Hírmorzsák 2014-04-10 (21:30)

Dengre a Lakers és a Mavs is rámozdul a nyáron. D'Antonit mégis kirúgja a Lakers a szezon végén? Caliparit januárban hívta a Knicks, jól érzi magát jelenleg a Kentuckyn. Woodson még mindig nem beszélt Phil Jacksonnal. Adelman szerint Popovich az év edzője. Shaw szerint egy vezér és egy perimétervédő kell a Nuggetsnek. Brooks szívesen maradna Denverben. Noah Thibodeau-ról mesélt. Noel szerint jó állapotban van, Brett Brown szerint szükségük van legalább egy sztárra. Ryan Andersont megműtötték, 4-6 hónap múlva kezdhet edzeni. David Lee kihagyja az idei PO-ot? Sanders megkezdte 5 meccses eltiltását. Harringtonban benne maradt, ahogy a Magic elvált tőle. Howard Jamestől tanulta, hogyan kezelje a felé áradó utálatot. Szerződések (Southerland, DJ White, Pittman, Cunningham), Draft (Warren, Stauskas, Robinson III, McGary, Jokics), D-Liga hírek (Reed, Hopson, Karaszev). Megvan az NCAA Jason Collinsa.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a Los Angeles Lakers a nyáron megpróbálja leigazolni Luol Denget, akinek a hírek szerint nem sok kedve van jelenlegi csapatánál, a Cleveland Cavaliersnél maradni. Eddie Sefko (Dallas Morning News) úgy tudja, a Dallas Mavericks radarján is ott van az angol kiscsatár, úgyhogy "közelharc" lehet Deng kegyeiért.

A Mourning Journal információi szerint a Cleveland Cavaliers egy másik ügyben nem sokat fog gondolkodni: július elsején beajánlják Kyrie Irving számára az öt éves, 80 millió dolláros maximum hosszabbítás lehetőségét.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Mike D'Antoni az előbb említett Amicknek elárulta, hogy imádja volt egyetemét, a Marshallt, nagyon sok minden köti oda - főleg az új igazgatóhoz és az új sportvezetőhöz -, de a szíve és az esze is a Lakersnél van jelenleg is. Elmondása szerint soha nem frusztrálta, hogy a hírekben folyamatosan összekapcsolják volt iskolájával, mert minden egyes alkalommal felmerült, hogy a Marshall vezetőedzője lesz, mikor az egyetem új tréner után nézett.

Dave McMenamin (ESPN) forrásaira hivatkozta egyébként azt állítja, hogy a korábban megjelentekkel ellentétben az aranysárga-lilák vezetősége nemhogy megtartani akarja D'Antonit, de a színfalak mögött már meghozták a döntést, és elengedik vezetőedzőjüket, nem hívják le jövő évi, 4 millió dolláros opciójukat a trénerre, és keresnek valaki mást a piacon.

Ian Begley (ESPN New York) információi szerint a New York Knicks januárban megkereste a Kentucky vezetőedzőjét, John Caliparit, hogy lenne-e kedve átvenni a csapat főedzői posztját. A forrás szerint Caliparinak tetszett az ötlet, hogy együtt dolgozhat Carmelo Anthonyval, de a hírek szerint innen nem ment tovább a beszélgetés, most pedig már kevéssé valószínű, hogy egy olyan múlttal rendelkező tréner, mint Calipari, átvegye a Knickst, mivel Phil Jackson kinevezésével a New York új vezetőedzőjének semmilyen befolyása nem lesz valószínűleg a játékosokkal kapcsolatos kérdésekre.

Calipari egyébként az ESPN-nek elmondta, a közeljövőben egészen biztosan marad a Kentucky edzője. A tréner az NCAA döntőben elszenvedett vereséget követően azt nyilatkozta, hogy a legjobb munkája most van, egy csapat nagyon jó és tehetséges gyereket edzhet, és szereti, amit csinál. Spekulációk, miszerint az NBA-be megy, szerinte minden évben vannak körülötte, ennek nem kell felülni.

A New York Knicks jelenlegi vezetőedzője, Mike Woodson Al Iannazzonne-nek (Newsday) elmondta, még mindig nem ült le beszélgetni Phil Jacksonnal, de jelenleg csak a közeljövőre koncentrál és arra, hogy rájátszásba vezesse a csapatot. Szerinte Jackson teret enged neki, hogy azzal foglalkozhasson, amivel kell: hogy a Knicks PO-ba kerüljön. Neki nincs is ezzel semmi baja, úgy gondolja, hogy ha eljön az idő, akkor ők ketten leülnek majd és megvitatják, hogyan tovább.

A Minnesota Timberwolves vezetőedzője, Rick Adelman egy másik témával kapcsolatban szólalt meg: a San Antonio Express Newsnak azt mondta, Gregg Popovichnak kellene nyernie az Év Edzője díjat. Adelman szerint Pop valószínűleg nem szeretné az elismerést, de ő úgy gondolja, hogy mégis neki kellene nyernie, mert megérdemli. Voltak sérüléseik, mégis 60 meccset nyertek, ráadásul a liga legjobb mérlege is az övék, ez pedig Adelman meglátása szerint sokatmondó. Popovich egyébként kétszer már megnyerte a "COY"-t.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Brian Shaw az őt kérdező riportereknek elmondta, milyen változások szükségesek szerinte ahhoz, hogy a következő szezonban jobban szerepeljenek, újra PO-ban lehessenek. Shaw úgy gondolja, nem kell teljesen kipucolni a keretet, kisebb átalakítások kellenek. Vagy a csapaton belül kell valakinek vezérré fejlődnie, vagy valahonnan szerezniük kell egyet, illetve egy külső posztos elit védőre van szükség szerinte. Shaw egy másik, Chris Dempsey-vel (Denver Post) folytatott interjúban elmondta, hogy bár már nem juthatnak be a rájátszásba, nagyon is fontos, milyen teljesítményt nyújtanak így év végén, nagyon sok mindent tanulhatnak ezekből a meccsekből is.

Ugyancsak a Nuggetshez tartozik, hogy deadline előtt szerzett irányítójuk, Aaron Brooks Aaron J. Lopeznek (Nuggets.com) elmesélte, nagyon szívesen maradna a Denvernél hosszabb távon is. Brooks elmondása szerint bármelyik csapatnál örömmel játszik, amelyiknek szüksége van rá, de tetszik neki jelenlegi együttese annak ellenére is, hogy hátvéd poszton elég telítettek, ha mindenki egészséges.

A Chicago Bulls centere, Joakim Noah a USA Todaynek magáról, illetve edzőjéről, Tom Thibodeau-ról mesélt. Noah szerint érzelmileg óriási hullámzásokra képes, mert nagyon nehezen viseli a vereséget, de nagyon tud örülni a győzelmeknek, úgyhogy nagyon sokszor van a toppon és a padlón meccsek közben is. A francia játékos úgy gondolja, hogy trénerénél sikeréhesebb emberrel még soha nem találkozott korábban. A center szerint Thibodeau minden meccset úgy kezel, mintha a döntő hetedik meccse lenne. Ebből vannak is konfliktusaik, mert a játékosok nem tudnak így hozzáállni az összes mérkőzéshez, de nem is baj szerinte, hogy ilyenkor az edzőjük noszogatja őket. Noah azt is hozzátette, nem tartana ott, ahol most tart, ha nem találkozott volna jelenlegi mesterével.

A Philadelphia Sixers magasemberének, Nerlens Noelnek tegnap sajtótájékoztatója volt, amiből reggel már közültünk részleteket. A magasember azt is elmondta, hogy szeretne az utolsó 5 meccs valamelyikén részt venni még idén, de megérti, miért óvatos vele csapata. Úgy gondolja, hogy természetes, hogy 19 évesen, egy év kihagyás után ennyire szeretne játszani és megmutatni, mit tud. Nagyon nehéz volt szerinte ennyit "ülni", de a rendes rehab olyas valami volt, amit muszáj volt megtenniük karrierje későbbi részének érdekében. Noel szerint 100%-os állapotban vannak térdei, és három és fél inchet, tehát nagyjából 9 centit nőtt súlypontemelkedése a sérülés előtti állapotokhoz képest.

Azt is elmondta, hogy szerinte nagyon jó nyár előtt áll, nagyon sokat fog tudni dolgozni, és bár nem tudja, hogy a nyári ligában akarják-e játszatni, készen fog állni, hogy pályára léphessen. Vezetőedzője, Brett Brown annyit mondott Noellel kapcsolatban, hogy szerinte 3-5 év, mire támadásban is képzett lesz a játékos, és bár az egy éves sérülés bizonyos szempontból nem jó dolog, nem sokszor adódik olyan lehetőség, hogy valaki ilyen hosszú ideig csak a saját fejlődésére koncentrálhat, ő pedig nagyon örül annak, hogy ő irányíthatja Noel előrehaladását.

Brown egy másik, Tom Moore-ral (Calkins Media) készített interjúban arról beszélt, hogy borzasztóan fontos lenne a Philadelphia Sixers számára, hogy sztárjátékos(oka)t tudjon draftolni idén - mint ismeretes, a Sixers két top10-es draftjoggal is rendelkezni fog, amelyek közül az egyik könnyen 1/1 is lehet, mivel övék a második leggyengébb mérleg a ligában. Brown elmondása szerint a sztárok sztárokkal akarnak együttjátszani, azt pedig még nehéz megmondani, hogy Michael Carter-Williamsből vagy Noelből mi lesz. Brown azt is hozzátette, hogy természetesen az sem biztos, hogy egy olyan magas draftjog, mint amivel idén fognak jó eséllyel rendelkezni, egy franchise sorsát megfordító játékost jelent feltétlenül.

A New Orleans Pelicans hivatalosan is bejelentette, hogy megműtötték Ryan Andersont. A szezon közben egy ütközés miatt nyakcsigolyasérvet kapó, vajkezű erőcsatár felépülési ideje az előzetes tervezet szerint 4-6 hónap lesz, utána kezdheti el a kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket, tehát a következő szezon kezdetére készen állhat, ha minden jól alakul.

Lehet, hogy a Golden State Warriors erőcsatárával, David Lee-vel sem találkozunk hamarabb, ugyanis bizonyos források megpedzették már annak a lehetőségét is, hogy Lee a PO-ra sem térhet vissza. A játékos továbbra is fájdalmat érzett lábában, így múlt héten még két MRI-t végeztek rajta, amely kimutatta, hogy a hátát és a jobb combhajlítóját összekötő ideg becsípődött, ez okozza a problémát. A Warriors hivatalosan nem jelölt meg időpontot, mikor térhet vissza Lee - valószínűleg ők sem tudják pontosan.

A sérülésekhez tartozik, hogy elvileg tegnap este elkezdődött Larry Sanders 5 meccses eltiltása - a Milwaukee Bucks magasemberét marihuána használata miatt meszelték el. Elvileg arccsontörése miatt idén már nem küldte volna őt pályára együttese, de orvosilag zöld utat kapott, így a liga engedélyt adott az 5 meccs letöltésének elkezdésére.

A Washington Wizards játékosa, Al Harrington Jared Zwerlinggel (Bleacher Report) beszélgetett. Harrington azt mondta, kezelhették volna profibban a helyzetét az Orlando Magicnél. Elmondása szerint a GM, Rob Hennigan az ügynökének szó szerint azt mondta, hogy szerinte már nem lesz képes Harrington a ligában játszani, és hogy vége a karrierjének. Harrington ezt nagyon a szívére vette, hiszen egy 32 éves vezető állította ezt róla, akinél ő régebb óta van a ligában, valószínűleg több mindent is tud az NBA-ről, és ráadásul azt gondolta Hennigan, hogy az ügynöke nem fogja ezt neki elmondani. Olyan volt ez neki, mintha az arcába mondták volna.

Harrington egyébként arról is beszélt, hogy szeretne a fővárosiaknál maradni, de úgy, hogy az All-Star gála után írjon alá, mert így többet tud pihenni, fittebb lehet a rájátszásra a következő idényben. Azt is megemlítette a kosaras, hogy a szakmai stábban vagy a vezetőségben is szívesen vállalna munkát, és erről már beszélt a washingtoni fejesekkel is.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard Howard Becknek (Bleacher Report) a csapatváltásairól beszélt. Elmondása szerint sokat tanult abból, hogyan kezelte az őt ért kritikákat LeBron James, mert közelről figyelhette, mit kapott a Miami Heat játékosa. A center szerint az emberek nem értik meg, hogy ez milyen nehéz döntés volt mindkettejüknek, neki ráadásul két éven belül kétszer is. Senki nem akarja megbántani a körülötte lévőket, ő sem akarta és szerinte LeBron se. Mindketten szeretik a szurkolókat, akkor érzik jól magukat, ha szeretik őket a drukkerek, úgyhogy szerinte mindkettejüknek nehéz volt hozzászokni ahhoz a sok negatívumhoz, amit kaptak.

Újabb játékosok kelnek el a szezon végéig. Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint a New Orleans Pelicans James Southerlanddel fog leszerződni - a swingman a Los Angeles Lakers D-Ligás csapatánál játszott eddig idén. Jonathan Feigen (Houston Chronicle) jelentette, hogy információi szerint a Houston Rockets Greg Smith-t szabadlistára teszi, és az idény végéig szóló kontraktust tesznek Dexter Pittman elé. A Charlotte Bobcats bejelentette, hogy ők már szignóztak DJ White-tal a szezon végéig. Jason Jones (Sacramento Bee) úgy tudja, hogy bár még csak ma jár le Jared Cunningham 10 napos szerződése a Sacramento Kingsnél, a csapat már döntött, és Cunninghamet az idény végéig marasztalják.

D-Ligás mozgásokból is volt pár az elmúlt napokban. A Sacramento Kings visszahívta a Reno Bighornstól Willie Reedet. A Cleveland Cavaliers a Canton Charge-tól hívta vissza Scotty Hopsont és Szergej Karaszevet.

A NC State kiscsatára, TJ Warren az egyetemen keresztül jelentette be hivatalosan is, hogy jelentkezik az idei draftra. Warrent az első kör közepe felé várják a szakértők. Az MLive forrásai szerint a Michigan Wolverines három másodéves játékosa, Mitch McGary, Nik Stauskas és Glenn Robinson III is az ún. NBA Undergraduate Advisory Committee tanácsát kérte azzal kapcsolatban, jelentkezzenek-e az idei játékosbörzére. Ez a bizottság azoknak ad leírást arról, hol is tartanak az NBA-hez képest, akik idő előtt - tehát nem végzősként - jelentkeznének a draftra, de nem biztosak dolgukban. Stauskasról megjelentek olyan információk, miszerint már eldöntötte, hogy jelentkezik, de a játékos saját twitterfiókján keresztül cáfolta ezt. A szerbek 19 éves magasembere, Nikola Jokics viszont biztosan ott lesz ügynöke, Misko Raznatovics bejelentése alapján.

Megvan az NCAA Jason Collinsa: a UMass játékosa, Derrick Gordon tegnap bejelentette, hogy meleg - ezzel ő az első aktív játékos az egyetemi sportok legmagasabb szintjén, a Div1-ben, aki felvállalta ezt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus