Hírmorzsák 2014-05-14 (11:00)

Rivers szerint kirabolták őket (videó), de vajon a szabályok alapján is így van ez? Napi statok: a Wizards pattanózása, illetve a Clippers támadásainak gyorsasága. Goodwint letartóztatták. Stan Van Gundy hivatalosan is a Pistons elnöke és vezetőedzője, Jennings már be is nyalt új főnökének. Hollins lehet a befutó a Warriorsnél. A Knicks venni akar egy második körös draftjogot. Garnett és Pierce is maradnak a Netsnél? A Jazz Stocktonnál is próbálkozik a vezetőedzői posztra. A Hawks érdeklődik Deng iránt. Vasquez Torontóban szeretne Duranttel bajnok lenni. LeBron nem játszik jövőre, ha Sterling marad a tulaj a Clippersnél? (videó)

Óriási botrány kerekedett megint a Los Angeles Clippers körül a ma hajnali vereségüket követően, miután világos volt némely kameraállásokból, hogy nem volt köze Matt Barnesnak a labdához, amikor a végjátékban Reggie Jackson ziccerénél odaütött ellenfelének. Doc Rivers a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy óriási hibákat követtek el természetesen a végjátékban, de ettől függetlenül még nyerniük kellett volna. Nem kíváncsi a liga által kiadott közleményre, mert tudja, hogy nem róluk ment ki a labda, ott nekik kellett volna támadniuk. Rivers szerint az egész visszajátszást törölni kellene, semmi értelme nincs, és kirabolták őket.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Danny Savitzky, a FOX Sports egyik alkalmazottja bevágta a valószínűleg ide tartozó szabályrészletet, amely kimondja, hogy ha valamelyik játékos kezében ott van a labda, és ráütnek a kezére, amelynek következtében a játékszer elhagyja a játékteret, akkor azé a csapaté a labdabirtkolás, akinél előtte is volt a labda. Ez alapján Barnes ütése is elég volt ahhoz, hogy a Thunder visszakapja a labdát, tehát elvileg a bírók nem hibáztak - attól függetlenül sem, hogy hivatalos indoklásuk szerint két kamerából nézték meg az esetet, és valószínűleg nem a jó szögekből, illetve hogy alapvetően faultot kellett volna ítélniük Barnes ellen.

A Clippershez tartozik az egyik napi statisztika is: 48 percre vetítve 98.7 támadást vezetnek átlagban a rájátszásban, ami a leggyorsabb támadójáték 2002 óta - ez többek között azt is jelenti, hogy gyorsabbak, mint a Mike D'Antoni-féle Phoenix Suns. A 2001/02-es szezonban a Don Nelson vezette, Dirk Nowitzki, Steve Nash, Michael Finley trió fémjelezte Dallas Mavericks átlagolt 98.8 támadásban 48 percenként a PO-ban.

Ha már szóba került a Suns, akkor egy nem túl pozitív hír velük kapcsolatban: Archie Goodwint letartóztatták, miután május 4-én összetűzésbe keveredett valakivel egy korcsolyapálya épületében. A hírek szerint a kosaras erősen "anyázott" és agresszíven lépett fel az illetővel szemben. A rendőr kétszer is felszólította, hogy hagyja abba, de nem tette. Őrizetbe vették, de Goodwin ellenszegült a rendőri intézkedésnek.

A másik napi stat a Washington Wizardsé, akik az NBA rájátszások történetének harmadik legnagyobb mészárlását vitték véghez a palánk alatt, 39-cel több pattanót szedtek le, mint az Indiana Pacers. Az 1960-as Boston Celtics volt erre egyszer képes még - a rekord is az övék, ugyanebben az évben volt egy +43-as meccsük is a lepattanókat tekintve, a második pedig az 1971-es Hawks, akik 41-gyel több pattanót szedtek le az egyik rájátszás meccsen.

Hivatalosan is bejelentették, hogy Stan Van Gundy a Detroit Pistons új elnöke és vezetőedzője - ahogyan azt korábban Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) megszellőztette már, 5 évre 35 millió dollárért kötelezte el magát a szakember az autóvárosiakhoz. A hírek szerint ugyanolyan beleszólása lesz a személyi kérdésekbe, mint Pat Riley-nak Miamiben - tehát gyakorlatilag mindenről ő dönt majd -, így bárkit is választ majd GM-nek, az nagyjából a mindennapos teendőket fogja elvégezni, lényegi döntéseket nem fog hozni - ezért is lehet esélyes a tegnap már beharangozott Otis Smith, aki jóban van SVG-val.

A gárda "irányítója", Brandon Jennings máris megkezdte a bevágódást, twitteren annyit írt: "Mindig is szerettem Stan Van Gundyt".

A Golden State Warriorsnél Lionel Hollins lehet a nevető harmadik, ha Steve Kerrt nem sikerül elcsábítani az utolsó pillanatban a New York Knicks orra elől. A Memphis Grizzlies volt trénere csütörtökön interjúzik az oaklandiekkel, és bár Marcus Thompson (Bay Area News Group) forrásai szerint a vezetőség inkább egy támadó felfogású vezetőedzőt szeretne, Hollins egy elismert, a támadásoknál használt taktika összerakásában hatékony segédedzőt szeretne maga mellé, amennyiben megkapja az állást - a hírek szerint Paul Westphal lehet a befutó.

Marc Berman (New York Post) forrásai szerint egyébként Kerr megszerzése csak az egyik dolog, amin a Knicks dolgozik jelenleg - szeretnének legalább egy késői második körös draftjogot szerezni készpénzért, jelenleg ugyanis nincs pickjük erre a draftra.

Úgy tűnik, a másik New York-i együttes, a Brooklyn Nets magja együttmarad. Hiába voltak találgatások arról, hogy Kevin Garnett visszavonul, illetve hogy Paul Pierce szabadügynökként elhagyja az együttest, Tim Bontemps (New York Post) értesülései szerint mindketten maradnak jövőre is a Nets alkalmazásában - előbbi szerződése utolsó évébe lép, utóbbival új kontraktust kell kötnie a Brooklynnak.

A Utah Jazznél is tart az edzőkeresés, bár egyelőre az interjúzást sem kezdték el a mormonföldiek. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a franchise legendáját, John Stocktont is megkeresik majd azzal, lenne-e kedve elvállani a tréneri pozíciót - bár Stockton korábban kifejezetten kerülte az ilyen állásokkal járó rivaldafényt, kérdéses, hogy van-e kedve visszatérni az NBA világába.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) információi szerint az Atlanta Hawks több szabadügynöknél is felméri a terepet, mennyire szeretnének Mike Budenholzer együttesénél játszani a jövőben, és közöttük lesz Luol Deng is.

A Toronto Raptors szabadügynök irányítója, Greivis Vasquez a TSN rádióműsorában beszélt a jövőről. Elmondása szerint nagyon szeretne Kevin Duranttel együtt játszani, és remélhetőleg ezt Torontóban teheti majd. Szerinte ha KD 2016-ban csatlakozik a kanadaiakhoz, és bajnokságot nyernek, akkor szobrokat állítanak neki az ACC előtt. Vasquez hozzátette, hogy neki elég, ha az öltözőben vagy Venezuelában lesz szobra, ha Duranttel nyerhet bajnokságot, az már fantasztikus érzés lesz számára.

A végére pedig LeBron James, akiről Roger Mason Jr. azt mondta, ha a következő szezon elején is Donald Sterling lesz a Los Angeles Clippers tulajdonosa, ő nem fog játszani:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus