Hírmorzsák 2017-01-03 (10:30)

Nowitzki szerint bőven reális esélyük van még a rájátszásra. Harden újabb klubcsúcsot állított fel a Houstonnál. Ginobili faultolt Tim Hardaway Jr. egyenlítő hármasa előtt. Porzingis Achilles-problémái nem súlyosak. Love 4.5 kilót fogyott két nap alatt egy ételmérgezés miatt. Anthony Davis szívesen játszik centert, ha ez kell ahhoz, hogy a Pelicans sikeres legyen. Jeff Hornacek szerint elképzelhető, hogy egyszerűen nem alkalmasak a védekezésre, Melo szerint a megfelelő sémákat kellene betanítani a szakmai stábnak. Egy divatdrukker Milwaukee-ból.

A Houston Rockets sztárja, James Harden újabb franchise-rekordot állított fel - ma hajnalban 23 ponttal, 10 pattanóval és 10 gólpasszal újabb tripla-duplát ért el, a klub történetében pedig ő az első játékos, akinek zsinórban három találkozón sikerült mindez.

Egy másik texasi együttesnél, a Dallas Mavericksnél nincsenek ennyire pozitív hangulatban, de ikonjuk, Dirk Nowitzki úgy gondolja, hogy még mindig bőven reális esélyük van arra, hogy bekerüljenek a rájátszásba - jelenleg 10-24-gyel állnak, 4.5 meccsel a nyugati 8. Sacramento Kings mögött. A német erőcsatár tegnap a riportereknek elmondta, hogy javulniuk kell, össze kell rakniuk egy jobb sorozatot, és meg kell találniuk a módját, hogy a szoros meccseket ne veszítsék el mindig, de úgy érzi, hogy az utóbbi pár hétben nagyjából 50% környékén teljesítettek, ami már jó, legalábbis sokkal jobb, mint ahogy kezdték az idényt. Nowitzki szerint most, hogy egészségesebbek, újabb lépést tehetnek előre - mindannyiukban nagy a versenyszellem, Rick Carlisle vezetőedző is folyamatosan motiválja őket, úgyhogy nem a draftpozíciókért, hanem a győzelmekért játszanak.

A harmadik texasi csapathoz, a San Antonio Spurshöz is tartozik hír: az L2M report szerint az Atlanta Hawks elleni meccsen Manu Ginobili szabálytalankodott Mike Muscalával szemben Tim Hardaway Jr. egyenlítő hármasa előtt. Az is igaz viszont, hogy a jelentés szerint a Spurs kárára is tévedtek egyet a bírók - Dwight Howardra faultot kellett volna fújni kicsit több mint egy perccel a vége előtt, amikor a Spurs még 3 ponttal vezetett, LaMarcus Aldridge pedig ennek a szabálytalanságnak köszönhetően adta el a labdát.

Váltsunk egy kicsit a sérülésekre. A New York Knicksnél Kristaps Porzingis ma hajnalban sem játszott, mivel fáj az Achillese, de Jeff Hornacek vezetőedző az Orlando Magic elleni vereség után azt mondta a riportereknek, hogy a csapatorvosok szerint nincs komolyabb gondja a lett magasembernek. A Cleveland Cavaliersnél Kevin Love ugyan játszott ma hajnalban, a New Orleans Pelicans ellen, de Tyronn Lue vezetőedző azt mondta a találkozó után, hogy nagyjából 4.5 kilóval volt könnyebb az erőcsatár, mint két nappal korábban, mert ételmérgezést kapott. Lue elmondása szerint Love újévkor, a Charlotte-i meccsük utáni hazaúton evett romlott halat, az volt a hibás.

Ha már a Pelicans, akkor itt lehet megemlíteni, hogy kezd bejönni az a felállás, amiben Anthony Davis játszik ötöst - centerposzton alapvetően gyenge a csapat, ráadásul így tudják játszatni a sokkal hatékonyabb alacsony szerkezetet. Davis azt nyilatkozta Justin Verriernek (ESPN), hogy bármit megtesz a csapat érdekében, amit kell - ötöst is játszik alacsony szerkezetben, ha erre van szükség ahhoz, hogy nyerjenek, bármit feláldoz a siker érdekében. Davis szerint centerben nem kap annyi labdát, nem is dob annyi pontot, de több meccset nyernek, szóval az egyéni dolgok nem számítanak. A Pelicans egyébként legutóbbi 4 találkozójából 3-at megnyert, csak a bajnok otthonában kapott ki ma hajnalban.

Térjünk még vissza a Knicksre, akik ma az Orlando Magic ellen szenvedtek vereséget úgy, hogy 115 pontot kaptak a floridai gárdától. Jeff Hornacek annyit mondott, hogy próbálkoznak, de lehet, hogy el kell kezdeniük csapdázni az ellenfeleket vagy valami mást kitalálni, mert elképzelhető, hogy egész egyszerűen nem alkalmasak arra, hogy jól védekezzenek, és talán másokat kell elkezdenie játszatni. Carmelo Anthony annyit válaszolt erre, hogy szerinte megvannak a megfelelő játékosaik - ha az edzők megadják nekik a megfelelő sémákat, akkor teljesen mindegy, hogy egyetértenek-e velük vagy sem, tudnak jól védekezni, és szerinte ezért van a szakmai stáb, hogy ezt megtegye.

A végére pedig egy igazi divatdrukker maradt Milwaukee-ból, aki Giannis Antetokounmpo Russell Westbrookon bemutatott blokkja után egyszerűen rávette a görög játékos mezét Westbrookéra... a videót ezen a linken nézhetitek meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus