Hírmorzsák 2017-07-13 (20:30)

Rondo a Pelicansszel találkozik, 1 éves szerződést kaphat. Jonathon Simmons QO-ját visszavonta a Spurs, több együttessel is tárgyal a dobóhátvéd. Paul George-ot meglepte, hogy végül a Thunderhez került - szerinte bajnoki címért játszhat Westbrook mellett. A Knicks Eric Bledsoe, Ramon Session és Donald Sloan iránt érdeklődik. A Jazz kiteszi Diaw-t, ha nem sikerül elcserélniük szombatig - a Raptors érdeklődött a Utah-nál a francia iránt. A Toronto Luc Mbah a Moute megszerzésén gondolkodik. Brandon Pault leigazolta a San Antonio. Ekpe Udoh a Utah Jazznél (2 év, 6.5 millió). Lonzo Ball nyári liga rekordot állított fel. Alex Caruso szerződést kapott a Lakerstől. Celtics-Sixers meccs lesz Londonban, január 11-én. Kijöttek az NBA Africa Game két csapatának keretei, kifejezetten jó nevekkel mindkét oldalon.

Zach Lowe és Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentették, hogy a New Orleans Pelicans ma találkozik Rajon Rondóval, és egy 1 éves szerződést akarnak kötni az irányítóval. Rondo nemrég csapattársa volt DeMarcus Cousinsnak a Sacramento Kingsnél, és a hírek szerint a Pelicans meg akarja próbálni a Rondo - Jrue Holiday hátvédpárost egyszerre.

A San Antonio Spurs visszavonta Jonathon Simmons QO-ját, aki így korlátozott szabadügynök helyett UFA lett, oda igazol, ahova akar. Az előbb említett Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy a Spurs tárgyal Simmonsszal, nem feltétlenül akarják elengedni, de nemrég azt is hozzátette, hogy a dobóhátvéd és ügynöke több más klubbal is felvette a kapcsolatot, egyáltalán nem biztos, hogy marad San Antonióban. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) Simmons ügynökétől kapta az infót, hogy a Spursszel már nem is tárgyalnak.

Közben a Spurs megegyezett Brandon Paullal, aki garantált szerződést kap - a dobóhátvéd az előző idényben a török, euroligás Anadolu Efesnél kosarazott. A Los Angeles Lakers Alex Carusóval kötött 2 éves, two-way szerződést. A Utah Jazz a reggel folyamán megegyezett az Euroliga Final Four MVP-jével, Ekpe Udoh-val - részletek ezen a linken.

A Jazzhez kapcsolódik az a hír is a Salt Lake Tribune-tól, hogy ha szombatig nem tudják elcserélni Boris Diaw-t, akkor ki fogják tenni a keretből - annyi biztosnak tűnik, hogy a francia magasember nem Utah-ban kezdi meg az idényt. Tony Jones (Salt Lake Tribune) úgy tudja, hogy a Toronto Raptors megkereste a Jazzt egy Diaw köré épülő cseréről.

A Raptorshoz tartozik, hogy Michael Grange (SportsNet) forrásai szerint fontolóra veszik Luc Mbah a Moute leigazolását.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks megkereste a Phoenix Sunsot, hogy mennyire elérhető Eric Bledsoe - az irányító korábban játszott Jeff Hornacek vezetőedző irányítása alatt, a Knicksnek kellene valaki Frank Ntilikina elé, a Suns pedig korábban szabadult volna már Bledsoe-tól, de sok mindent nem tudnak érte adni. Berman úgy tudja, hogy a szabadügynökök közül Ramon Sessiont és Donald Sloant nézegeti a New York.

Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Paul George Royce Youngnak (ESPN) elárulta, hogy nagyon meglepődött, hogy pont az OKC-hez cserélte őt az Indiana Pacers, mert nem is gondolt a Thunderre, mint lehetséges célpontra - 4-5 másik klubon gondolkodtak, akik nagyon aktívan próbálták őt megszerezni. Épp ezért lepődött meg azon, hogy Oklahoma Citybe került, de ugyanakkor örült is a cserének, és nagyon várta karrierje ezen fejezetét. Győzni szeretne, bajnoki címért akar játszani, és úgy érzi, hogy Russell Westbrook mellett erre azonnal esélye van

A Los Angeles Lakers idei 1/2-ese, Lonzo Ball 36 pontos, 11 gólpasszos dupla-duplát jegyzett ma hajnalban, ahogy arról már olvashatattatok is nemrég. Ball ezzel az első játékos lett a nyári liga történetében, aki 30 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplát tudott elérni.

Idén is lesz NBA Africa Game Team Africa és Team World csapatokkal - a Dél-Afrikai Köztársaságban, Johannesburgban rendezik majd meg a találkozót augusztus 5-én, ma pedig hivatalos lett a két együttes kerete, ezen a linken láthatjátok a pályára lépők névsorát.

A végére pedig a Boston Celtics és a Philadelphia Sixers maradt - a két együttes január 11-én, Londonban, az O2 Arenában alapszakaszmeccset fog játszani egymással.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus