Hírmorzsák 2014-05-02 (11:30)

A Lakers Thibodeau-val is le akar ülni interjúzni, de óriási a tülekedés a vezetőedzői posztért (Snyder, JVG, Scott, Dunleavy, Fisher, Hollins, Messina, Shaw hírek). Magic és Snoop Dogg is örömmel fogadták D'Antoni menesztését, Barkley szerint nem volt igaza Johnsonnak. Barkley és Shaq egymásnak estek a TNT műsora előtt (videó). Sterling rákos, de kínos pert indíthat a többi csapattulajdonos ellen. Big Baby direkt O'Neal lábára ment ma hajnalban (videó)? Stern büszke Silver eddigi teljesítményére. A The Oklahoman elnézést kért a tegnapi, Durantet ekéző címlapért. A Hawks visszahozta a "Pacman-logót". A Bulls megtartaná Augustint, a játékos maradna jelenlegi csapatánál. Rose már ütközéssel együtt edzett.

Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakersnek az a terve, hogy engedélyt kérjen a Chicago Bullstól arra, hogy leülhessenek interjúzni Tom Thibodeau-val is, mielőtt új vezetőedzőt választanának maguknak. A chicagói trénernek 2017-ig szerződése van a Bullsszal, és a vezetőség többször is elmondta, hogy Thibodeau nem elérhető senki számára, ám különböző kompenzációkkal megegyezésre juthat akár a két klub, ahogy történt ez például a Los Angeles Clippers és a Boston Celtics között Doc Rivers eseténél - igaz, ehhez az is kellett, hogy Rivers nagyon szeretett volna távozni volt csapatától, míg Thibodeau esetében ilyesmiről nem hallani. Joe Cowley (The Chicago Sun-Times) úgy tudja, hogy egyelőre a Bulls semmilyen megkeresést nem kapott a Lakerstől ez ügyben.

Óriási egyébként a tülekedés a Lakers kispadjáért. Kobe Bryant azt szeretné a Yahoo Sports információi szerint, ha Thibodeau kiszabadítaná magát a Chicagótól és átmenne hozzájuk. Kevin Ding (Bleacher Report) forrásai szerint Bryantnek és a GM-nek, Mitch Kupchaknek is nagyon tetszik az Atlanta Hawks segédedzője, Quin Snyder. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy az egész Lakers nagyra tartja Jeff Van Gundyt. Byron Scott, Mike Dunleavy Sr. és Derek Fisher már lenyilatkozták, hogy szívesen vállalnák a feladatot, a Yahoo Sports forrásai pedig arról számoltak be, hogy Lionel Hollins is lenne vezetőedző a csapatnál.

Bár Bryant Ettora Messinát is kedveli, ráadásul a tréner állítólag már közölte a CSZKA Moszkvával, hogy az idény végén lelép, a EuroHoops.net információi szerint nagyobb a valószínűsége annak, hogy a San Antonio Spurs segédedzője lesz, mint hogy vezetőedző legyen valahol. Aki nem akarja sem a Lakers, sem a New York Knicks kispadját, az Brian Shaw, aki azt nyilatkozta, hogy a Denver Nuggetsnél akar maradni, mert bár nem úgy jött ki a lépés idén, ahogy tervezték, boldog a csapatnál és szeretne egy olyan idényt, amelyben a keret egésze vagy legalább nagy része egészséges.

Nem kis visszhangot keltett, hogy Mike D'Antoni lemondásakor Magic Johnson is kifejtette véleményét twitteren: "Visszatértek a boldog idők, Mike D'Antoni lemondott a Lakers vezetőedzői posztjáról. Nem is lehetnék boldogabb". Charles Barkley el is mondta, hogy nem ért egyet Magic szavaival, mert ennél többnek gondolta a Lakers legendáját. Barkley szerint D'Antoni jó edző, de az alapanyag, amivel az aranysárga liláknál dolgozhatott, kevés volt ahhoz, hogy bármilyen eredményt elérhessen. Sir Charles szerint egyszerűen nincsenek is jó játékosaik, úgyhogy Phil Jacksonnal sem értek volna el semmilyen eredményt. A rapper Snoop Dogg egy "viszlát, ribanc"-cal búcsúzott D'Antonitól

Ha már Barkley, akkor itt lehet megemlíteni, hogy ő és Shaquille O'Neal összecsaptak ma hajnalban az Inside The NBA adása előtt. Visszavágó elvileg május 14-én:

A másik Los Angeles-i csapatnál, a Clippersnél még mindig nem nyugszik az élet, a New York Post információi szerint ugyanis Donald Sterling rákos, egyes források szerint prosztatarákja van. A meg nem nevezett személy azt állítja azonban, hogy hiába várják az emberek Sterling gyors leépülését, minden pénze megvan a rasszista kijelentései miatt az NBA-ből örökre kitiltott Sterlingnek ahhoz, hogy a legjobb gyógyszereket szerezze be, és így a lehető legtovább húzza. "Charma is a bitch" - mondhatná LeBron James, egy évtizeddel ezelőtt ugyanis Sterling nem volt hajlandó fizetni a Clippers egyik edzőjének, Kim Hughesnak a prosztatarákja miatti kezelések, illetve a műtét díját - a játékosok dobták össze rá a pénzt. A tulaj egyébként egy Beverley Hills-i irodaházban van azóta, hogy az a bizonyos hangszalag nyilvánosságra került, és állítólag mindenkit hívogat, hogy elmondja, ő igazából nem is rasszista.

A liga tanácsadó és pénzügyi bizottsága ellenvetés nélkül fogadta el tegnap, hogy próbáljanak meg mindent megtenni annak érdekében, hogy Sterling ne lehessen a Clippers tulajdonosa. A bizottság jövő héten újra összeül, hogy minél gyorsabban elérhessék  ezen céljukat.

Chris Mannix (Sports Illustrated) forrásai szerint egyébként egyre idegesebbek a többi csapatnál amiatt, hogy Sterling pert indít a többi csapattulajdonos ellen, hogy vajon ők nem tettek-e rassista kijelentéseket korábban - ebben az esetben minden egyes együttes minden egyes alkalmazottját kikérdezhetik ezzel kapcsolatban, és nem kívánt részletek is előkerülhetnek több helyen is. Csúnya és hosszú háborúra lehet tehát felkészülni.

És még mindig Clippers: ma hajnalban a Golden State Warriors magasembere, Jermaine O'Neal térsérülést szenvedett, miután Glen Davisszel ütközött a második negyed elején. JO a találkozót követően azt nyilatkozta, hogy ha Isten vissza nem tér, vagy nem szakadt el valamelyik térdszalagja, akkor játszani fog a hetedik meccsen - az MRI vizsgálat ma lesz -, de azt is hozzátette, hogy szerinte abszolút fölösleges faultot követett el rajta Big Baby. O'Neal azt mondta, hogy vagy nagyon gyenge a mozgáskoordinációja Davisnek ahhoz képest, hogy profi sportoló, vagy direkt a lábára ment az ellenfél, csapattársa, Marreese Speights pedig szintén úgy gondolja, nem éppen a fair-play szellemének megfelelő húzás volt ez Davistől.

A Sterling-ügyhöz tartozik az is, hogy Adam Silver elődje, David Stern a Wall Street Journalnek dicsérte a jelenlegi commish-t, és azt mondta, büszke Silverre. Stern úgy fogalmazott, hogy 22 évig dolgoztak együtt korábban, és már előtte is mindenkinek elmondta, Silver nagyszerű munkát fog végezni jelenlegi pozíciójában. Látva az eseményeket, nagyon elégedett amiatt, hogy igaza volt.

A The Oklahoman tegnap a hírek középpontjába került, miután Mr. Megbízhatatlannak nevezték az Oklahoma City Thunder sztárját, Kevin Durantet. Az újság is érezte, hogy valami nem stimmel, ezért még tegnap kiadtak egy bocsánatkérő nyilatkozatot. Szerintük a címlap túlzottan kemény és félreérthető volt. Úgy tűnhetett, mintha a kiscsatár egész éves teljesítményére, karrierjére vagy a személyiségére utalnának, pedig csak a Memphis Grizzlies elleni sorozatban mutatott játékára gondoltak a becenévvel. Mivel elég sok negatív olvasói visszajelzést kaptak, így rá kellett jönniük, hogy hibáztak.

Kicsit könnyedebb téma: az Atlanta Hawks tegnap nyilvánosságra hozta új második logóját, amely a felújított változata annak a "címernek", amit 1972 és 1995 között használt anno a csapat. A hivatalos bemutatás is megtörtént a ma hajnali, Indiana Pacers elleni 6. meccsen, amelyen minden szurkoló kapott egy polót az ún. Pacman logóval - igaz, az ünneplés elmaradt, hiszen a Hawks nem tudta lezárni a párharcot. Az elsődleges logo marad ugyanaz, ami eddig volt, de a "Pacman" lesz látható majd a Hawks-ruhákon, sapkákon és egyéb, szurkolóknak készített kiegészítőkön is.

A Chicago Bulls nagyon szeretné megtartani a szabadügynökké váló DJ Augustint. Az irányító a RealGM-nek azt nyilatkozta, hogy reménykedik abban, hogy sikerül megegyezniük, és jövőre is visszatérhet a Bullshoz. Nem érdekes, hogy mi történt velük az elmúlt két hétben, szerinte nagyon jó csapatuk van, és nagyon sok mindenre építkezhetnek a jövőben. Azt sem gondolták volna az emberek, hogy végül olyan helyen végeznek az alapszakaszban, ahol, úgyhogy nagyon izgatott a következő idény miatt. Otthonra talált egy olyan alakulatnál, amely tele van nagyszerű játékosokkal. Olyan a Bulls szerinte, mint egy család, és neki már az is nagy dolog volt, hogy lehetőséget kapott, hogy játszhat, miután decemberben kirakták a Toronto Raptorstól.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy a gárda két és fél éve majdnem folyamatosan sérült sztárja, Derrick Rose a hét elején ütközésekkel együtt edzhetett - egy-egyezett Mike Jamesszel. Rose meniscusa novemberben szakadt el a jobb térdében, azóta felépülése folyamatos, így a júliusi Team USA minicampen már ott lehet, a következő idény elején pedig teljes értékű játékosként várják vissza a Chicagónál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus