Van hetedik meccs a Heatben, vagy bajnok lesz a Lakers?

Az előző mérkőzés egylabdás végjátéka után jön az idei döntő hatodik összecsapása - nézzük, hogy mit várhatunk tőle.

 

Miami Heat - Los Angeles Lakers 01:30 (Sport1 - ÉLŐ)

Az ötödik mérkőzésen ismét kisebb csodát tett és életben maradt a Miami, Jimmy Butler és Duncan Robinson szenzációs teljesítményével, valamint Erik Spoelstra lépéseivel felülmúlták a Lakerst. A nagy kérdés az, hogy mi van még ebben a Heatben - Butler legutóbb már járni is alig tudott a meccs végén, de a hajrában azért folytatta elképesztő playoffját és futószalagon szállította a clutch játékokat, meglátjuk, hogy az egy pihenőnap mire elég nála. Persze a Lakersnél is van ilyen gond, LeBron James is eléggé kihajtotta magát, Anthony Davis pedig megsérült, az ő állapota is kérdéses - valószínűleg játszani fog, de ha nem javul jelentősen a sarka, akkor tőle nem nagyon várhatunk csúcsformát.

Az már biztos, hogy a Heat védekezése meccsek óta rendben van, a kérdés inkább az, hogy a Lakers kiegészítői hogyan tudnak ez ellen érvényesülni - Danny Green, Markieff Morris, vagy Kyle Kuzma dobásaira is nagy szükségük lenne, de legutóbb Rajon Rondo is halványabb volt már. A másik kérdés az, hogy a Miami támadójátékával mi lesz - egyszerűen annyira Butlertől függnek, annyira nem tud más helyzeteket kreálni így, hogy Adebayo jászik ugyan, de nem egészen önmaga, hogy ha megint földöntúlit nyújt Jimmy Buckets, akkor nyerhetnek, ha nem, akkor aligha.

Figyelhetjük azt is, hogy Frank Vogel kitalál-e még valamit arra, amit a Heat csinál a pálya mindkét oldalán - a párharcok ezen szakaszában már ritkább a mesteri edzői húzás, de az utóbbi meccsek annyira szorosak voltak, hogy az apróságok is sokat érhetnek. Ha nyer a Miami, akkor hetedik meccsbe torkollik ez a nagyon simának induló széria - Lakers-győzelem esetén viszont bajnokot avatunk.

A párharc állása: 3-2 a Lakers javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus