Hírmorzsák 2018-06-20 (23:00)

A Spurs még bízik abban, hogy a csapat rendbe tudja hozni kapcsolatát Kawhi Leonarddal. A Clipperstől Jerry West fog próbálkozni Leonard megszerzésével. Dwight Howardot Brooklynba cserélte a Charlotte - utálta az egész Hornets öltöző? A Hawks becserélne a lottery végébe az 1/19-cel és az 1/30-cal, Schröder és Bazemore eladó. A Washington lefelé mozogna az 1/15-ről. Ayton megragadna a ligában. Doncic szerint hibázik, aki nem őt draftolja. Kevin Knox érdekes kérdést kapott az egyik csapattól. Trae Young úgy érzi, megnyerné a Steph Curry és Klay Thompson elleni dobóversenyt. Malik Rose a Pistons vezetőségében folytathatja. A Knicks és a Wizards januárban Londonban játszanak majd. Adam Silver szerint a hard cap lehet a kulcs afelé, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az NBA. Nate Robinson szerint a liga miatt depressziós.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a San Antonio Spurs nem adta fel annak az esélyét, hogy sikerül helyrehozni a csapat kapcsolatát Kawhi Leonarddal - ez egybevág azzal, amit a reggeli morzsában már írtunk, miszerint előfordulhat, hogy a deadline-ig kivár a Spurs. Kelly Iko (USA Today) úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers oldaláról Jerry West mindent megpróbál annak érdekében, hogy Leonardot most megszerezze - az 1/12 és az 1/13 mellett több játékost is adna a Clippers, kérdés, elég vonzó csomagot tudnak-e a Spursnek kínálni ahhoz, hogy Gregg Popovich-ék megváljanak Leonardtól.

A nap híréről külön is beszámoltunk már: Dwight Howardot a Brooklyn Netshez cserélte a Charlotte Hornets, részleteket ezen a linken olvashattok. Az ESPN egyik kommentátora, Brendan Haywood a Sirius XM NBA Radióban elmondta, hogy ő beszélt a háttérben emberekkel, és Howardot utálta az egész Hornets öltöző, úgyhogy nem biztos benne, hogy újjáépül a csapat, vagy egyszerűen meg akartak szabadulni a centertől. Haywood azt is hozzátette, hogy tükörbe kell nézni Howardnak ezután a csere után, és fel kell tennie magának a kérdést, hogy dupla-duplát átlagol karrierje minden egyes szezonjában, mégis úgy dobálják a csapatok arrébb (és most már rendszeresen), mintha valami szemét lenne, és vajon miért lehet ez?

Jöjjenek a rövidebb cserepletykák. Az Atlanta Hawks kétfelé dolgozik jelenleg. Michael Scotto (The Athletic) forrásai szerint az 1/19-cel és az 1/30-cel megpróbálnak felcserélni a lottery végébe - a Clipperstől az 1/12 vagy az 1/13, illetve a Nuggetstől az 1/14 kellene nekik, valamelyik a három pick közül. Jake Fischer és Jeremy Woo (mindketten Sports Illustrated) jelentették, hogy Dennis Schröder és Kent Bazemore eladó az Atlantától - ebben mondjuk új információ nincs. Ben Standig (Sports Capitol) pedig úgy tudja, hogy a Washington Wizards lejjebb cserélne az 1/15-ről, ha valamelyik együttes átveszi a fővárosiak egyik lejáró szerződését.

Jöjjenk az idei draftee-k. Megkérdezték mindenkitől, hogy mit érne meg sikerként, amire az 1/1-re várt DeAndre Ayton azt mondta, hogy azt, ha megszerezné második NBA szerződését is újonc kontraktusa lejárta után - tehát bebizonyítaná, hogy helye van a ligában. Luka Doncic is elmondta, hogy óriási kihívás lesz számára, hogy sokáig az NBA-ben maradjon a hatalmas sztárok ellen - szerinte hibát követ el, aki nem őt draftolja. 1-5 között bárhol elkelhet, és nagy dolognak is tartaná, ha európaiként a legjobb 5 között választanák. Trae Young a The Dan Patrick Show-ban egy neki feltett kérdésre elmondta, hogy ő nyerne egy dobóversenyt Steph Curry és Klay Thompson ellen - nagyon tiszteli őket, de saját magában is nagyon bízik. Kevin Knox a már említett Jake Fischernek elárulta, hogy az egyik csapat folyamatosan egy olyan gyerekről, a sajátjáról kérdezte, aki nem is létezik - az érdekelte a klubot, hogy van-e gyereke, aztán végül bevallotta a csapat is, hogy semmilyen infójuk nincs arról, hogy lenne.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Detroit Pistons felajánlott egy vezetőségi pozíciót a korábbi NBA játékosnak, Malik Rose-nak, aki az előző idényben az Erie Bayhawks együttesénél a G-Ligában megnyerte az Év Vezetője díjat. Egyelőre még nem hivatalos a megállapodás, a két fél a szerződtetés részletein dolgozik.

Al Iannazzone (Newsday) jelentette, hogy a New York Knicks és a Washington Wizards 2019. január 17-én Londonban játsszák az egymás elleni alapszakaszmeccsüket.

A liga komisszárja, Adam Silver a draft előtt megint felhozta a liga paritását, tekintve hogy sok szurkolótól és tulajdonostól hallott panaszokat az NBA kiegyensúlyozottságával kapcsolatban. Silver elmondása szerint minden kollektív szerződés tárgyalásnál előkerül, hogy legyen hard cap, mert ugye most soft cap van - az NFL-ben például semmilyen esetben nem lehet átlépni egy bizonyos fizetési határt, míg az NBA-ben igen, és az előző négy év két döntősénél, a Golden State Warriorsnél és a Cleveland Cavaliersnél is az a helyzet, hogy masszív luxusadófizetők. Silver elmondása szerint a liga nem akar felbomlasztani csapatokat csak azért, hogy szétszedjék őket, hogy egy természetellenes kiegyensúlyozottságot hozzanak létre - a soft cap rendszert a liga a 30 csapatnak és a játékosoknak is köszönheti.

A végére pedig az egykor az NBA-ben játszó, azóta sokszor visszavágyódó Nate Robinson maradt, aki a Bleacher Reportnak adott interjújában elmondta, hogy a liga miatt lett depressziós - senki nem tudja, mennyit szenvedett amiatt, hogy meg kellett próbálnia valaki másnak lennie, mint aki, és ez volt a legnehezebb dolog az életében, nem maga a sport, az edzések vagy a gyerekei. Robinson Tom Thibodeau-val és Larry Brownnal is nézeteltérésbe keveredett - utóbbi rendszeresen úgy hívta, hogy "kis sz*r", és miután sírva bement Brown irodájába, és kérte, hogy ezt fejezze be, Brown a csapat előtt újra így hívta, plusz azt is elmondta a társainak, hogy sírt az öltözőben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus