Hírmorzsák 2018-04-07 (12:00)

A Raptors franchise-rekordot ért el, megvan a keleti első kiemelés. Lowry szerint semmit nem érnek az eddigi eredményeik, ha nem jutnak messzire a PO-ban. Embiid felépülése jól halad. Lillard ma éjszaka visszatér. Steve Kerr szerint játékosait nem érdekelte a Pacers elleni meccs, Durant nem értett ezzel egyet. Jeff Green marad a Cavs kezdőjében a rájátszásra is. A Cleveland nem gondolta, hogy LeBron már 2014-ben visszaigazol hozzájuk - ha ezt tudják, máshogyan választottak volna edzőt. Paul George megint elmondta, hogy nem a PO fogja meghatározni, hogy marad-e a Thundernél vagy sem. Enes Kanter gondolkodik azon, hogy lemondjon 18.6 millió dolláros játékosopciójáról. Kihirdették a Team USA 35 fős bő keretét a következő három nyárra. Colin Sexton is bejelentkezett a draftra.

A mai morzsát a Toronto Raptorsszal kezdjük, a kanadai klub ugyanis 57. győzelmét aratta az idei alapszakaszban - ez új franchise-rekord, ráadásul ezzel megvan az első kiemelés is a Raptors számára a keleti főcsoportban. Kyle Lowry azt nyilatkozta, hogy bajnoki címet kell szerezniük vagy döntőbe kell kerülniük - tudják, hogy hiába nyernek sok meccset az alapszakaszban, mindenki azt fogja mondani, hogy "ezt már láttuk tőlük", úgyhogy vagy messzire jutnak a PO-ban, vagy semmit nem ér az, amit eddig sikerült letenniük a parkettára

A Philadelphia Sixers centerét, Joel Embiidet megvizsgálták, és a hírek szerint az orvosok elégedettek azzal, ahogyan a megműtött arccsontja gyógyul, ráadásul az agyrázkódáson is túl van. Még egy vizsgálat vár Embiidre, mielőtt zöld utat adhatnának neki az orvosok. A Memphis Grizzliesnél Jarrell Martinnak befejeződött a szezon, miután komolyabban megsérült a bal bokája. A Portland TrailBlazersnél viszont örülhetnek, Damian Lillard ma éjszaka, a San Antonio Spurs ellen visszatér bokasérüléséből.

A Golden State Warriors tegnap hajnalban 20 pontos vereséget szenvedett az Indiana Pacerstől, amely után Steve Kerr vezetőedző azt mondta, hogy játékosai egyszerűen nem tették oda magukat - nem ártott volna néha keményen védekezni, támadásban mozogni, vagy egy-egy alkalommal kizárni az ellenfelet lepattanónál. A tréner azt is hozzátette, hogy szégyelli magát - tudja, hogy nem számított semmit ez a mérkőzés a kiemelés szempontjából, de jövő héten kezdődik a PO, és pocsék teljesítményt nyújtottak. Talán unatkoznak a játékosai, talán csak nem tudtak felpörögni, de majd jövő héten újra próbálkoznak, hátha... Kevin Durant annyit mondott erről, hogy szerinte érdekelte őket a mérkőzés, a Pacers egyszerűen jobban játszott.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue a Washington Wizards elleni összecsapás előtt elmondta, hogy Jeff Green marad a kezdőcsapatban a PO kezdetén is. Lue szerint Greennel a pályán a védekezés is könnyebb, mert rá lehet rakni DeMar DeRozanre, John Wallra, Bradley Bealre vagy éppen Victor Oladipóra is, így többször tudnak váltani 1-4-ig. Másrészt Green a támadójátékon is dob azzal, hogy neki is oda lehet adni a labdát, hogy teremtsen magának helyzetet, úgyhogy érzése szerint most az a helyes döntés, ha Green marad a kezdőben.

Az is a Cavshez, de a múlthoz tartozik, hogy előző GM-jük, David Griffin azt nyilatkozta Adrian Wojnarowskinak (ESPN), hogy egészen biztosan másképp döntöttek volna 2014-ben az edzőválasztásnál, ha tudják, hogy LeBron James visszaigazol az együtteshez 4 évnyi floridai kitérő után - 2014 júniusában szerződtették David Blattet, majd James júliusban írt alá hozzájuk. Griffin szerint fogalmuk sem volt arról, hogy LeBron így fog dönteni - azt gondolták, hogy egy évet még minimum várni fog ezzel, hogy megnézze, milyen irányba haladnak.

Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Paul George Royce Youngnak (ESPN) is elmondta azt, amit elmondott már Rachel Nicholsnak (ESPN) is nemrég: nem azon múlik a nyári döntése, hogy nyer-e bajnoki címet a Thunder vagy sem. George megint kifejtette, hogy nagyon szeret mindent és mindenkit az OKC-nél, és nem a rájátszásban elért eredmény határozza meg azt, hogy marad-e a nyáron a Thundernél. Tudta, mikor új csapatához került, hogy van ugyan esélyük a bajnoki cím megnyerésére, de ehhez általában idő kell - arra volt inkább kíváncsi, hogyan érzi magát az együttesnél, és kiválóan, imádja az egész klubot, a csapattársait, mindenkit. Andre Roberson sérülése nagy veszteség volt számukra, de azt kell inkább megnéznie, hogy mire lehetnének képesek vele együtt - azt is figyelembe kell vennie, hogy ő, Carmelo Anthony és Russell Westbrook is a csapatban lehetnek a következő idényben, és ők győzködhetik a szabadügynököket arról, hogy igazoljanak hozzájuk.

Brian Lewis (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks magasembere, Enes Kanter azon gondolkodik, hogy a nyáron nem hívja le 18.6 millió dolláros játékosopcióját - a török játékos egyébként ügynököt váltott, ezentúl Mark Bartelstein képviseli az érdekeit.

A Utah Jazz a szezon végéig leigazolta David Stocktont - csütörtökön járt le második 10 napos kontraktusa. A Memphis Grizzliesnél a nemrég igazolt Marquis Teague lapátra, illetve szabadlistára került, a csapat pedig Omari Johnsonnal kötött többéves megállapodást.

Egy kis draft mára is jut: Colin Sexton is bejelentkezett az idei játékosbörzére - a Top10-be várt hátvéd 19.2 pontot átlagolt az Alabama egyetemen.

A végére pedig a Team USA 35 fős bő kerete maradt, ebből a merítésből választ majd Gregg Popovich a 2018-2020 közötti időszakban. Öt új név lehet potenciális válogatott: Devin Booker, CJ McCollum, Khris Middleton, Myles Turner és Isaiah Thomas, ők először kerültek be a bő keretbe:

Harrison Barnes (Dallas Mavericks)
Bradley Beal (Washington Wizards)
Devin Booker (Phoenix Suns)
Jimmy Butler (Minnesota Timberwolves)
Mike Conley Jr. (Memphis Grizzlies)
DeMarcus Cousins (New Orleans Pelicans)
Stephen Curry (Golden State Warriors)
Anthony Davis (New Orleans Pelicans)
DeMar DeRozan (Toronto Raptors)
Andre Drummond (Detroit Pistons)
Kevin Durant (Golden State Warriors)
Paul George (Oklahoma City Thunder)
Eric Gordon (Houston Rockets)
Draymond Green (Golden State Warriors)
Blake Griffin (Detroit Pistons)
James Harden (Houston Rockets)
Tobias Harris (Los Angeles Clippers)
Gordon Hayward (Boston Celtics)
Kyrie Irving (Boston Celtics)
LeBron James (Cleveland Cavaliers)
DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers)
Kawhi Leonard (San Antonio Spurs)
Damian Lillard (Portland Trail Blazers)
Kevin Love (Cleveland Cavaliers)
Kyle Lowry (Toronto Raptors)
CJ McCollum (Portland Trail Blazers)
Khris Middleton (Milwaukee Bucks)
Victor Oladipo (Indiana Pacers)
Chris Paul (Houston Rockets)
Isaiah Thomas (Los Angeles Lakers)
Klay Thompson (Golden State Warriors)
Myles Turner (Indiana Pacers)
Kemba Walker (Charlotte Hornets)
John Wall (Washington Wizards)
Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus