos, hogy az MVP-formában lévő Leonard tegnap pihent, most viszont jó eséllyel pályára lép, kérdés, hogy Popovich ad-e pihenőt másnak - Parker, Ginobili, Gasol, Aldridge is esélyes lehet. A Thunder zsinórban négy vereség után próbál javítani és kérdés, hogy összeszedik-e magukat - fő gondjuk a védekezés hiánya, de a támadójátékkal is vannak problémák, Westbrook nem von be senkit, a többiek pedig a kevés lehetőségükből is pocsékul dolgoznak. Ez így még a fáradt Spurs ellen is kevés lehet, mindenképpen javulniuk kell az említett szegmensekben, Westbrook 40-50 pontos estéi önmagukban nem hozzák meg a sikert. Elsősorban azért a Spursön múlik, hogy mi történik, de ha visszatér Leonard, túl sok mindenetől nem kell tartaniuk...

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 04:00

Elkapta a fonalat a Blazers, megnyerte az előző három meccsét, összeállt a támadójáték, Nurkic tökéletesen illik a képbe és megy a hajrá a playoffért, egy esetleges győzelemmel fél meccsre csökkenne a hátránya a Denverhez képest. A Sixers szezonja már elúszott, tele vannak sérültekkel és nincsenek jó formában, igaz, egy-egy találkozóra azért megvillannak, főleg ami a támadójátékot illeti. Ha azonban dobni kell, az fekszik a Portlandnek, ahol komolyabb célok, komolyabb fegyverek vannak jelenleg, nekik ez most egy kötelező győzelem, különösen hazai pályán. A periméteren a Lillard-McCollum páros büntethet, a palánk alatt pedig a centerposzton gyakorlatilag üres Philly ellen Nurkic, a túloldalon pedig leginkább Saric-ban és a labdajáratásban bízhatnak a vendégek - ha ülnek a tripláik, akkor lehet keresnivalójuk.

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 04:30

Nyugat két legrosszabb mérleggel bíró csapata, de nem a két leggyengébb, a Suns ugyanis az utóbbi időben jelentősen feljavult és a Kingsnél, valamint a Pelicansnél is jobb formában van. Ennek megfelelően most is ők az esélyesek, hiszen a Lakers zsinórban nyolc vereség után érkezik, pocsék védekezéssel, hit, akarat, tartás nélkül - Luke Walton együttesénél hetek óta csak szépségtapaszokról beszélhetünk, különösen így van ez Lou Williams elcserélését követően. A Suns sokkal keményebb csapat jelenleg, sokkal több minőségi opcióval, jóval mélyebb cserepaddal, teljesen más mentális állapotban, ráadásul a hazai pálya erejétől támogatva - kérdés persze, hogy mennyire tudja folytatni eddigi szereplését a gárda (legutóbb azért kikapott), de alapvetően nekik áll a zászló.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus