Hírmorzsák 2018-06-12 (22:15)

Draymond Green 2015-ben 12 millió dollárról mondott le önként, hogy 2016-ban beférjen a Warriorsnek Kevin Durant. Green most valószínűleg nem ad anyagi engedményt a Golden State-nek - jövő nyáron a szupermaxért akar hosszabbítani. Green nem akarta, hogy Tristan Thompsont eltiltsa a liga a döntő első meccse után. Klay Thompson találkozót kért Steve Kerrtől decemberben. Nick Nurse a Raptors új vezetőedzője. Jodie Meeks lehívta 3.46 milliós játékosopcióját. Vitaly Potapenko a Grizzlies szakmai stábjában. Larry Brown Olaszországban folytatja. Pau Gasol biciklibalesetet szenvedett, de jól van. Draymond Green "odanyomott" egyet LeBronnak.

 

A Golden State Warriors magasembere, Draymond Green azt nyilatkozta, hogy 2015 nyarán azért mondott le nagyjából 12 millió dollárról, hogy beférjen a következő off-szezonban Kevin Durant. Green azt mondta, hogy ez a pénz nem változtatja meg az életét, az adózás után egyébként is maradt volna körülbelül 6 millió dollárral több pénze, a bajnoki címek viszont megváltoztatják az életét, és ezt akkor is tudta. Green azt is elmondta, hogy Bob Myers GM-nek meg sem kellett kérnie, el sem kellett magyaráznia, miért és mihez kellene az, hogy ő pénzről mondjon le - ő kérte ezt az összeget, és meg is kapta, amit kért.

Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint Green a következő szerződésénél nem igazán szeretne anyagi könnyebbséget biztosítani a csapatnak, és abban reménykedik, hogy a szupermax hosszabbítást írhatja alá. Idén nyáron 3 évre 72 millió dollárért hosszabbíthat, de alig van rá esély, hogy ezt aláírja - jövő nyáron 5 évre 226 millió dollárt kaphat, amennyiben az Év Védője lesz, vagy befér valamelyik All-NBA csapatba, ebben az esetben lenne lehetősége a szupermaxra. Azt mondta Green, hogy nem görcsöl rá erre, csak a csapatsikerek érdeklik, mert ha folytatja, amit eddig csinált, akkor úgyis meg kell fizetnie a Warriorsnek, vagy ha ők nem, hát más ki fogja tömni. Azért mondott le pénzről 2015-ben, mert bajnoki címeket akart nyerni, ez pedig meg is volt - a többi majd kialakul.

Az is Greenhez kapcsolódik, hogy a liga gondolkodott azon, hogy eltiltsa Tristan Thompsont a döntő második meccséről - mint ismert volt egy "kis" nézeteltérés Green és Thompson között az első találkozó végén, amikor Thompson hozzá is vágta a labdát Greenhez. Megkérdezték Greent is az esetről, aki megmondta az NBA-nek, hogy nem akarja, hogy Thompson eltiltást kapjon - arról érdeklődtek nála, hogy vajon a második összecsapáson lesz-e folytatása szerinte a dolognak, de mondta, hogy semmiféle negatív befolyása nem lesz ennek.

Még mindig Warriors: Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint Klay Thompson találkozót kért Steve Kerr vezetőedzővel decemberben a Golden State támadójátéka miatt - akkor egy kicsit stagnált a bajnok Steph Curry sérülése miatt, de Thompson állítólag elégedetten távozott erről a megbeszélésről.

Jöjjenek a rövidhírek.

A Toronto Raptors új vezetőedzője Nick Nurse lesz - részletek ezen a linken.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Jodie Meeks lehívta 3.46 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre.

A Memphis Grizzliesnél újabb segédedző neve ismert: Vitaly Potapenko a Cleveland Cavaliersnél dolgozott 2013 óta, a játékosok fejlesztése volt a feladata, ő is csatlakozik JB Bickerstaff stábjához.

A Detroit Pistonsszal anno NBA bajnoki címet nyerő Larry Brown Olaszországban lesz tréner, a Serie A-s Fiat Torino irányítását veszi át a legendás edző.

A Mundo Deportivo jelentette, hogy Pau Gasol komoly biciklibalesetet szenvedett az olaszországi Sienában, és kórházba vitték. Azóta ki is engedték már a San Antonio Spurs spanyol magasemberét, törése nincs, csak horzsolásokat szenvedett, amikor barátnőjével, illetve David Lee-vel és az ő kedvesével, Caroline Wozniackival nyaralt - ezután elment a Roland Garros döntőjét is élőben megnézni, tényleg nem lehetett súlyosabb gondja.

A végére pedig térjünk vissza Draymond Greenhez. Mint ismert, LeBron James novemberben jelezte, hogy nincs éppen a legnyugodtabb lelki állapotban, az Arthur-ból vett ki egy meme-et. A Golden State erőcsatára most a bajnoki ünneplés közben egy pólóval válaszolt/figurázta ki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus