Hírmorzsák 2014-03-10 (12:45)

Josh Smith és Rajon Rondo is beszélgettek arról, milyen lenne, ha egy csapatban játszanának. Napi statisztikák: Meeks és Harden nagy estéje. Noel április 4-én bemutatkozik? Andrew Bynum 80%-os, közel áll a visszatéréshez. Patterson 7-10 napra out a könyöke miatt. A Cavs még mindig bízik abban, hogy haza tudják csábítani a nyáron LeBront. Dirk arról beszélt, miért fontos neki, hogy a Mavericks játékosa maradjon pályafutása végéig. Embiid hátspecialistához megy a mai napon. Buyckst visszahívta a Raptors a D-Ligából. Kevin Muprhy és Nunally privát edzésen a Sixersnél.

Josh Smith és Rajon Rondo is beszélgettek arról, hogy egy nap egy csapatban folytatják pályafutásukat - az Oak Hill Akadémián csapattársak voltak egykoron. Smith a Celticsblognak azt nyilatkozta, hogy most is tartják a kapcsolatot, folyamatosan beszélnek egymással. A Detroit játékosa azt mondta, Rondo a legjobb barátja, főleg ha csak az NBA-t nézzük, és a családjaik is együtt szoktak nyaralni. Smith hozzátette, hogy sokszor beszélnek arról, milyen szürreális lenne, ha megint egy együttesben kosaraznának. Mivel neki csak 2017-ben, az irányítónak pedig 2015-ben jár le a szerződése, egyelőre nem tűnik túl közelinek az egyesülés, de pozitív akar maradni, úgy gondolja, egy nap elképzelhető lesz ez is.

Napi statisztikák: Jodie Meeks Kobe Bryant óta az első Los Angeles Lakers játékos, aki elérte a 40 pontot - a dobóhátvéd tegnap este 42-t szórt az Oklahoma City Thunder elleni összecsapáson, ami természetesen karriercsúcs számára. Bryant legutóbb múlt áprilisban érte el a 40-et egy Portland TrailBlazers elleni összecsapáson, előtte utoljára 2009 januárjában Andrew Bynum volt az a játékos, aki az aranysárga-liláknál elérte ezt a határt, és nem Kobe-nak hívták. Van egy másik érdekes stat is: 1985-86 és Michael Jordan óta James Harden lett ma hajnalban az első kosaras, aki 41 pontot, 10 pattanót, 6 gólpasszt és 6 labdaszerzést jegyzett legalább.

Ha már szóbakerült Andrew Bynum: az Indiana Pacers centere az Indianapolis Starnak azt mondta, hogy 80%-osnak érzi magát nagyjából, de készen áll, hogy játékra jelentkezzen.

A Philadelphia Sixers ACL-szakadásából lábadozó magasembere, Nerlens Noel twitterén ennyit írt: 4-4-14. Jó esély van rá tehát, hogy még idén látjuk a pályán, méghozzá jelen állás szerint április 4-étől.

Szintén ide tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Sixers Kevin Murphy-t fogja tesztelni - privát edzésre hvják a D-Ligában, az Idaho Stampede-nél 26 pontot átlagoló játékost, és valószínűleg utána 10 napos szerződéssel kínálják meg, ha megfelel. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy James Nunally is ott lesz ezen a privát edzésen, és ő is kaphat 10 napos szerződést.

A Toronto Raptors elveszítette egyik erőcsatárát, Patrick Patterson könyöke ugyanis meghúzódott, ezért 7-10 napos pihenőre kényszerül, ezt követően fogják megvizsgálni újra.

Szintén a kanadaiakhoz tartozik, hogy visszahívták a D-Ligából Dwight Buyckst. Az irányító 3 mérkőzést játszott lent az utóbbi 5 napban, ezeken 20.3 pontot, 3.3 pattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt.

Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) információi szerint bár egyelőre elég meredeknek tűnik, de a Cleveland Cavaliers még mindig bízik abban, hogy LeBron Jamest haza tudják csábítani a nyáron. Nem véletlenül szervezték meg Zydrunas Ilgauskas mezvisszavonultatását olyan estére, amikor a Miami Heat nem játszott, és Dan Gilbert tulajdonos is beszélgetett Jamesszel, ami azt jelzi, a nyitás talán mindkét oldalról megvan - ettől függetlenül jelenleg kevés esély mutatkozik az újraegyesülésre.

A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki a The Plain Dealernek arról mesélt, hogy mennyire fontos neki, hogy a texasi együttesnél játszhasson pályafutása végéig. Az erőcsatár azt mondta, hogy gyakorlatilag Dallasban nőtt fel, hiszen 19-20 évesen érkezett a csapathoz, most pedig 35 éves, a fél életét a Mavsnél töltötte. Azért fontos neki, hogy a csapatnál maradjon, mert nagyon sok minden köti már őt a franchise-hoz. A szurkolók végig kiálltak mellette akkor is, amikor csalódástkeltő vereségeket szenvedtek a rájátszásban, mindig ott voltak neki, úgyhogy el sem tudja képzelni, hogy más gárda játékosa legyen.

A Kansas Jayhawks játékosa és a 2014-es draft legjobban várt magasembere, Joel Embiid Kaliforniába utazik a mai napon, hogy egy hátspecialista is megnézze őt - a center a múlt heti, Oklahoma State elleni mérkőzés óta nem lépett pályára. Bill Self vezetőedző elmondta, hogy akartak egy második szakvéleményt is Embiid hátával kapcsolatban, és a legjobbhoz akarták küldeni. Nagyon reménykednek benne, hogy hamarosan újra edzhet a kosaras, de nem fogják pályára küldeni, ha csak ő érzi, hogy javult az állapota, az orvosoknak is meg kell ezt erősíteni. Továbbra is úgy gondolják Self elmondása szerint, hogy ez a sérülés nem fogja befolyásolni Embiid részvételét az NCAA-tornán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus