Hírmorzsák 2017-03-29 (10:15)

Steve Kerr szerint D'Antoni az év edzője. A Wizards 38 éves átkot tört meg. A Golden State a 95-98-as Bulls, illetve más tekintetben még három másik csapat örökébe lépett. Kerr az összes major sportot figyelembe véve rekordot állított fel. Újabb csúcs a tripla-duplákkal kapcsolatban, Harden pedig történelmet írt, ahogy negatív viszonylatban a Rockets-Thunder is. Ma este senkit nem pihentet Kerr a Spurs ellen. Nurkic Blazers-történelmet írt, jó nyarat kívánt volt csapatának. Spoelstra szerint Whiteside először játszik életében a csapatért és nem magáért. Jimmy Butler nem akarta kimondani, hogy LeBront a legnehezebb fogni. Paul George kiakadt a ma hajnali zakó után. Harden csuklója nincs rendben, hagyhat ki meccseket. Al Jefferson 2 (boka), Stuckey 4-6 hétig nem játszik (térd). Lonzo Ball úgy érzi, jobb vezér Markelle Fultznál.

Kezdjük a napi statisztikákkal. A Washington Wizards 1979 óta, tehát 38 éve nem nyert divíziót - ma hajnalban ezt is biztosították a Los Angeles Lakers elleni győzelemmel. Ez volt egyébként a négy major sportban a leghosszabb divíziógyőzelem nélküli aktív sorozat, egészen eddig a pillanatig. A Golden State Warriors a Houston Rockets elleni sikerrel a liga történetének ötödik klubja lett a Lakers, a Boston Celtics, a Milwaukee Bucks és a Chicago Bulls után, amely egymás után három idényben elérte a 60 győzelmet, és az 1995-98-as Bulls mellett az egyetlen gárda, amely három szezon alatt 200 mérkőzést nyert az alapszakaszban. Steve Kerr a négy major sport történetében a leggyorsabban érte el vezetőedzőként a 200 győzelmet - ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy Luke Walton tavalyi 39 győzelmét is neki írták be, így van meg neki a 238 mérkőzés alatt a 200 siker.

A négy major sportban már a San Antonio Spursé a leghosszabb PO-sorozat - mint ismert, zsinórban 20. alkalommal jutott be a rájátszásba a texasi gárda, és mivel a Detroit Red Wings ma hajnalban elesett a PO lehetőségétől, így megszakadt 25 éves sorozatuk, így a kiegyensúlyozott magas szintű teljesítmény mintaképe már a Spurs. A Houston irányítója, James Harden megszerezte 20. tripla-dupláját is, ezzel ez az év lett az első a liga történetében, hogy ketten is elértek legalább 20 TD-t. Harden egymaga is beírta magát a történelemkönyvekbe, a liga történetének első játékosa lett ugyanis, aki egy szezonban elérte a 2000 pontot és emelett 2000 ponthoz adott gólpasszt is. Egy negatív rekord is jöjjön a Rockshez kapcsolódóan - a Houston-Oklahoma City mérkőzés volt az első NBA találkozó a liga történetében, amely országos TV-ben kisebb nézettségi mutatót ért el, mint 1.0. Az ilyen szempontból nyolc leggyengébb meccs közül négyet ebben a hónapban játszottak - a Clippers-Cavs 1.0-t, a Clippers-Bulls 1.1-et, a Bulls-Celtics pedig szintén 1.1-et ért el.

Kerr Adam Spolane-nek (CBS Houston) azt nyilatkozta még a ma hajnali mérkőzés előtt, hogy szerinte Mike D'Antoninak kellene nyerni az Év Edzője díjat. Kerr úgy érzi, hogy több más tréner mellett is lehet érvelni, Erik Spoelstra egészen kiváló munkát végez a Miaminél, Gregg Popovich-nak minden évben oda lehetne adni a trófeát, de a Houston rengeteget lépett előre az előző idényhez képest. Hozzátette persze Kerr is, hogy Eric Gordonnal és Ryan Andersonnal több komoly igazolása is volt a texasiaknak, de ők és a csapat többi része is szépen illeszkedik D'Antoni elképzeléseibe. Kerr szerint D'Antoni Steve Nash-sel megmutatta, hogy a rendszere tökéletes egy olyan játékos számára, aki jól lát a pályán és jó scorer is egyben - Nash nyert két MVP-címet, most pedig van egy, a kanadaihoz hasonló játékosa, csak magasabb, nagyobb darab kivitelben.

Fontos info lehet a ma esti San Antonio Spurs - Golden State összecsapáshoz, hogy Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint Steve Kerr senkit nem fog pihentetni ezúttal, aki egészséges, tehát igazi csata várható majd Texasban - Draymond Green is játszani fog a kisebb bokasérülése ellenére is, amit ma hajnalban szedett össze. Green azt mondta, hogy nagy meccs lesz a holnapi számukra és a Spurs számára is.

A nap nyilatkozatát ezúttal a Portland TrailBlazers centere adta - a deadline előtt a Denver Nuggetstől az oregoniakhoz cserélt Jusuf Nurkic ma hajnalban karriercsúcsot dobott volt csapatának, amellyel egymeccses előnybe került a Blazers, ráadásul a tie-breaker is az övék, ez a szezon ezen szakaszában már komoly előnynek tűnik. A bosnyák játékos azzal zárta mérkőzés utáni nyilatkozatát, hogy szép nyarat kíván a Denvernek - előtte egyébként elmondta, hogy mikor megérkezett a Portlandhez, kijelentette, hogy PO-csapatuk van, ennek megfelelően dolgoztak, nagyon akarták ezt, most pedig így is állnak már. Őt is bele lehet venni a napi statisztikákhoz, hiszen a Portland történetének első játékosa lett, aki elért legalább 30 pontot és legalább 15 pattanót egy mérkőzésen úgy, hogy a mezőnymutatója is legalább 80%-os volt.

Azt a ma reggeli Visszajátszásban láthattátok, hogy a Miami Heat centere, Hassan Whiteside győztes "pöcit" mutatott be a Detroit Pistons ellen, ami szintén kulcsfontosságú mozzanat lehet, csak a keleti rájátszás szempontjából. A mérkőzés után Erik Spoelstra azt nyilatkozta, hogy életében talán először fordul az elő Whiteside-dal, hogy a társaiért és a csapatért játszik, nem saját magáért.

A Chicago Bulls swingmanjétől, Jimmy Butlertől kérdezték, hogy LeBron Jamest a legnehezebb fogni a ligában. Butler azt mondta erre KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy ha azt válaszolja, hogy igen, akkor legközelebb, mikor Kevin Durant ellen játszanak, megpróbál 60 pontot szórni KD, szóval nem fogják őt csőbe húzni.

Az Indiana Pacers vereséget szenvedett hazai pályán a Minnesota Timberwolvestól - a Pacersnek muszáj még hátrafelé is nézegetnie, mert a Bulls-Heat duó miatt kieshetnek még a rájátszásból is. Az összecsapás után a Pacers sztárja, Paul George elégedetlenkedett egy sort, szerinte egyáltalán nem kapott elég labdát a végjátékban. George azt is hozzátette, hogy nagyon ideges, elege van kicsit az egészből, mert szerinte profi hozzáállással kellene pályára lépniük, és hazai pályán nem lenne szabad vereséget szenvedni egy olyan csapattól, amely nem fog PO-ba kerülni. Csapatként kellene harcolniuk, küzdeniük, és keményebben odatenniük magukat. George szerint nem törődnek azzal, hogy kikapnak-e vagy sem, nem elég ideges most sem az együttes - ez azért lehet fontos, mert akkor marad a Pacersnél 2018 nyarán, ha bajnokesélyes a gárda, most egyértelműen nem így érzi a kiscsatár.

Az Indianánál kiadták az új sérültlistát, amin Glenn Robinson III a bal vádlija miatt még mindig több mint egyhetes kihagyással szerepel, jövő hét végén vizsgálják majd újra, hogy játszhat-e, Al Jefferson a bal bokasérülése miatt legalább két hetet kihagy, míg Rodney Stuckey-nak az egyik térdszalagja húzódott meg, ami miatt 4-6 hetet kell az oldalvonal mellett töltenie, tehát jó eséllyel a PO első körében sem nagyon fog játszani, ha bejut a rájátszásba a Pacers. A New Orleans Pelicansnél DeMarcus Cousins játéka kérdéses ma este, a Dallas Mavericks ellen - a jobb bokája miatt hagyta ki az előző két találkozót a center. Ide vehető, hogy a Rockets sztárja, James Harden csuklója március 18-a óta nincs rendben, még a Denver Nuggets ellen sérült meg - Mike D'Antoni azt nyilatkozta ma hajnalban, hogy elképzelhető, hogy emiatt hagyni fog ki meccset Harden.

A végére ezúttal is Lonzo Ball maradt, ahogyan tegnap este. Az idei drafton Top2-be várt irányító legnagyobb ellenfeléről, Markelle Fultzról azt mondta tegnap az ESPN First Take című műsorában, hogy nagyszerű játékos, kiváló scorer, ezt nem akarja tőle egyáltalán elvenni, de úgy érzi, hogy ő jobb Fultznál, jobb vezére tud lenni egy csapatnak. Ball egyébként 14.6 pontja mellett 7.7 gólpasszt átlagolt, míg Fultz a Washington egyetemen 23.2 pontos, 5.7 pattanós és 5.9 gólpasszos mutatókat hozott össze, de csapata csak 9-22-vel végzett az idényben, míg a UCLA a Sweet 16 körig jutott a March Madnessen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus