Doc Rivers még meggyőzné Ben Simmonst a maradásról

Reméli, hogy még megmenthető a helyzet, Simmonst pedig Ben Wallace-hoz és Dennis Rodmanhez hasonlította.

Korábban beszémoltunk róla, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Ben Simmons nem tervezi, hogy megjelenik az jövő héten induló edzőtáborban, és kategorikusan kijelentette, hogy nem akar többször pályára lépni a 76ers színeiben. A szakíró úgy tudja, hogy ezt augusztus közepén jelentette ki egy csapatvezetéssel folytatott találkozón, azóta pedig nem kommunkált senkivel. Simmons a források szerint tudja, hogy súlyos szankciókkal, eltiltással is sújthatják, de eltökélt, hogy végigviszi a folyamatot, aminek a végén távozik a Phillytől. 

Az esettel kapcsolatban most Doc Rivers vezetőedző is megszólalt és azt mondta, hogy reméli, ezen tudnak még változtatni a csapat részéről. "Ez a munkánk része" - tette hozzá. Hozzátette, hogy minden nyáron 29 csapatnál vannak problémák abból, hogy nem nyert az előző szezonban, veszteni nehéz, néha elbukunk, de vissza kell ülni a lóra és újra megpróbálni.

Szembesítették azzal, amikor a Hawks elleni kiesést követően azt mondta, hogy "nem tudja", Ben Simmonsszal lehet-e bajnokságot nyerni, de most már ezt is átfogalmazta. Mint mondta, ő akkor nem is erről beszélt, hanem azt válaszolta, hogy most nem akar erre válaszolni és az elhangzottaknak semmi köze nincs Simmonshoz, de az ilyen narratívák nehezítik meg az ő munkájukat. 

Csak hogy tisztázzuk: akkor azt mondta, hogy "nem tudja a választ" a feltett kérdésre.

Most azt mondta, hogy simán, Simmons is lehet fontos tagja egy bajnokcsapatnak és Ben Wallace-hoz, vagy Dennis Rodmanhez hasonlította, akik komoly pontszerzői képességek nélkül jelentettek sokat egy nagy csapat számára. Simmons dobásáról nem akart beszélni, azt emelte ki, hogy milyen nyomást helyez a védelmekre és hogyan alakít ki jó helyzeteket másoknak.

Arról is megkérdezték, hogy beszélt-e Simmonsszal az említett nyilatkozata óta, amire azt mondta, hogy sajnos nem sokat, de egy keveset igen - megérti az érzéseit, megérti a helyzetét, de dolgoznak azon, hogy Simmons rendben legyen. 

(egyébként pedig kineveztek egy dobóedzőt...)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus