Hírmorzsák 2018-04-25 (12:45)

Wade még nem döntött arról, folytatja-e, Ginobili 1-2 hónapig gondolkodik a visszavonuláson. Westbrook 10.000 dolláros büntetést és utólagos technikait kapott. Durant senkivel nem akar rosszban lenni. Rondo már tegnap este a Warriorsre készült. Brian Scalabrine felvállalta, hogy ő volt a hibás a Mark Jacksonnal való vitájában. Brett Brown csokistejes "zuhanya".

A Miami Heat kiesett ma hajnalban, miután a Philadelphia Sixers 4-1-gyel búcsúztatta az együttest, a klub legendáját, Dwyane Wade-et pedig a folytatásról kérdezték. Wade azt mondta, hogy nem sieti el döntését - imádja Phillyt, de nem fog semmilyen hatalmas hírt bejelenteni. Vagy a Heatnél marad, vagy visszavonul, de egyelőre még nem döntötte el, hogy a kettő közül melyik opció legyen a végleges. Most, hogy letudta a 15. szezonját, kicsit pihen, szeretne ott lenni a családja mellett, támogatni őket, aztán ha elérkezik az idő, akkor majd átgondolja, hogyan tovább, de nem ez most az első.

A kérdés adott a San Antonio Spursszel szintén kieső Manu Ginobili számára is, aki 1-2 hónapig gondolkodni fog a folytatáson, nála sem tudni, hogy látjuk-e még az NBA-ben. A Spurst kiejtő Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a ma hajnali összecsapás után azt mondta Ginobilinek, hogy folytassa még pályafutását, ő legalább is ebben reménykedik, mert miért ne? Idén Kínában összefutottak Roger Federerrel, akitől megkérdezte Kerr, hogy miért teniszezik még, amire annyit mondott a svájci legenda, hogy azért, mert szereti - azt mondta Ginobilinek, hogy ha még szeret kosarazni, akkor ne hagyja abba.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook 10.000 dolláros büntetést és utólag egy technikait kapott a Rudy Gobert-rel való kakaskodása miatt, ami a Utah Jazz elleni párharc negyedik találkozóján történt. Tegnap este írtunk arról, hogy eltiltás is lehet az eset vége, miután nem tiszta, hogy Westbrook a kispadról, cserére válva avatkozott-e közbe, vagy már beengedték a játékvezetők a pályára, de erről az eltiltásról egyelőre nincs szó.

Maradjunk még Westbrooknál: arról tegnap délelőtt írtunk, hogy Kevin Durant saját elmondása szerint véletlenül lájkolt be egy bejegyzést, amiben azt fejtegette az illető, hogy Westbrook volt a probléma az OKC-nél, miatta távozott a Thundertől. A ma hajnali, San Antonio Spurs elleni mérkőzés előtti edzést követően azt mondta Durant, hogy ő tudja mi az igazság, és senkivel nem akar problémákat.

A Golden State Warriors ma hajnalban továbbjutott a második körbe, miután 4-1-gyel kiejtette a Spurst. A New Orleans Pelicans irányítója, Rajon Rondo már az összecsapás előtt elmondta, hogy minden tisztelete a San Antonióé, de ő már a Warriorsra koncentrál.

Még mindig a Golden State, de a múlt: Brian Scalabrine Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, hogy abszolút az ő hibája volt, hogy összeveszett Mark Jacksonnal a Warriorsnél anno, és a D-Ligába "száműzték". Scalabrine elmondása szerint soha nem volt olyan öltözőnek a tagja, amelyet ennyire tudott volna motiválni a vezetőedző azért, hogy bármire képesek legyenek érte. Scalabrine úgy gondolja, hogy Jackson egy fiatal csapat mellé tökéletesen illik, mert muszáj fejlődnie egy ilyen gárdának, a fejlődésben fontos szerepe van a magabiztosságnak, azt pedig nagyon tudja Jackson, hogyan adjon önbizalmat játékosainak. Saját bevallása szerint akkor még sok mindent meg kellett volna tanulnia az edzői szakmáról, nem volt elég türelmes, és jobban kellett volna támogatnia Jacksont. Sokkal jobban kellett volna kezelnie a helyzetet, de még fiatal volt, a liga legfiatalabb segédedzője. Jó lehetőség volt az számára, és Jackson miatt jobb edző lett.

A végére pedig térjünk vissza a hírek elején megemlített Phillyhez, miután Brett Brown vezetőedző a továbbjutási beszédét követően egy kis csokistejes zuhanyt kapott:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus