Hírmorzsák 2017-03-13 (10:15)

Melónak elege van abból, hogy még március közepén is a rendszerről beszélgetnek ahelyett, hogy kosaraznának - elérte a 10.000 pontot a Knicks színeiben. Rondo szerint nem kísérletezgetnie kellene a Bullsnak. Wade szerint a vezetőséget kellene megkérdezni, miért nincs semmilyen folytonosság és kiegyensúlyozottság a Chicagónál. A Bulls negatív szezoncsúcsot állított fel, Nate Robinson azonnal be is jelentkezett. Waiters hosszabbítani akar a Heattel, a nyáron pedig Wade-del akar együtt edzeni. A Blazers-Wizards meccs végén kint volt Markieff Morris lába, Lillard szerint nevetséges, hogy ezt nem lehet visszanézni. Embiid szerint Dario Saric az év újonca. Harden elmondta, hogy szerinte mi alapján kellene az MVP díjat adni. Dragic nem látott a jobb szemére. Matt Barnest az összes bajnokesélyes megkereste. D'Angelo Russell az év eladott labdájával (videó).

A New York Knicks kiscsatára, Carmelo Anthony a tegnap hajnali, Detroit Pistons elleni vereség alkalmával mindössze 9 mezőnydobást vállalt, ami csak az ötödik legtöbb volt a csapatán belül Willie Hernangomez, Chasson Randle, Derrick Rose és Kristaps Porzingis után. Melo annyit mondott a mérkőzés után, hogy csak a rendszerben próbált maradni, hogy megfeleljen a kívánalmaknak, és csinálta, amit a Triangle engedett neki. Anthony azért nem igazán volt elégedett, mert hozzátette, hogy itt van március közepe, és belefáradt abba, hogy még mindig a rendszerről beszélgetnek ahelyett, hogy kosárlabdáznának - és akkor még nem tudta, hogy kikapnak másnap a Brooklyn Netstől is, így hiába érte el a 10.000. pontját is a Knicks színeiben, ez a hajnal sem lett sokkal vidámabb számára.

A Chicago Bullsnál is hasonló probléma van, erről Rajon Rondo nyilatkozott Vincent Goodwillnek (CSN Chicago) még a Boston Celtics elleni, tegnap esti vereség előtt, ami zsinórban az ötödik zakója volt a Bullsnak. Az irányító elmondta, hogy nem tudják, mi a baj, de mindenből tanul az ember. Voltak nemrég hatodikok is keleten, és szerinte mindig a jobbra kellene törekedni, nem állandóan kísérletezgetni. Rondo szerint nincs semmilyen kiegyensúlyozottság a teljesítményükben, de ez az egész gárdára igaz, a negyedik negyedekben pedig több olyan mérkőzést is elveszítettek, ahol nekik állt a zászló. Azt nem tudja, hogy mennyire figyelik, ki játszik ilyenkor és ki nem, de mindenkinek készen kellene állnia a feladatai elvégzésére, ha pályára küldik.

Tegnap este aztán 26 pontot szórt a Chicago a Celtics elleni első félidőben, ez új negatív szezoncsúcs a ligában. Ki más, mint Nate Robinson azonnal jelezte is instagramon, hogy úgy néz ki, a Bullsnak szüksége lenne némi energiára. A Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade is megszólalt a mérkőzés után - a 11 fős rotációval kapcsolatban azt mondta, hogy nem igazán tudja, miért használnak ennyi embert, vagy hogy miért nem megy az utóbbi időben a csapatnak. Bárcsak tudná a választ, de nem akar túl sokat vagy rosszul megfogalmazott dolgokat mondani, úgyhogy a vezetőséget kellene inkább megkérdezni, mert ő nem tudja a válaszokat. Wade azt is elmondta, hogy sok mindent el lehet mondani Fred Hoiberg vezetőedzőről, de ő megvédi most trénerét, mert nagyon nehéz helyzetbe hozták.

Ide kapcsolható közvetve, hogy Dion Waiters szeretne a Miami Heatnél maradni - 3 millió dollárért van játékosopciója, amit szinte biztosan nem fog lehívni az idei teljesítménye után. Waiters Barry Jacksonnak (Miami Herald) azt mondta, hogy gyorsan meg akar egyezni a floridai alakulattal - nem akar pár napra szabadügynök lenni és elkezdeni gondolkodni, mert tudja, hol szeretne játszani. A családja, a fia és az édesanyja is imád Miamiben élni, utóbbi meg is haragudna rá, ha máshova igazolna. Waiterst azt is hozzátette, hogy nyáron Wade-del szeretne együtt edzeni, mert szerinte a játékuk hasonló, ugyanazokra a dolgokra alapszik - a különbség az, hogy Wade-nek van három gyűrűje, egy döntő MVP címe, és minden idők három legjobb dobóhátvédje között emlegetik, de ő is szeretne idáig eljutni. Gyerekkorában is Wade volt az egyik példaképe, most is az egyik kedvenc játékosa, és ha egymás ellen játszanak, mindig figyeli, hogy mit csinál Wade. Waiters abban reménykedik, hogy valamelyik nyáron Wade majd megmutatja neki, hogyan harcolhat ki több faultot - meg fogja keresni, hátha segít neki a Chicago dobóhátvédje egy új szintre jutni. Minden idők egyik legjobbjának nevezte Wade-et, akitől szeretne ellesni dolgokat.

Tegnap hajnalban volt egy kissé botrányos véget érő Portland TrailBlazers - Washington Wizards összecsapás, amelynek a végén Markieff Morris kilépett, mielőtt bedobta volna a győztes kosarat. A baj az volt, hogy hiába nézték vissza, ilyen esetben nem lehet megváltoztatni a döntést - csak azt dönthetik el, ha úgy ítélték meg, hogy kint volt a labda, hogy kiről ment ki, azt nem lehet megítélni, hogy mégis kint volt, ha előtte nem fújtak semmit. Az egyik játékvezető el is ismerte, hogy ha ez egy visszanézhető eset lett volna, amelyben vátloztathatnak a döntésen, akkor megtették volna, Morris lába kint volt - az L2M report is megerősítette ezt. A Portland irányítója, Damian Lillard le is nyilatkozta, hogy a szezon ezen szakaszában már minden meccsre óriási szükségük lenne, minden kis dolog nagyon sokat számíthat. Persze volt rengeteg lehetőségük lezárni az összecsapást, több mint 20 ponttal vezettek, de ettől függetlenül szerinte nevetséges, hogy egy ilyen szituáció nem visszanézhető.

Két játékos mondta el véleményét egy-egy év végi díjról. A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid jelezte újra, hogy szerinte csapattársa, Dario Saric érdemli meg az Év Újonca trófeát - Embiid toronymagas esélyes volt, de nagyon kevés meccsel fejezte be a szezont, a horvát pedig sorozatban 11. meccsén szerzett legalább 19 pontot (ma hajnalban 29 pontos karriercsúcsot hozott), nagy hajrájának köszönhetően megelőzheti a centert.

Másrészt a Houston Rockets sztárját, James Hardent kérdezte Jonathan Feigen (Houston Chronicles), hogy szerinte mi alapján adják oda az MVP-díjat. Harden szerint természetesen borzasztóan jó szezont kell futni egyénileg, de a csapatnak is a legjobbak között kell lenni a saját főcsoportjában. Aztán meg kell nézni azt is szerinte, hogy mennyire értékes valaki a csapata számára, ha kiveszik belőle, akkor is jók-e vagy sem - szerinte ezek mind beleszámítanak a szavazásnál.

A Miami Heatnél Goran Dragic ma hajnalban nem tudott pályára lépni az Indiana Pacers ellen, mert a Toronto Raptors elleni mérkőzésen kapott egy akkora könyököst a jobb szemére, hogy úgy nézett ki, mint a bokszolók - annyira felduzzadt az a rész nála, hogy nem látott ki a jobb szemén. Dragic elmondása szerint nem gondolta volna, hogy ennyire rossz lesz a helyzet, de megnézte az orvos, és mondta, hogy a szemének semmi baja nincs, csak a duzzanat miatt nem lát. A San Antonio Spursnél továbbra sem tudni, hogy pontosan mi a teendő LaMarcus Aldridge esetében - ma végeznek el további vizsgálatokat az erőcsatárnál, aki szívritmuszavar miatt határozatlan ideig nem játszhat.

A Golden State Warriors kiscsatára, Matt Barnes Gary Washburnnel (Boston Globe) beszélgetett arról, hogyan távozott a Sacramento Kingstől és lett új csapata. Barnes azt mondta, hogy a Kings annyira kitartott DeMarcus Cousins mellett, hogy amikor mégis elcserélték, tudta, hogy új alapokra kezdik építeni a franchise-t, de azt is tudta, hogy ő ehhez már öreg. Beszélt Vlade Divaccal, megmondta neki, hogy nyerő csapatban akar játszani, és meg is értette ezt a vezetőség, onnantól pedig várta a megkereséseket. Barnest állítólag a Warriorson kívül a Los Angeles Clippers, a San Antonio Spurs, a Cleveland Cavaliers és a Houston Rockets is megkereste. Elmondása szerint kivárásra játszott, Los Angelesben tartotta formában magát, a gyerekeivel is tudott egy kis időt tölteni, aztán kapott egy hívást, Steve Kerr is megkereste, másnap pedig már ott is ült a Chicagóba tartó gépen.

A végére pedig a Los Angeles Lakers irányítója, D'Angelo Russell maradt, aki ma hajnalban helyet foglalt magának a heti Shaqtin' A Foolba:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus