Hírmorzsák 2018-11-17 (11:00)

Carmelo Anthony nem kell a Golden State-nek - Draymond Green szerint Melo még mindig az NBA-be való. Kevin Durant nem akarja, hogy elcserélje őt a Warriors, a csapatnak sincs szándékában ez a lépés. Steve Kerr szerint a Warriors mentálisan és fizikálisan is kimerült. LeBron James örül, hogy jó szokásokat kezdenek kialakítani. Donovan Mitchell önkritikus volt a 35 mezőnykísérlet/0 gólpassz meccse után, Kyle Lowry pedig a bostoni zakót követően. Josh Richardson vezeti keletet ON/OFF ratingben. John Henson 12 hétre kidőlt (szalagszakadás a csuklóban). Elfrid Payton bal kisujja eltört. Draymond Green nem játszik a Mavs ellen (lábujj). Sue Bird a Nuggets vezetőségében. Kelly Oubre aláírt a Converse-zel.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant volt a hét egyik főszereplője, miután összeveszett Draymond Greennel a Los Angeles Clippers elleni mérkőzés rendes játékidejének végén. Sam Amick (USA Today) értesülései szerint Durant nem akarja, hogy a Warriors elcserélje őt a szezon közben - mivel 1+1 éves szerződése van, így gyakorlatilag no-trade-del rendelkezik, minden cserébe bele kell egyeznie, amiben ott van a neve. A Warriors sem akarja mozdítani Durantet, és az egyik forrás annyit mondott, hogy jön zsinórban a harmadik bajnoki cím.

Szintén ide tartozik, hogy Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint a Golden State nem akarja leigazolni Carmelo Anthonyt. Green nemrég azt nyilatkozta, hogy szerinte egyértelmű, hogy Anthony még mindig képes az NBA-ben játszani, kétsége sincs efelöl, hiszen ő még mindig Melo.

A Warriors az elmúlt 5 meccséből 3-szor vesztesen hagyta el a pályát, és volt ez a Durant-Green balhé is közben. A Houston Rockets elleni zakó után Steve Kerr vezetőedző azt nyilatkozta, hogy fizikálisan és mentálisan is kimerültek, nincs ezen mit szépíteni. A tréner szerint nincs más lehetőség, minthogy összeszedik magukat, és feltöltődnek energiával. Hosszú még a szezon, és most nincsenek jó passzban, de ismeri a játékosait, fog ez még változni. Green pocsékul tért vissza a Rockets ellen egymeccses eltiltását követően. Róla annyit mondott Kerr, hogy elég gyengén játszott, de tetszett neki Green hozzáállása - semmi nem jött össze a magasembernek, de tetszik neki az irány, amelybe tart, őszintén játszott, harcolt.

Ha már Draymond Green, akkor itt lehet megemlíteni, hogy ma este, a Dallas Mavericks ellen nem fog játszani, fáj a lábujja - emiatt egyébként kihagyta már a Bucks és a Nets elleni összecsapásokat is, úgy tűnik, nem gyógyult meg teljesen. A New Orleans Pelicansnél Elfrid Payton most tért vissza jobb bokasérüléséből, és rögtön eltört a bal kezén a kisujja - nem is a pályán fejezte be a Knicks elleni találkozót. A Milwaukee Bucks centere, John Henson legalább 12 hetes pihenőre kényszerül, miután elszakadt egy szalag a bal csuklójában.

A Los Angeles Lakers 8-6-tal áll a szezon során, miután az előző 7 meccséből 6-ot megnyert a gárda. Az aranysárga-lilák sztárja, LeBron James azt nyilatkozta a Yahoo Sportsnak, hogy végre jól játszanak, és olyan szokásokat alakítanak ki, amik sikerre vezethetnek. James szerint most csak ez számít.

A Utah Jazz ma hajnalban Philadelphiában kapott ki, Donovan Mitchell pedig úgy zárta a mérkőzést, hogy 35 mezőnykísérlete volt, gólpassza pedig egy sem. Mitchell a meccs után elmondta, hogy ez nem fordulhat elő - ez nem ő, nem így játszik, és bár agresszívnek kell lennie, emellett okosan kell kosárlabdáznia. Ő saját magától a tökéletességet várja el, és egy ilyen teljesítmény nem történhet meg még egyszer. Ott vannak a csapattársai, akik mindig ott állnak majd mögötte, az edzője szintén - ez motiválja, mert mindig nagyon kritikus önmagával szemben. Ki fog jönni ebből a gödörből, csak erre koncentrál jelenleg.

A jó idénykezdet után a Toronto Raptors játékmesterének, Kyle Lowry-nak sem megy a dobás. Az irányító a Boston Celtics elleni hosszabbításos vereség után azt nyilatkozta az utóbbi időben kifejezetten pocsékul dob, és ahelyett, hogy ezt folytatná, valahogy rá kell jönnie, hogyan tudja felvenni a ritmust, hogy újra jól és hasznosan játsszon. Lowry azt mondta, hogy vannak ilyen hullámvölgyek egy szezon során, de ő nagyon komolyan veszi ezt, és zavarja, hogy nem játszik jól.

A Miami Heat swingmanje, Josh Richardson jelenleg +20.3-es ON/OFF ratinggel rendelkezik, ami a legjobb az egész keleti mezőnyt figyelembe véve. Richardsonnal a pályán a Miami 6.7 ponttal dob többet 100 támadásonként, mint amennyit kap, ha viszont nincs a parkettán, akkor 13.6 ponttal kap többet 100 támadásonként, mint amennyit dob.

Szintén a Heathez kapcsolódik egy kis bulvár: Hassan Whiteside nyáron vett egy M16-os gépfegyvert, amit nem sokkal később el is loptak tőle. Ez most nyilvánosságra került, a center pedig kiadott egy közleményt, amiben azt írta: jobban kellett volna vigyáznia a fegyverre, örül, hogy előkerült, és nem fog még egyszer előfordulni. Most már elzárva tartja, és csak lőtéren használja.

A Denver Nuggets vezetőségi pozíciót adott Sue Birdnek - a WNBA 38 esztendős legendája idén nyáron nyerte harmadik bajnoki címét a Seattle Stormmal, négyszeres Euroliga-győztes, és a WNBA történetének legtöbb gólpasszát ő osztotta ki.

A végére a Washington Wizards kiscsatára, Kelly Oubre Jr. maradt, aki többéves szerződést kötött a Converse-zel. Ez a megállapodás azért érdekes, mert az első az NBA történetében, hogy valaki a pályán egy márkát hord (Nike), a pályán kívül pedig egy másikat (Converse), mindkettőt szponzori kontraktus alapján.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus