Hírmorzsák 2014-03-08 (10:30)

A Knicks vezetőedzőnek hívta Phil Jacksont. Carmelo mégis marad a szerződésében, és csak 2015-ben lesz szabadügynök? A Lakersnél nincs edzőkérdés. Bryant szerint Gasol jó eséllyel marad náluk. Corbin nem foglalkozik a szerződéshosszabbítással. Thibodeau Noah játékát dicsérte. Brett Brown a gyenge mutató ellenére is látja az idei év pozitívumait a Sixers számára. Green és Frye Hornaceket dicsérték. LeBron gyengén dob, mióta megszületett a karriercsúcs. Ilyasovát elmeszelték egy meccsre. Faverani térdét megműtötték, idén már nem játszik. A Magic Dedmonnak és Adonis Thomasnak is adott még egy 10 napos szerződést.

Stephen A. Smith (ESPN) forrásai a New York Knicks GM-je, Steve Mills két hete találkozott Phil Jacksonnal, és érdeklődött nála, hogy lenne-e kedve betölteni a vezetőedzői posztot. A legenda azt mondta, amit az utóbbi években mindenkinek: nem. Mint arról mi is beszámoltunk pár napja, Jacksont vezetőségi állásokkal is keresik, az ilyen döntéshozó pozíciók pedig sokkal inkább érdeklik őt is.

A Knicks sztárja, Carmelo Anthony lehet, hogy mégis úgy dönt, hogy marad jelenlegi szerződésében, és csak 2015 nyarán lesz szabadügynök, ezzel ugyanis jobb szerződést köthetne anyagilag, mint idén nyáron, plusz jobban láthatná, hova érdemes menni, ha bajnoki címet akar nyerni. Az egyik vezető ügynök, aki nem Anthonyt képviseli, azt nyilatkozta Brian Windhorstnak (ESPN), hogy minden attól függ, mit akar a játékos, de ő a sztárjátékosainak azt fogja ajánlani, hogy 2015 jobb év, ha a bajnoki cím a prioritás. Az nemrég került nyilvánosságra, hogy egy Carmelóhoz közeli forrás szerint kizárt, hogy még egy évig a Knicksnél maradjon a kiscsatár, hosszútávú szerződést akar kötni idén.

A Knickshez hasonlóan a Los Angeles Lakersnél is felmerült az edzőkérdés, de nem a csapat vezetőségén belül. A tréner, Mike D'Antoni, Mitch Kupchak GM, illetve Jim Buss tulajdonos a történelmi, 48 pontos vereséget követően találkoztak és beszélgettek, de Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) úgy tudja, hogy az aranysárga-lilák nem akarnak év közben edzőt cserélni, majd a nyáron fogják tüzetesebben megvizsgálni a kérdést. Kupchak és D'Antoni jó munkakapcsolatot alakítottak ki, ráadásul a hírek szerint a GM-nek kifejezetten tetszik az, ahogyan az edző együtt tartotta az együttest a vereségek ellenére is.

Ugyancsak a Lakershez tartozik, hogy Kobe Bryant Ric Bucherrel (Bleacher Report) készített interjújában felmerült Pau Gasol neve is - az aranysárga-lilák ikonja szerint jó esély van rá, hogy a spanyol magasember hosszabbítson jelenlegi csapatával. Kobe szerint egy 10-es skálán 8-as a valószínűsége annak, hogy Gasol marad mostani kenyéradójánál.

A nyugati konferencia sereghajtójánál, a Utah Jazznél is nyáron lehet változás a kispadon, ugyanis Tyrone Corbin szerződését egyelőre nem hosszabbították meg. A vezetőedző azt nyilatkozta a Deseret Newsnak, hogy a szezon végéig ő nem is foglalkozik ezzel a kérdéssel. Régóta edzősködik, tudja, hogy megy ez. Jelenleg ez a helyzet, aztán majd nyáron kiderül, mi a terve vele a vezetőségnek.

A Philadelphia Sixers az egész liga második legrosszabb mérlegével rendelkezik, utolsó 15 meccsüket elvesztették, az utolsó 28-ból pedig 25-t. Brett Brown vezetőedző ettől függetlenül látja, hogy milyen hasznokkal járhat ez az év hosszútávon. Elmondása szerint mindig is a helyes kultúra kiépítésére törekedett, és bár a szurkolók csak a vereségeket és a győzelmeket látják, ő a háttérmunkánál - edzések, videózások - is ott van. Nagyon elégedett, hogy a játékosok is felfogták, ezek is legalább olyan fontosak, mint az, hogy a meccseken milyen a hozzáállásuk, vagy hogy milyen eredményt érnek el.

A Phoenix Sunsnál ennél jóval kellemesebb problémák vannak - a lotterybe várt csapat nyugat hatodik helyén áll, és több tapasztalt játékos is karrierje legjobb évét futja. Channing Frye szerint mindenki érzi, hogy ez a szezon nagy lehetőség számára. Az a legfontosabb szerinte, hogy Jeff Hornacek vezetőedzőnél akkor is kapnak lehetőséget az emberek, ha hibáznak, de a pályán kívül, edzéseken jó a munkamoráljuk. Mindenki ugyanolyan fontos a csapaton belül, ezért mindenki készen áll minden pillanatban, és egymást is folyamatos fejlődésre sarkallják.

Gerald Green ugyanezeket megismételte, plusz hozzátette, hogy Hornacek mindenkiben bízik, emiatt pedig annyi pozitív energiát kapnak, hogy csak jó dolgok sülhetnek ki belőle. Green szerint nagyon sok mindenben fejlődnie kell még: erősödnie kell, a védekezését, a labdavezetését javítani kell, pick-and-rollokat is jobban kell játszania, és a döntéshozásban is van még hova javulnia. Azt is hozzátette az interjú végén, hogy nagyon örül ennek a szezonnak, de ha nem jutnak be a PO-ba, akkor nagyon csalódott lesz, és akkor gyakorlatilag semmi nem ér neki ez az idény.

Az utóbbi időben sokat javult a Chicago Bulls támadójátéka - ezt éppen ma hajnalban nem támasztották alá, a Memphis Grizzlies 77 ponton tartotta őket -, és ezt leginkább annak köszönhetik, hogy Joakim Noah-n keresztül folynak végig a támadások. Tom Thibodeau vezetőedző a Chicago Sun-Timesnak azt nyilatkozta, hogy a francia centerben az a jó, hogy sokféleképpen tudja megverni az ellenfeleit. Néha a védekezésével és a pattanózásával, néha a passzolásával, néha pedig a pontszerzésével. A tréner szerint nagyon sokat fejlődött Noah elzárás-leválás játéka, mindkét részét sokkal jobban csinálja, mint korábban, és azt szeretnék, ha ezt a fejlődést továbbfolytatná, és legalább ilyen szinten kosarazna a továbbiakban is.

A Miami Heat sztárja, LeBron James kicsit kihűlt, mióta kedd hajnalban 61 pontos karriercsúcsot ért el a Charlotte Bobcats ellen: a Houston Rockets, illetve a San Antonio Spurs elleni találkozókon mindössze 1/19-es mutatója volt a tempókat tekintve.

A Milwaukee Bucks erőcsatára, Ersan Ilyasova nem játszott ma hajnalban, miután a liga egy meccsre eltiltotta, amiért még csütörtökön hajnalban, a Sacramento Kings elleni találkozó alkalmával hasbavágta Reggie Evanst.

A Boston Celtics brazil centerét, Vitor Faveranit megműtötték - a játékos bal térdén kellett artroszkópiás beavatkozást végrehajtani, miután elszakadt egyik térdszalagja. Idén már biztosan nem játszik Faverani.

Az Orlando Magic újabb 10 napos szerződést kötött Dewayne Dedmonnal és Adonis Thomasszal is. Előbbi kettő, utóbbi három mérkőzésen lépett pályára a Magicnél, ám úgy tűnik, ez is elég volt ahhoz, hogy még másfél hétig vizsgálják, van-e rájuk hosszabb távon is szükség esetleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus