Újra találkozik a Bucks és a Pacers, kötelező előtt a Philly

Kilenc találkozót rendeznek hajnalban, nézzük, hogy mit kell tudni előttük.

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 01:00

Kötelező meccs a Sixers számára, Joel Embiidék egészségesen, egyben vannak, legutóbb kiütötték a Washingtont, a Detroit pedig a liga legrosszabb formában lévő csapata zsinórban húsz vereséggel, úgyhogy bármi, ami nem meggyőző Philly-siker, az vaskos meglepetés lenne. Az első meccsük mondjuk kicsit szorosabb volt ugyanitt bő egy hónappal ezelőt, de azóta a Pistons beláthatatlan mélységekbe zuhant, a Sixersnél mindenki bevethető, minden rendben van, egyszerűen nincs ok arra, hogy miért ne nyerjenek a vendégek - persze ha így állnak hozzá, akkor bajba kerülhetnek, de alapvetően ez egy kipipálandó összecsapás a számukra.

 

Washington Wizards - New Orleans Pelicans 01:00

Itt a Pelicans számára kötelező a győzelem, hiszen a Washington ugyanúgy a liga legaljához tartozik, mint az előbb tárgyalt Detroit, eddig összesen három győzelmet arattak Jordan Poole-ék 19 vereség mellett, otthon is csak 1-7-re állnak, az ő ellenfeleik átlagolják a legtöbb pontot a ligában, sem az akarat, sem a védekezés, sem semmi nem szól mellette. A Pelicans legutóbb szép győzelmet aratott a Minnesotával szemben, és bár idegenben csak 4-7 a mérlege, de ezzel együtt is teljesen más színvonalat képvisel, mint a Washington. Zion Williamson bokája nem 100%-os, az ő játéka nem biztos jelenleg, de akár vele, akár nélküle, mindenhogyan nyerniük kellene Ingraméknek - a szoros nyugati közelharcban, ebben a helyzetben nem nagyon fér bele egy fővárosi botlás. 

 

Miami Heat - Charlotte Hornets 01:30

A csapatok két napja találkoztak Charlotte-ban, ahol váratlanul szoros csatát vívtak a felek, de végül szűken, két ponttal hozni tudta a kötelezőt a Miami - most viszont Floridában megint a Heat az esélyes, és a papírforma egyértelműbb sikert jósol ezen az estén. Terry Rozier mondjuk remek formában tért vissza és próbálja húzni a Hornetset, míg a Miami oldalán Adebayo, Herro és Highsmith révén továbbra is három kezdőjátékos hiányzik, így nincs túl jó formában Erik Spoelstra csapata - ezzel együtt akárhogyan is, de otthon sem szabadna kikapni a 7-14-es Charlotte-tól, ha partiban akarnak maradni a playoff-harcban.

 

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 01:30

Mindkét csapat meglehetősen rossz formában van, és egyaránt sorozatban négy vereség után próbálnának meg most javítani - főleg a Hawksnál meglepő a zuhanás, ráadásul érdekes módon inkább otthon szenvednek Trae Youngék mostanában. A Raptorsnál is sok a probléma, nem akar összeállni a játék, és egyik fél sem tud jól védekezni: mindketten mind a négy vereségük mindegyikén 110 pont felett kaptak, a Hawks háromszor legalább 125-öt engedett, de a Raptors is csak egy fokkal jobb, legutóbb a New Yorktól például 136-ot kapott. Az Atlantánál egyébként Young játéka kérdéses a vállsérülése miatt, és Hunter pályára lépése sem biztos, míg torontói oldalon Porter és Boucher az, aki lehet, hogy nem játszhat.

 

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 02:00

Itt a Rockets az egyértelműen esélyesebb csapat, a hazaiak zsinórban három győzelemből, jó formában érkeznek, otthon pedig amúgy is topcsapatnak tűnik a társaság, hiszen 10-1-re áll az idegenbeli 1-8 mellett - úgyhogy most hazai pályán toronymagas favoriton Sengünék. Thompson és Eason játéka kérdéses, de így is sokkal jobb és teljesebb a keretük, mint a 6-16-os Memphisé, amelyben még mindig sérült Smart, sőt most Desmond Bane játéka is kérdéses betegség miatt - jelenleg komoly meglepetés lenne egy vendégsiker, bár decemberben már két idegenbeli sikert is arattak Jaren Jackson Jr.-ék.

 

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 02:00

Ez kiemelt rangadónak számít, egyrészt nincs túl sok olyan meccs a játéknapon, ahol két jó csapat feszül egymásnak, másrészt itt azért a keleti harmadik és ötödik helyezettről beszélünk, harmadrészt múlt héten vívtak egy izgalmas, látványos meccset a Szezonközi Torna elődöntőjében, amit akkor a Pacers nyert meg, úgyhogy lesz miért visszavágnia a hazai pályán játszó Milwaukee-nak. Giannis remek formát fut és mostanában szinte megállíthatatlan, Lillard is jó passzban van, az egész csapat kezd ritmusba jönni, az Indynél pedig továbbra is az a helyzet, hogy Haliburton vezetésével elképesztő dolgokra képesek támadásban, a liga egyik legjobb támadóalakulatáról van szó - csak a védekezés meglehetősen lyukas, de múlt héten ezt sem tudta kihasználni a Bucks. A hazaiaknál Connaughton és Crowder, a vendégeknél pedig Nembhard és Smith fog hiányzoni, meglátjuk, hogy Giannisék képesek lesznek-e a visszavágásra, lesz-e bármilyen válaszuk védekezésben a Pacers támadójátékára.

 

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 02:00

Kötelező meccs a Lakers számára, hiszen a Spurs zsinórban 17 vereségnél tart, minden csapat úgy léphet pályára Gregg Popovich alakulata ellen, hogy nem hibázhat és simán kell nyernie. A Los Angeles gondja az lehet, hogy idegenbeli back-to-backet vív, előző este szoros csatában kapott ki a Dallastól, de összességében jó formában van, a James-Davis páros eléggé pörög mostanában, jöttek is az eredmények, és bár a Mavs gépezete ellen nem működött a védekezés, de a San Antonio más polcon van, mint Luka Doncicék. A b2b ellenére elvileg nem lesz kulcsfontosságú hiányzó a LAL oldalán, úgyhogy meg kell oldaniuk a feladatot...

 

Phoenix Suns - Brooklyn Nets 03:00

Itt a Suns a back-to-backes csapat a GSW elleni szoros győzelem után, amely során visszatért és jól is mozgott Bradley Beal, Kevin Durant viszont nem játszott, és most is erősen kérdéses a játéka, elvileg majd csak közvetlenül a meccs előtt döntenek róla. A Phoenix egyébként két vereség után nyert újra, nincs kirobbanó formában, a Nets viszont sorozatban hármat nyert, mielőtt legutóbb kikapott Sacramentóban, ahonnan most érkezik. A vendégek jelenleg csak fél meccsel állnak a Suns mögött, Mikal Bridges remek formát fut, és támadásban meccsek óta nagyon eredményesek tudnak lenni, míg a Sunsnál azért a sérülések miatt ez akadozik - ha a b2b kicsit visszaveti Bookeréket, akkor bőven lehet keresnivalója a Brooklynnak.

 

Utah Jazz - New York Knicks 03:00

Itt a New Yorknak kell nyernie, a Jazz sorozatban hármat és tízből hetet bukott, bár otthon 6-5-re áll, hazai pályán azért van tartása. A Knicks ezzel együtt egyértelműen jobb csapat, de védekezésben azért még eléggé lyukas, rendre kap 130 pontokat is, sőt igazából az előző három meccse mindegyikén kapott legalább ennyit, és bár a Raptorst túldobta, de a Celtics és a Bucks soknak bizonyult. A kérdés most is az lesz, hogy hátul lesz-e elég ereje a gárdának, de a Jazztől azért kevésbé kell tartani, bár ők is kaptak 130 és 140 felett is az utóbbi három meccsükön, de elbukták mindet, mert támadásban ők ehhez a szinthez jelenleg kevesek. A hazaiaknál Clarkson nem játszhat, Markkanen, Kessler és Collins játéka pedig kérdéses, míg a vendégeknél Robinson hiányával kell tovább barátkozni.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus