Hírmorzsák 2016-06-09 (10:00)

Curry magára vállalta a ma hajnali vereséget, Kerr szerint rendesen elkalapálták őket. Klay Thompson szerint Mozgov szándékosan térdelte le (videó). Lue nem mondta meg, mi lesz Love sorsa. LeBron a finálé után dönt arról, megy-e az olimpiára vagy sem. James volt tavaly a harmadik legjobban kereső sportoló - Durant Top5-ben, Kobe Top10-ben. Barkley szerint 20-30 agyrázkódása volt karrierje során. Pierce pár héten belül dönt arról, visszavonul-e, maximum jövő nyáron biztosan befejezi. Marjanovics valószínűleg marad a Spursnél. Jamal Murray szerint ő az idei draft legjobb játékosa, Calipari szerint is neki kellene az 1/1-nek lennie. Dan Gilbertet még mindig kísérti, hogy anno nem draftolták le Draymond Greent. Durantet végtelen mennyiségű rákkal próbálják Bostonba csábítani. James ma hajnali nagy tömése, egy kicsit még tuningolva is (videó).

Ma hajnalban a Cleveland Cavaliers is elkezdte a döntőt, most ők ütötték ki ellenfelüket, a Golden State Warriorst. A kétszeres MVP, Steph Curry azt nyilatkozta a találkozót követően, hogy nagyon csalódott, mert semmiben nem segítette csapatát, hogy a végén győztesen hagyhassák el a parkettet. Azt is hozzátette, hogy 100-szor jobban kell játszania a következő találkozón, főleg annál, amit az első negyedben nyújtott. Harmadjára is 20 pont alatt maradt egyébként a fináléban, de azt mondta Curry, hogy fizikailag jól van, a vereséget pedig teljes egészében magára vállalta.

Mások is nyilatkoztak persze a Warriorstől. Draymond Green annyit mondott, hogy a Cavs úgy harcolt, mintha a szezonjuk múlt volna rajta, ők meg mintha valami partira érkeztek volna, úgy csináltak. Steve Kerr vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy a Cleveland készen állt a harcra, ők meg nem. Azonnal szájonvágták őket, de ez az NBA, így szokott ez történni - rendesen elkalapálták őket ezúttal. A csapat dobóhátvédje, Klay Thompson egy konkrét esetre tért ki, mikor Tyimofej Mozgov szerinte letérdelte. Thompson úgy érzi, hogy szándékos volt az eset, mert semmi értelme nem volt annak, hogy az orosz elzárást adott, miközben Kyrie Irvinggel már futottak egymás mellett.

A Cleveland Cavaliersnél egyelőre hírzárlat van azzal kapcsolatban, mi lesz Kevin Love sorsa, ha visszatérhet, Tyronn Lue is annyit mondott csak a riportereknek, hogy nem kell azt megosztania senkivel előre, hogy mi lesz az erőcsatárral.

A Cavs sztárjáról, LeBron Jamesről több hír is kijött, de nem a döntővel kapcsolatban. Jerry Colangelo, a Team USA menedzsere azt mondta a Chris Mannix Show-ban, hogy James a finálé után dönt majd arról, hogy részt vesz-e az olimpián vagy sem - megnézi, milyen állapotban lesz, ezt követően vállalja vagy nem vállalja az ötkarikás játékokat. A Forbes pedig kiadta szokásos éves listáját, amelyen LeBron a harmadik legjobban kereső sportoló volt tavaly 77.2 millió dollárral - ebből 23.2 millió jött neki a Cavstől és 54 millió egyéb szponzori bevételei voltak. A listát a két futballsztár, Cristiano Ronaldo (88 millió) és Lionel Messi (81.4 millió) vezeti, a Top5-ben viszont ott van Roger Federer (67.8 millió) mögött Kevin Durant is (56.2 millió), a Top10-et pedig Kobe Bryant zárja 50 millió).

Az is a Clevelandhez tartozik, hogy Charles Barkley-ék még a ma hajnali meccs előtt beszéltek arról a döntésről, hogy Kevin Love-ot nem engedte játszani a csapat agyrázkódás miatt. Barkley nem értett egyet ezzel, mert szerinte az amerikai foci agyrázkódásait nem lenne szabad összehasonlítani a kosárlabdával elszenvedettekkel. Neki azt mondták az orvosok, hogy amikor csillagot lát egy-egy könyökös után, az mind agyrázkódás, márpedig volt vagy 20-30 ilyen esete karrierje során

A Los Angeles Clippers veterán kiscsatára, Paul Pierce Gary Washburnnek (Boston Globe) azt nyilatkozta, hogy egyelőre még nem döntött arról, hogy folytassa-e pályafutását vagy sem, de a következő pár hétben ez is eldől. Náluk 51-49 arányban számítanak a vélemények, az ő szavazata 51%-ot ér, a család több része pedig 49%-ot tesz ki, de azt is hozzátette, hogy a felesége nagy befolyással lesz majd a döntésre. Ki fogják találni, hogy mi legyen, de két dolog biztos. Egyrészt az, hogy nem akar otthon ülni, másrészt az, hogy ha folytatja is, egy éve lesz hátra, aztán biztosan befejezi. A bostoni legenda elmondta, hogy szerinte sokan nem értik meg: ha egyszer elkezdődik a szezon, azt már ki lehet bírni, a felkészülést végigcsinálni a nyáron sokkal nehezebb. Azt hitte egy éve, hogy van még benne egy jó idény, de természetesen nem volt elégedett a Clippersnél töltött szezonjával. Sok múlik majd azon is, milyen szerepet szánnak neki a csapatnál, mert nem akar 82 mérkőzést végigülni.

David Pick (Bleacher Report) Boban Marjanovicshoz közeli információi szerint a szerb óriás valószínűleg hosszabbítani fog a San Antonio Spursszel. Maga Marjanovics mondta el májusban Jeff McDonaldnek (San Antonio Express-News), hogy ezt szeretné, mert nagyszerű emberekkel van tele a klub.

Az idei drafttal kapcsolatos, hogy Jamal Murray a bostoni privát edzése után azt nyilatkozta, hogy szerinte ő a legjobb az idei játékosbörzén. Semmi sokkoló nem történt, hiszen minden évben elmondja ezt 3-7 ember legalább, ráadásul Murray-t a Ben Simmons és Brandon Ingram mögötti második vonal egyik legjobbjának tartják, de volt edzője, a Kentucky egyetem trénere, John Calipari is azt mondta az ESPNU College Basketball című podcastjében, hogy Murray az 1/1, ha valaki biztosra akar menni, és hogy az első választottakat tőlük kell draftolni - utalt ezzel Karl-Anthony Townsra, de az ő tanítványa volt a Memphis egyetemen anno Derrick Rose is. Calipari szerint Murray szét tudja húzni a pályát, tud labda nélkül is játszani, azonnal kitűnő dobó lesz és fizikailag is készen fog állni az első naptól kezdve. A tréner szerint pont erre van szüksége a Phillynek - Murray tud irányítani és pontokat szerezni is, mindkét hátvédposzton használható. Calipari úgy gondolja, hogy az NBA-ben elmosódnak majd a pozíciók, Murray pedig tökéletesen illik majd ebbe.

Tegnap este is volt egy korábbi draftról történetünk, most is van. Ramona Shelburne (ESPN) írt hosszabb cikket Clevelandről, Dan Gilbertről, illetve LeBron Jamesről, és ebben a cikkben került elő, hogy a 2012-es draft éjszakáján a Michigan State legendás mestere, Tom Izzo felhívta Gilbertet (aki szintén a Michigan State-re járt anno), hogy válasszák ki Draymond Greent, mert nagy játékos lesz belőle. A Cavsnek a második kör elején két pickje is volt, de sem a 33. (Bernard James), sem a 34. (Jae Crowder) draftjoggal nem Greent választották, aki mögöttük, a 35. helyen kelt el - sőt, még Crowderéket is elcserélték a Dallas Maverickshez. Gilbert azt mondta Shelburne-nek, hogy még mindig felriad az éjszaka közepén amiatt, hogy anno nem hallgatott a megérzéseire Greennel kapcsolatban.

A Memphis Grizzliesnél még egy segédedzőt bemutattak, Nick Van Exel hivatalosan is csatlakozott David Fizdale szakmai stábjához. Az egykori kiváló irányító dicsérte Fizdale-t, és reménykedik abban, hogy ő is hozzá tud tenni a munkához.

Elindult a hajsza Kevin Durantért: a bostoni Legal Sea Foods vezérigazgatója twitteren jelezte, hogy a Celtics 17 bajnoki címe mellett örökre ingyen ráklábakat tud felajánlani a szabadügynökké váló sztárnak, ha Danny Ainge-éket választja a nyáron. Bár Durant köztudottan imádja ezt az ételt, jó eséllyel 1(-2) sztárt azért még szerezni kell a megszerzéséhez ettől függetlenül is, mivel jó eséllyel van pénze KD-nek kifizetni a rákokat.

A végére pedig LeBron James maradt, akinek volt egy elég komoly húzása ma, amit kicsit fel is tuningoltak:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus