Hírmorzsák 2018-07-31 (22:15)

Charles Barkley szerint LeBron karrierje már leáldozóban van, inkább üzleti lépés volt, hogy Los Angelesbe igazolt, a Lakerst nagyon nem tartja elit csapatnak, Luke Waltont pedig sajnálja. Kareem Abdul-Jabbar szerint a GOAT-vita azon a szinten van, hogy mit szeretne jobban valaki, repülni vagy azt, hogy láthatatlan legyen - szerinte több legjobb is lehet. Paul George könyökéből több, mint fél liter vért leszívtak, de már jól van, a bal térdében még nem bízik eléggé. Andre Drummond a tripladobásán és a labdakezelésén dolgozik. Vince Carter a Jr. NBA világbajnokság szakkommentátora lesz. Kijött egy kép a Nike LeBron 16-ról. Új játékosok a Minnesotánál és Dallasban, Brandon Paultól elköszönt a Spurs.

Charles Barkley Ben Golliverrel (Sports Illustrated) LeBron Jamesről és a Los Angeles Lakersről beszélt. Barkley saját bevallása szerint ő üzleti lépésként tekint James legújabb csapatváltására - szerinte LeBron karrierje már lefelé megy, és szeretne inkább hollywoodi mogul lenni, így meg majd a tengerparton furikázhat ahelyett, hogy a hóban kell szenvednie. Barkley szerint a Lakers a legjobbak közelében sincs jelenleg, a legjobb esetben is a főcsoport 5-6. helyére jó szerinte az együttes. Azt is hozzátette Sir Charles, hogy Luke Walton elég lehetetlen helyzetbe került. Ott van James, aki a saját feje után megy, a fiatalok pedig mind felnéznek LeBronra. Ott vannak mellettük az idősebbek is, akiknek pedig szintén kell a figyelem - Barkley szerint Rajon Rondo és Lance Stephenson sem azért igazoltak a Lakershez, hogy 9-10. emberek legyenek a kispadon, és egész évben csendben tűrjék ezt, nekik is kell majd a labda a kezükbe.

Ha már LeBron, akkor jöhet a GOAT téma is, vagyis minden idők legjobbja, amiről Kareem Abdul-Jabbar annyit mondott, hogy tök jó kis beszélgetés akkor, amikor arra vár az ember, hogy kihozzák a pizzáját, de egyébként nagyjából azon a szinten van, mint hogy ki melyik szuperképességet választaná inkább, a repülést vagy a láthatatlanságot. KAJ szerint teljesen függetlenül attól, hogy valakinek ő a GOAT-listája elején van-e vagy sem, ő mindig a lehető legkeményebben odatette magát, és segítette a csapattársait - ezek a legfontosabb dolgok, amiket elért a pályán. Abdul-Jabbar azt is elmondta, hogy nincs olyan, hogy minden idők legjobbja, mert minden kosaras más körülmények között játszik - más posztokon, más szabályok szerint, más csapattársakkal, más edzőkkel. Mindenkinek a saját körülményeihez kell alkalmazkodnia, és ezek között kell kiemelkedőt alkotnia. Ez nem olyan, mint a Hegylakó, itt nem csak egy maradhat, hanem akár több is.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Paul George Tim Bontempsnek (Washington Post) elmondta, hogy a nyáron megműtötték - több mint fél liter, majdnem 6 deci vért szívtak le a jobb könyökéből. George saját bevallása szerint gyakorlatilag a teljes előző idényt ezzel a problémával játszotta végig, amivel egyáltalán nem volt könnyű sem együtt játszani, sem dobni. Most már ugyanolyan érzés számára a dobás, mint korábban volt, és amikor a pályán van, nem kell erre a sérülésére gondolnia, úgyhogy nagyszerűen érzi magát. Május 9-én megműtötték a bal térdét is, amiről azt mondta, hogy szintén rendben van, de azért még idő kell, mire teljesen felépül - vannak még dolgok, amiken túl kell esnie, és egyelőre nem is meri teljes erővel terhelni a bal lábát. Annak örül, hogy nincsenek fájdalmai, nem szúr a térde, nem kell aggódnia semmi miatt, csak még nincs azon a szinten, ahol majd lennie kell.

Arról volt már szó délelőtt, hogy a Detroit Pistons centere, Andre Drummond előhúzta a tavalyi lemezt, miszerint fogyott - nos, előjött a másik téma is, miszerint a tripladobását fejleszti. Drummond a Team USA edzőtáborában Blake Griffinnel dobálgatott távolról, másnap pedig a segédedzőkkel vívott egy kisebb dobóversenyt ami után azt nyilatkozta a theScore.com-nak, hogy ő nem azért csinál bármit a pályán, hogy szórakozzon, úgyhogy ha dolgozik ezen, az azért van, hogy a játékába tudja építeni majd. Minden nap legalább 200 hármast beszór, mielőtt elhagyja a pályát, és mivel rengeteget gyakorolja, így egyre magabiztosabban is dobja ezeket a helyzeteket. Azt is hozzátette a center, hogy természetesen a palánk közelében is egyre jobb akar lenni, de sokat beszélgetett az edzőkkel arról, hogyan terjeszthetné ki a játékát - a saroktriplák mellett a labdakezelésén is sokat dolgozik. Jól lát a pályán, úgyhogy nagyon sok opció közül választhatna, ha a triplavonalon veszélyes játékos lenne.

Van három szerződéshír. Egyrészt CJ Williamsnek tavaly nagyon jó éve volt a Los Angeles Clippersnél, de nemrég kitették a keretből, Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) azonban úgy tudja, hogy Williams a Minnesota Timberwolveshoz kerül two-way megállapodással. Másrészt a Dallas Mavericks leigazolta Terry Larriert - azt nem tudni, milyen kontraktust adtak neki, de szinte biztos, hogy edzőtábormeghívóról van szó minimum pénzért nem vagy alig garantált résszel. Harmadrészt pedig a San Antonio Spurs szabadlistára tette Brandon Pault.

Az Atlanta Hawks új swingmanje, Vince Carter a Jr. NBA világbajnokság egyik szakkommentátora lesz - az U14-es torna augusztus 7. és 12. között fog zajlani Orlandóban.

A végére pedig a Nike LeBron 16 maradt, amiről kijött egy kép, ilyen lehet majd:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus