Elnéptelenedik Waiters Island?

Sorozatos kihágásai miatt veszélybe került az enigmatikus dobóhátvéd pályafutása.

Még két hónap sem telt el azóta, hogy könnyes búcsút intettünk Timofey Mozgovnak (ki bánatában, ki a röhögéstől), máris újabb NBA-ikon pályafutása került végveszélybe.

Úgy tűnik ugyanis, hogy komolyabb következményekkel járhat a gumicukor-kaland Dion Waiters számára - a Miami Heat dobóhátvédje múlt hónapban lett rosszul a csapat repülőjén, elájult, orvosi beavatkozásra volt szüksége. Azóta folyamatosan jönnek róla a hírek, miszerint felveszi a kapcsolatot egykori mesterével, majd a Játékosok Szakszervezete fellebbezett eltiltása ellen, ezt követően bocsánatot kért a csapattól, de a jelek szerint ez csak porhintés volt, mivel nemrég újabb hatmeccses eltiltást kapott a floridai alakulattól

Amennyiben pontosak Bobby Marks (ESPN) értesülései, úgy a sorozatos kihágásokra rámehet Waiters pályafutása is - Marks szerint gyakorlatilag csak valami váratlan esemény mentheti meg a karrierjét. 

Mémként talán már a gumicukor-esetet megelőzően is nagyobbat ment a 2012-es drafton negyedikként kihúzott hátvéd, mint játékosként. A Bill Simmons által létrehozott The Ringer még külön cikket is szentelt a Waiters Islandnek, nem is egyet - a mém valahonnan onnan indulhatott ki, hogy mélyen, legbelül ott szunnyadt a játékosban egy decens NBA-spíler. Simmons Zach Lowe-val közös podcastjeiben időről időre visszatért a témához, megvitatták, kinek milyen beruházásai, ingatlanjai vannak a Waiters-szigeten, vagyis éppen mennyire alakul jól a hátvéd pályafutása - Lowe sosem hagyta cserben szeretett szigetét. Simmons találóan "Irrational Confidence Guy"-nak tartotta Waiterst - azokra a játékosokra használják ezt, akik valamilyen oknál fogva mindig azt hiszik, ők a parketten a legjobb játékosok, pedig a valóság messze van ettől (Vajon kikre igaz még ez a jellemzés? Ötös listákat kérnék). Az ICG-k természetesnek veszik, hogy övék az utolsó dobás, meg úgy általánosságban sok dobás, és nincs olyan szeglete a pályának, ahonnan rossz vállalásuk lenne, mert esetükben nem létezik rossz vállalás. 

Épp ez a fajta magabiztosság hozta meg Waiters pályafutásának legemlékezetesebb momentumát is, szavak helyett beszéljenek a képek:

 

A korábbi center, mára szakértővé avanzsált Kendrick Perkins szerint a Lakers tökéletes fit lenne a játékos számára, mert semmi másra nem kellene koncentrálnia, csak a pontszerzésre - Perkins tweet-je alatt azért nem annyira osztják ezt a lelkesedést az aranysárga-lilák szurkolói. 

 

    

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus