Visszatér az NBA, lesz Cavs-Nuggets és Sixers-Grizzlies is

Kilenc meccsel indul újra az alapszakasz, a Lakers-Warriors derbit a Sport TV is közvetíti: íme a beharangozó.

Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets 01:00

Ez lesz a játék egyik kiemelt rangadója két élcsapat között, hiszen a Denver a toronymagas nyugati éllovas, amely kereken öt meccsel vezeti a konferenciát, míg a Cavaliers a keleti negyedik helyezett jelen pillanatban. Az ohióiak egy szép sikerszéria után vereséggel mentek pihenni, miután Philadelphiában kikaptak a riválistól, a Nuggets viszont az előző három mérkőzését megint megnyerte, legutóbb a Dallas ellen tudott győzni. A Denver alapvetően jobb, stabilabb csapat és támadásban feltétlenül előrébb tart, de idegenben csak 14-14-re áll, míg a Cavs otthon nagyon erős, 25-6-os mérleget tud eddig felmutatni, ami ellensúlyozhatja azt, hogy Jokicsék eddig meggyőzőbbek. Mitchellék is jó formában vannak a philadelphiai vereség ellenére, és a keretük szinte 100%-os, egyedül Ricky Rubio hiányzik, míg a Nuggetsnél a kezdők közül Murray és Gordon is sérült - utóbbi biztosan nem játszik most sem, előbbi visszatérésére elvileg van valamennyi esély. Izgalmas és színvonalas találkozóra van kilátás, nyomás inkább a Clevelanden van, de szinte bármi elképzelhető most, főleg egy szünet után, amikor amúgy is kérdéses, hogy az első meccsre ki mennyire pörög fel.

 

Indiana Pacers - Boston Celtics 01:00

A Boston továbbra is őrzi a ligaelső pozícióját, ugyan B kerettel kikapott a Buckstól, de aztán a Pistons ellen javított, és most már egyértelműen számíthat az All-Staron is pályára lépő Jaylen Brownra, valamint a jelek szerint mindenki másra - "üres" a sérültjelentés, elvileg mindenki bevethető most, ami azért nem sűrűn fordult elő a társasággal. A Pacers a remek szezonrajt után összezuhant, amikor Tyrese Haliburton megsérült, és ebből a gödörből az ő visszatérése sem tudta kirángatni a gárdát, ugyan legutóbb legyőzték a Chicagót, de védekezésben esélytelenek most már hosszú hetek óta, az nem dob nekik 115-120 pontot, aki nem akar, ez pedig egy ilyen Boston ellen aligha férhet bele. Nyilván kérdés, hogy a szünet alatt tudtak-e ezen dolgozni kicsit Turnerék, ha igen, akkor otthon okozhatnak talán meglepetést, de a realitás nem ez még akkor sem, ha a felek első meccsét még karácsony előtt a Pacers megnyerte Bostonban.

 

Orlando Magic - Detroit Pistons 01:00

Keleti alsóházi találkozó, ahol nincs túl nagy tét, bár a Magicnél papíron még azért elképzelhető, hogy odaér a playint jelentő 10. hely környékére. Otthon mindenképpen esélyesebbek is Suggsék, akiknél nagyjából egyben van a keret, a pocsék rajt óta 50% körüli vagy inkább feletti csapatként szerepelnek, az elmúlt négy meccsükön is 2-2-t hoztak, legyőzték a Denvert és a Chicagót, legutóbb pedig Torontóban kaptak ki a back-to-back második felén. A Pistons közel sem ilyen stabil, nem véletlenül keleti sereghajtó, védekezésben most már egy ideje nincs tartásuk Bogdanovicéknak, korábban ugyan bennük volt a bravúr, de mostanában ritkábban látni ezt a potenciált - igaz, a Magicet pont kettőből kétszer győzték le eddig a szezon során. Ezzel együtt az esélyesebb az Orlando, ha megfelelő intenzitással játszik a vendéglátó, akkor többre képes, mint mostani ellenfele. 

 

Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 01:30

Ez lesz a másik kiemelt rangadó két topcsapat között, hiszen a keleti harmadik fogadja a nyugati másodikat, de előbbi egyébként három mérkőzéssel jobban áll eddig, mint utóbbi. A Philly amúgy is remek formát fut, a Celtics elleni vereség óta megint nyert zsinórban négyet, legutóbb megnyerte a Cavs elleni kiemelt meccset, összesésgében 16-ból 13 győzelemnél tart, és nagyjából egészséges is, míg a Grizzliesnél több volt a gond mostanában sérülésekkel, kisebb-nagyobb balhékkal, és vereségekkel - bár az előző négy találkozóból így is megnyert hármat az együttes. Fontos lehet a pályaelőny, hiszen a Sixers 23-8-ra áll otthon, míg a Memphis csak 11-17-re idegenben, vendégként sokkal-sokkal gyengébb a társaság, ráadásul a Grizzliesnél továbbra sem játszhat Steven Adams és a nemrég megszerzett Luke Kennard sem. Adams hiányában érdekes lehet a Joel Embiid elleni védekezésük, meglátjuk, hogy Jaren Jackson Jr. vagy Brandon Clarke mennyire tudja ezt megoldani vagy ellensúlyozni - érdekes találkozó lehet, de az esélyesebb az előjelek alapján inkább a Philly.

 

Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 01:30

Két középcsapat feszül majd egymásnak úgy, hogy mindkettőnek nagyon kellene a győzelem, a Raptors jelenleg 10. Keleten és kezdi stabilizálni a playin-helyét, reálisan nézve most a 8-10. helyen mozoghat majd, ezt szeretné megerősíteni - míg a Pelicans a magaslatok után megjárta a mélységet, most pedig próbál "beállni" középre, jelen pillanatban hetedik Nyugaton, de amilyen szoros ott a küzdelem, egy-egy győzelem rögtön helyezéseket jelenthet. Az aktuális forma és a hazai pálya is a Toronto mellett szól, a kanadaiak hatból ötöt nyertek és otthon 18-13-ra állnak, míg a Pels vendégként csak 10-19-et tudott eddig, és néhány jobb meccs után a szünet előtt megint belecsúszott két vereségbe, a Lakers elleni különösen rosszul nézett ki. A Raptorsnál Anunoby és Young játéka is erősen kérdéses, míg a New Orleans oldalán Zion Williamson az, akire továbbra sem lehet számítani. 

 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 02:30

Ez most kötelező meccs a Dallas számára, az Irving-Doncic duó együtt még nyeretlen, egyelőre nem állt össze ez a csapat, de a Spurs zsinórban 14 vereségnél tart, és ezen a ponton a liga legrosszabb csapatának számít. A szünet alatt kicsit rendezhették a soraikat és gondolataikat Jason Kiddék, hazai pályán ilyen helyzetben nem hibázhatnak, ha kikapnak, az óriási blama leesz - azzal együtt is, hogy a San Antonióban persze egy-egy meccsre benne van a javulás, főleg támadásban, de akárhogy is, ezt a feladatot most meg kell oldania a Mavsnek kérdés nélkül.

 

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 03:00

Közvetlen riválisokról van szó, hiszen ádáz küzdelmet folytatnak a playinbe jutásért, jelenleg az OKC a 10., a Jazz pedig a 11. Nyugaton, de csak fél meccs köztük a távolság, tehát ha a Utah nyer, akkor rögtön fordul is a kocka. A csapatok egyébként divízióellenfelek, de még egyszer sem találkoztak egymással a szezon során, a következő másfél hétben viszont háromszor is fognak, ebből ezt az egyet vívják Salt Lake Cityben. Jósolni nehéz, mert mindkét együttes ingadozó játékban és eredményességben is, a hazai pálya azért a Jazzt segíti (18-12 otthon), azt viszont nem igazán látni, hogy például Clarksonék hogyan lassítják le Shai Gilgeous-Alexandert - míg a túloldalon inkább Lauri Markkanent kellene majd kordában tartani. A vendéglátónál egyébként Collin Sexton biztosan kihagyja az összecsapást, viszont bevethető lehet a tíznapos szerződéssel behúzott Kris Dunn.

 

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 04:00 (Sport 1)

Itt is közvetlen riválisokról beszélünk, a Warriors ugyanis továbbra is csak 9. Nyugaton, míg a Lakers 13., de még látótávolságon belül van a playinhez képest, és azt reméli, hogy az átalakított kerettel oda fog érni a hátralévő mérkőzéseken. A GSW hazai legyőzése nagyon fontos lépés lenne ehhez, és elvileg teljes lesz a roster, James és Davis is bevethető, az új igazolások közül is mindenki ott lehet a pályán, úgyhogy saját közönségük előtt magabiztosak lehetnek az arany-lilák, nem mutogathatnak semmire, senkire. A Golden State-nél továbbra sincs Steph Curry és nélküle ez nyilván egy más csapat, ugyan keményen küzdenek a hiányában az utóbbi időszakban, de az eredmények csak egy-egy alkalommal jönnek, amikor igazán jó napot fognak ki - meglátjuk, hogy a nagyon motivált Lakers ellen mire mennek, Kuminga és Green vezetésével tudnak-e védekezni majd James és Davis ellen, illetve hogy támadásban mennyire lesz hatékony főleg a Poole-Thompson duó. A bajt persze tetézi, hogy Curry mellett Wiggins is biztosan kihagyja a derbit, pedig neki elöl-hátul nagyon fontos szerepe lenne...

 

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 04:00

Ezzel a meccsel zárul a játéknap, ahol túl sok védekezést nem, kosáresőt és dobópárbajt viszont annál inkább várhatunk. Mindkét csapatnak ez az erőssége, gyengesége, harcmodora, és bár helyezésben hatalmas különbség van köztük (a Sacto 3., a Portland 12. Nyugaton), de ez a gyakorlatban csak 4,5 meccset jelent, illetve az aktuális formájuk nagyon hasonló, így bármi elképzelhető. Otthon nyilván azért valamivel esélyesebb a Kings, és az lenne a kisebb meglepetés, ha Sabonisék nyernének, de ha Lillard megnyeri a Fox elleni párbaját, és kifognak egy jó napot távolról, akkor a Blazers sikere is teljes mértékben benne van a pakliban. Ezt mondjuk azért nehezíti, hogy Simons és Nurkic is biztosan kihagyja a meccset, így Lillardnek sok segítsége nem lesz, de ha valaki elő tud lépni és megszórja magát, a Kings pedig továbbra is olyan lapos lesz, mint mostanában sokszor, akkor bármi elképzelhető.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus