Hírmorzsák 2015-11-09 (21:45)

Durant hosszabb nyilatkozatot tett: utálja a körülötte lévő felhajtást, szerinte a szurkolóknak az éppen adott csapatukkal és játékosaikkal kellene törődniük, a Wizards drukkerei pedig szerinte nagyon tiszteletlenek voltak januárban saját együttesükkel szemben. Drummond és Harden a hét játékosai, ezzel a Pistons centere LeBron James nyomdokaiba lépett. Kobe a back-to-backeken is játszani akar. Noah már ma este visszakerülhet a kezdőbe. Joerger szűkíteni fogja a Memphis rotációját. Winslow már most ligaelit védő, Bosh agyondicsérte újonc csapattársát. A Heat egyelőre nem akarja kitenni Gerald Greent. A Pelicans leigazolta Fredette-et. Brook Lopez szerdán játszhat, Beal holnap lehet, hogy nem, Jason Smith ma este biztos nem.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant adott hosszabb nyilatkozatot Michael Lee-nek (Yahoo Sports) annak apropóján, hogy kedd este a Washington Wizards-dzal mérkőzik csapata - mint ismert, Durant a fővárosban nevelkedett, és a Wizardsot nagyon sokszor emlegetik, mint lehetséges következő csapatát. KD annyit mondott, hogy olyan ez a szitu számára, mintha egy elefánt lenne a porcelánboltban. Nem akarja kerülni, mert tudja, hogy el fog jönni az az idő, amikor elérkeznek a szabadügynök piachoz, de most szeretne arra koncentrálni, hogy minél jobb formában legyen a pályán, aztán majd visszatérne erre a kérdésre, de csak akkor, amikor aktuálissá válik.

Voltak Houstonban is, ott igazából senki nem foglalkozott ezzel, aminek nagyon örült, mert elmondása szerint utálja ezt a felhajtást maga körül, nagyon nem szereti, ha ő van a középpontban. Tudja, hogy ez is a liga része, egy kicsit hozzá is szokott már, de még mindig nem érzi magát teljesen komfortosan, mikor minden róla szól. Durant szerint olyan a szabadügynök piac, mintha egy szezon lenne, márpedig nem kellene ekkora jelentőséget tulajdonítani neki, mert minden szurkolónak arra az adott csapatra kellene koncentrálnia, ami éppen adott. Megérti, hogy a drukkerek számítanak valakire, hogy az majd odaigazol a csapatukhoz, csak aztán amikor mégsem oda ír alá az adott illető, akkor megutálják.

Túl nagy a felhajtás körülötte, de azt is megérti, mert ez is a játék része. Ő személy szerint mindig is imádta dicsérni a csapattársait és az edzőit, leginkább nekik szeretne örömet okozni, de sosem várta azt mástól, hogy őt dicsérjék. Az nem érdekli, hogy a nézők közül ki tiszteli és ki nem, az sokkal jobban, hogy a pályán hogy vannak ezzel. Azokat az embereket nem tudja túl sokra tartani, akik azt szeretnék, hogy az ő csapatukban játsszon, mert valószínűleg ugyanezek az emberek azok, akik elkezdenek neki beszólogatni, ha a másik csapatban lép pályára. Megpróbál nem erre koncentrálni, és inkább a kortársai, csapattársai, edzői elismerését akarja kivívni.

Durant külön kitért a Washington Wizardsra is, a két gárda január 22-ei meccsén ugyanis elég meleg fogadtatásban részesítették, többen is a sztár mezét viselték, de erről az érintett azt mondta, hogy szerinte borzasztóan nagy tiszteletlenség volt a szurkolók részéről a csapat felé. Akkor is kiváló együttes állt rendelkezésre Washingtonban, amelyet 100%-osan kellett volna támogatniuk. Ha a Wizardsnál játszott volna, nagyon nem tetszett volna neki, hogy valaki mást próbálnak meg meggyőzni, igazoljon oda, és így sem örült ennek. Megint elmondta azonban, hogy ez manapság így működik, úgyhogy azért nem is lepődött meg túlságosan.

A keddi Wizards-Thunder meccshez tartozik, hogy Bradley Beal játéka kérdéses - mint ismert, a dobóhátvéd legutóbb vállsérülést szenvedett. Itt érdemes megemlíteni, hogy a Brooklyn Nets centere, Brook Lopez tényleg nem szenvedett túl súlyos lábfejsérülést, mivel Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Houston Rockets elleni, szerdai találkozón már pályára léphet a középjátékos. És még sérülések: az Orlando Magicnél Jason Smith nem játszik ma este az Indiana Pacers ellen a térde miatt - az erőcsatár a legutóbbi, Philadelphia Sixers elleni összecsapáson sérült meg.

Két csapatnál is változások lesznek, illetve lehetnek a rotációban a közeljövőben. KC Johnson (Chicago Tribune) jelentette, hogy a Chicago Bulls centere, Joakim Noah a ma esti, Philadelphia elleni mérkőzés előtti dobóedzésen a kezdőkkel tréningezett, Fred Hoiberg vezetőedző komolyan gondolkodik azon, hogy Nikola Mirotic helyére visszategye a franciát a kezdőbe. A Memphis Grizzlies vezetőedzője, Dave Joerger a Memphis Commercial Appealnak mondta el a legutóbbi vereséget követően, hogy kicsit szűkíteni fogja a rotációját - azt nem árulta el, kik esnek ki a pixisből.

A hét játékosai James Harden és Andre Drummond lettek nyugaton és keleten. A Detroit Pistons centere 2-1-es hetet futott csapatával, mialatt ő 22.0 pontot és 24.3 pattanót átlagolt - ő egyébként 2011/12 és LeBron James óta az első játékos, aki zsinórban két Hét Játékosa címmel nyit egy idényt. A Houston Rockets dobóhátvédje tökéletes, 4-0-s hetet produkált csapatával, ami alatt 38.5 pontot, 5.5 pattanót, 5.5 gólpasszt és 1.5 szerzett labdát átlagolt egy elég klasszikussá váló nézés mellett. 

Ethan J. Skolnick (Miami Herald) értesülései szerint a Miami Heat egyelőre nem akarja kirakni keretéből Gerald Greent, bár az újságíró forrása szerint elég kényes a helyzet jelenleg. Mint ismert, Green néhány napja kórházba került, azt viszont egyelőre a közvélemény nem tudja, mi miatt.

Van jó hír is a Heatnél, méghozzá Justise Winslow védekezése - az újonc nem akárkik ellen lépett már pályára, hiszen fogta LeBron Jamest, Paul George-ot, James Hardent és DeMar DeRozant is. Azok között a játékosok között, akik legalább 50 mezőnykísérletet védtek, Winslow Kawhi Leonarddal és Ricky Rubióval együtt a harmadik helyen áll az ellenfél mezőnyszázalékát nézve (32.8%, ilyen hatékonysággal dobnak róla), a mezőnykosár "differenciál" alapján pedig 12. (ez azt mutatja, mennyivel dobnak róla gyengébben az általa védett egyének, mint egyébként). Csapattársa, Chris Bosh azt nyilatkozta Manny Navarrónak (Miami Herald), hogy Winslow egyszerűen össze szokta zavarni. Általában nem bánnak túl keményen az újoncokkal, de Winslow folyamatosan növeli a vele szemben támasztott elvárásokat, annyira érett és annyira jól védekezik. Soha nem látott korábban ilyet egy elsőéves játékostól, amióta a ligában van. Nem hibázik társa, nagyon jó hátul, olyan felépítése van már most is, mint egy tanknak, nagyon nagy segítségére van a csapatnak.

A New Orleans Pelicans leigazolta Jimmer Fredette-et - annyi a sérültje a Pelicansnek, hogy a Hardship Exception segítségével tudták szerződtetni, nem kellett kirakniuk senkit. Mint ismert, Fredette a D-Liga draftján a Westchester Knicks játékosa lett, de ott egyelőre biztos nem kezdi el karrierjét, amíg a Pelicansnek szüksége van rá - az előző idényben is New Orleansban játszott egyébként.

A napi Lakerst természetesen Kobe Bryant és Byron Scott hozta. A tréner Baxter Holmesnak (ESPN) elárulta, hogy Kobe valószínűleg a back-to-backek mindkét meccsén játszani fog, mert nagyon szeretne minden összecsapáson pályára lépni. Scott elmondása szerint Bryant azt mondta neki, hogy elképzelhető, hogy ez az utolsó éve, úgyhogy ha lehetséges, szeretne mindegyik mérkőzésen részt venni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus