Giannis Antetokounmpo: ne hívjatok MVP-nek, bajnoknak vagy a legjobbnak

A Milwaukee Bucks sztárja egy görög televíziós társaságnak adott interjút, amiben többek között arról beszélt, hogy miért nem szokott más NBA-játékosokkal együtt készülni nyaranta, hogy a média csak felfújta a rivalizálását James Hardennel, hogy kiket tart magánál jobbnak a ligából, milyen állapotban van a rájátszásban összeszedett sérülése után, és hogy mennyire hiányzik neki az édesapja.

Giannis Antetokounmpo egy görög televíziós társaságnak adott egy hosszabb interjút. Elmondta, hogy ő egyszerűen Giannis, és nem szereti, ha MVP-nek, bajnoknak vagy a legjobb játékosnak nevezik őt, mert az ilyenek talán csak visszafognák őt, és ezt nem akarja, csak előrefelé tekint és jobb akar lenni. Ezért sem szokott együtt készülni más játékosokkal a szezonra, mert nem tudja, hogy képes lenne-e ugyanazzal az elánnal pályára lépni ellenük, ha összebarátkozna velük, tudná-e ugyanúgy kitenni a könyökét, ugyanúgy leblokkolni vagy átzsákolni őket, mert ha megkedvel valakit, akkor azt a pályán is kedveli. Tisztában van azzal, hogy ő milyen, és pont ezért nem akarja magát ilyen helyzetbe hozni.

Giannist arról is kérdezték, hogy miért nem ismerik el őt annyira a kortársai, mint más fiatal sztárokat. Nem tudja, hogy miért van így, talán ő egy másik rendszer terméke, mint a többség, ugyanakkor Luka Doncic esetében is igaz ez, és ő mégis megkapja az elismerést. Az is lehet, hogy a játéka miatt van ez, mert nem szokványos, és talán nem szeretik ezt.

Antetokounmpo arra is kitért, hogy szerinte csak a média fújta fel azt, hogy mennyire rivalizálnak James Hardennel, mivel ő nem is nevezett meg senkit sem abban az ominózus nyilatkozatában, amiben azokról a játékosokról beszélt, akik képzetlenek és csak annyit tudnak, hogy magasak, nagyot ugranak és zsákolnak, és hogy neki is könnyebb dolga lenne ilyen adottságokkal. A pályán nagyon meg kell dolgoznia Harden ellen, de nincs benne semmilyen ellenérzés vele szemben, egyértelműen Hall of Famer lesz, és nem is az ő jelenléte motiválta a Nets elleni párharcban, hanem az, hogy még jobbá váljon.

Úgy érzi, hogy most még a vadász szerepében van, nem ő a liga legjobb játékosa, de szereti ezt a szerepet. Kevin Durant, LeBron James, Kawhi Leonard, Luka Doncic, Stephen Curry vagy Anthony Davis lehet tán a legjobb, de nem ő, még mindig üldözi őket, ahogyan az All-Time legendákat is. Szerinte még mindig LeBron James a legjobb játékos a földön.

Az idei nagydöntőben nem lett volna szabad pályára lépnie, komoly fájdalmakkal küzdött az első meccsen. A második találkozót követően megrémült, hogy hiába dobott 40 pontot, mégis kikaptak, és ezt követően csak az lebegett a szeme előtt, hogy meg kell védeniük a hazai pályájukat. A csapattársai is reagáltak erre a helyzetre, csapatként változtattak a dolgok menetén, Jrue Holiday egyszer csak mindenhol ott volt a pályán. Antetokounmpónál az volt a kulcs, hogy miképp reagál a félelmeire és a szorongásaira – minden nap meglátogatott egy sportpszichológust, aki nagyon sokat segített neki. A gyenge büntetőzése például mentális okokból fakadt, viszont ezek a beszélgetések ezen is segítettek, úgyhogy a továbbiakban is sportpszichológushoz fog járni. Most az a célja, hogy megvédjék a címüket, és látnia akarja, hogy képesek-e erre.

A sérülését követően még mindig nem teljesen egészséges, de rendben lesz. Abban is reménykedik, hogy az Európa-bajnokság idején is egészséges lesz, mert nagyon várja már, hogy részt vegyen rajta, és együtt játsszon a válogatottbeli társaival. Nem a hírnévért vesznek részt a tornán, hanem azért, hogy örömöt okozzanak az embereknek, hogy örömöt okozzanak 10 millió görögnek.

Antetokounmpo egy személyesebb dologra is kitért az interjú során: bármit megadna azért, hogy ismét együtt lehessen az édesapjával, aki nagyon hiányzik neki. A bajnoki címét gondolkodás nélkül elcserélné azért, hogy ismét vele lehessen. Mindent elvehetnének tőle, visszamenne az utcára CD-ket árulni, csak vele szeretne lenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus