Hírmorzsák 2014-04-14 (21:15)

Stoudemire szerint papíron talán a Knicks állománya a legjobb az egész NBA-ben, Carmelo még fel sem fogta igazán, hogy idén nem lesz ott a PO-ban. Dumars lemondott. Megvan Lillard új szerződése az adidas-szal, ami a liga harmadik legjobb cipőkontraktusa. A Pelicans Stiemsmát kirakta, Elyt leigazolta, míg a Bulls Shengeliát rakta szabadlistára, és Greg Smith-szel kötöttek több éves szerződést. Draft hírek (Harrell, Jerami Grant, Nick Johnson, Hollis-Jefferson, Tarczewski, Robinson III).

A New York Knicks erőcsatára, Amare Stoudemire a New York Daily Newsnak azt nyilatkozta, hogy szerinte papíron nekik van az egyik, ha nem a legjobb játékosállományuk, mivel a keretben lévők már nagyon sok mindent elértek korábban - ez egyébként összecseng azzal, hogy a szezon előtt James Dolan tulajdonos azt mondta Mike Woodson vezetőedzőnek, hogy szerinte a Knicks képes idén bajnoki címet nyerni. Stoudemire szerint egyszerűen annyi történt, hogy képtelenek voltak jól kihasználni az egyes játékosok erősségeit, nem tudtak csapatként jól teljesíteni.

A csapat sztárját, Carmelo Anthonyt is megkérdezték arról, milyen érzés pályafutása során először lemaradni a rájátszásról. Melo azt mondta, hogy egyelőre fel sem fogta ezt az egészet még igazán. Azt is hozzátette, nem könnyű boldognak lenni ezekben a napokban, nagyon nehéz időket élnek meg.

A Detroit Pistons (ex-)GM-je, Joe Dumars ma délutántól kezdve már csak tanácsadói szerepkörben dolgozik a michigani együttesnél. Helyettese egyelőre nincs, és amíg keresik az utódját, addig a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekért felelős igazgató, Ken Catanella és Dumars egykori segédje, George David látják el a feladatok nagy részét. Tom Gores tulajdonos közleményben köszönte meg Dumars eddigi munkáját játékosként és csapatvezetőként is, a detroiti franchise egyik ikonja pedig elmondta, hogy büszke arra, amit a Pistonsért tett, nagyon szép időket és eredményeket élt meg a gárdával, de most neki és az együttesnek is tovább kell lépniük egy következő szakaszba.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard nem kevés pénzzel lett gazdagabb a mai napon, miután megkötötte új cipőszerződését az adidas-szal. A pontos összegről nem tudni, de Sam Amick (USA Today) információi szerint a liga harmadik legzsírosabb kontraktusát kötötte Lillard LeBron James évi 20 milliós és Derrick Rose 13 évre 185 millió dollárt biztosító szerződése után. Az adidasnak sietnie kellett, ugyanis lassan lejárt az az egy hónapnyi idő, amíg nekik volt csak joguk tárgyalni Lillarddel - a korábbi szerződése is az adidashoz kötötte, de abból kiléphetett és élt is ezzel az opcióval -, és a hírek szerint a Nike is nagyon szeretette volna megszerezni magának.

Több rostermozgás is történt a mai napon. Egyrészt a New Orleans Pelicans magasembert cserélt: kirakták keretükből Greg Stiemsmát, és leszerződtették Melvin Elyt. A 35 éves Ely a 2002-es draft 12. választottja volt, de az utóbbi két évet már a D-Ligában, a Texas Legendsnél töltötte.

A Chicago Bulls is lépett: szabadlistára tették a Brooklyn Netstől a deadline előtt megszerzett Tornike Shengeliát, és leigazolták Greg Smith-t. A lépés azért érdekes, mert Smith-t pár nappal ezelőtt rakta ki a Houston Rockets azért, mert térdsérülése miatt ebben a szezonban már nem tud játszani. Hogy a Bullsnak hosszabb távon is tervei vannak vele, azt jól mutatja, hogy a RealGM információi szerint a jövő szezonra is garantált a kontraktus. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Chicago vezetősége megpróbálta meggyőzni még a hó elején Kurt Thomast, hogy térjen vissza az együtteshez, csak a sikertelen próbát követően igazolták le Lou Amundsont és most Smith-t.

A drafttal kapcsolatban is kijött több info is. Egyrészt némi meglepetésre Montrezl Harrell, a Louisville egyetem erőcsatára úgy döntött, hogy marad még egy évet Rick Pitinóéknál, pedig szinte biztos top15-ös választásként kezelték. Másrészt Aaron Gordon mellett az Arizona másik húzóembere, Nick Johnson is hajlik a jelentkezés felé. Két csapattársuk, Rondae Hollis-Jefferson és Kaleb Tarczewski az ESPN forrásai szerint maradnak a Wildcatsnél jövőre is. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Syracuse egyetem csatára, Jerami Grant és a Michigan swingmanje, Glenn Robinson III is ott lesznek az idei játékosbörzén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus