Hírmorzsák 2018-08-19 (20:15)

Manu Ginobili jövő héten bejelenti, hogy folytatja-e pályafutását? Klay Thompson pályafutása végéig marad a Golden State-nél, legalábbis az apja szerint. Dwyane Wade egyrészt jófej volt egy WNBA-s játékossal, másrészt helyrerakta Jimmy Butlert. Kemba Walker Dwight Howardot dicsérte, szerinte jó helye lesz Washingtonban Wall és Beal mellett. Jahlil Okafor kipattintotta magát, és bevallotta, hogy neki is szorongásos betegsége van.

Carlos Altamirano spanyol újságíró twitteren azt írta, hogy Manu Ginobili testvére, Sepo Ginobili egy kosaras táborban azt mondta, hogy Manu egyelőre nem döntött arról, hogy folytatja-e a következő idényben, de valamikor jövő héten bejelentés várható ebben a témában. Az argentin legendának egyébként van szerződése a következő szezonra is, de ettől még visszavonulhat.

A Golden State Warriorsnél Klay Thompson édesapja, Mychal Thompson Scott Ostlernek (San Francisco Chronicles) elmondta, hogy a dobóhátvéd az oaklandi együttestől fog visszavonulni, ezt nyugodtan leírhatja mindenki. A költözés után is a Chase Centerben fog játszani, méghozzá nem vendégként, hanem a hazaiaknál - a következő 7-8 évben is a Warriors kosarasa lesz Thompson. Az apuka szerint Klay-nek nagyon jó helye van mostani klubjánál, és nagyon különleges dolgot visznek véghez a Golden State-nél - a következő 6-7 évben is bajnokesélyes lesz a gárda Mychal szerint, nem fogják szétrobbantani ezt a magot.

A Miami Heat ikonjához, Dwyane Wade-hez két könnyebb hír tartozik. Egyrészt Tamera "Ty" Youngot figyelmeztette a WNBA - mivel nincs cipőszerződése a Li-Ninggel, a női ligát pedig a Nike szponzorálja, ezért Young nem viselhette volna a The Edition x Li-Ning Way of Wade 6 cipőjét, ő azonban megtette. A WNBA 500 dolláros büntetést helyezett kilátásba, ha újra nem Nike cipőben játszik Young külön cipőszerződés nélkül, de Wade azonnal jelezte twitteren, hogy küldjék neki a számlát, ha ez bekövetkezik.

A másik téma főszereplője Wade mellett a felesége, Gabrielle Union, illetve a dobóhátvéd volt csapattársa, Jimmy Butler, aki Union kisasszony egyik insta-képe alá beírt egy "WELL DAMN"-t, ami nem sokkal különb, mintha utána füttyögött volna az utcán. Butler nem sokkal később kitett egy videót, ami alá beírta, hogy "a jó, a rossz és a csúf", amire Wade annyit reagált, hogy "még egyszer beírod, hogy "well damn" nagy betűkkel a feleségem képe alá, és megtudod, mi a jó, a rossz és a csúf". Butler annyit válaszolt vissza, hogy gyorsan elszabadultak az indulatok - vette az adást, de azt is hozzátette, hogy azért még megy a következő barbeque party-ra, úgyhogy valószínűleg nincs komoly probléma közöttük.

A Washington Wizards centeréről, Dwight Howardról olyan kevesen mondanak jó dolgokat mostanában, hogy ha ez megtörténik, annak hírértéke van. Tavalyi csapattársa, Kemba Walker azt nyilatkozta, hogy ő mindig is Howard nagy rajongója volt - amikor ő felnőtt, Dwight egy állat volt, és mindig is szeretett volna együtt játszani vele. Szerinte semmi probléma nem volt, egyszerűen csapat szinten nem jöttek össze a dolgok, de ez megtörténik olykor, ilyen a kosárlabda. Nem volt jó idényük csapatszinten, de egyénileg neki és Howardnak is jól sikert az éve. A center most már továbblépett, Washingtonban van, ahol Walker szerint John Wall rengeteget tud majd segíteni Howardnak, mint ahogy Howard is a fővárosiaknak. Dinamikus játékosai vannak a Wizardsnak, és Wall, valamint Bradley Beal segítségével jobban kibontakozhat majd Dwight.

A végére pedig a New Orleans Pelicans centere, Jahlil Okafor maradt, aki instagramon egyrészt jelezte, hogy kipattintotta magát, kicsit átdolgozta a súlyát izomzattá, de emellett azt is leírta, hogy olyan változások is zajlottak nála, amelyek kívülről nem láthatóak, például megtanulta felismerni és kezelni a szorongásait. A mérete és a munkája miatt sokan másképp néznek rá, de ugyanolyan problémákkal küzd ő is, mint egy átlagember. A mentális egészség rendkívül fontos, és ezért fog harcolni a továbbiakban - ha valakinek problémája van, ne féljen szólni valakinek, és beszélni a problémáiról, keresni a megoldást. Köszönetét fejezte ki Kevin Love-nak és a The Players' Tribune-nak, hogy segítettek megérteni neki azt, hogy mivel áll szemben, és azt is, hogy ez teljesen normális.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus