Hírmorzsák 2018-12-16 (11:30)

A Lakers minden cserealapját arra tartalékolja, hogy megszerezze Anthony Davist. Davis csak a szupermax miatt hosszabbíthat a Pelicansszel, nem a bajnoki cím lehetősége miatt? Magic Johnson a saját edzőjét akarja kinevezni. Kawhi Leonard Los Angelesben folytatja jövő nyártól?  Lonzo Ball és LeBron James olyat tettek, amire 11 éve egyetlen csapattárs-páros sem volt képes. Marvin Bagley (10-14 nap) és Zach LaVine (még egy meccs) is bokasérüléssel bajlódik. Myles Turner 15.000 dolláros büntetést kapott. Joel Embiidet nem érdeklik a saját statisztikái, ha nem nyer a csapata.

Adrian Wojnarowski Zach Lowe (mindketten ESPN) podcastjének vendége volt, amelyben több dologról is beszéltek, ezekből szemezgetünk a mai morzsa elején.

Szóba került Anthony Davis, akiről Lowe elmondta, hogy az NBA jelenlegi legnagyobb kérdése: egy 25 éves magasember, aki gyakorlatilag mindent tud, élete legfontosabb döntését készül meghozni - azt, hogy hosszabbít-e a New Orleans Pelicansszel vagy sem. Ez a kérdés, illetve az erre adott válasz teljesen átalakíthatja a ligát, hiszen amennyiben Davis úgy dönt, hogy nem írja alá a hosszabbítást, minden együttes rá fog mozdulni, akinek van bármi értékelhető cserealapja. Wojnarowski megemlítette, hogy a Boston Celtics évek óta mustrálja Davist, aki egészen biztosan nem azért fog hosszabbítani a Pelicansszel, mert úgy gondolja, hogy bajnoki címet nyerhet a gárdánál: ha aláírja új szerződését jelenlegi csapatával, az csak az 5 éves, 235 millió dolláros szupermax miatt lesz. Lowe és Wojnarowski is azt jósolták, hogy Davis nem ír alá a Pelicansszel, vissza fogja utasítani ezt a pénzt.

A két újságíró arról is beszélgetett, hogy a Los Angeles Lakers megpróbál majd aktív lenni a cserepiacon a deadline előtt, viszont csak olyan üzleteket fognak kötni, amik nem teszik tönkre a klub jövőjét, illetve a jövőbeli kilátásokat. Wojnarowski szerint az aranysárga-lilák nem fognak odaadni picket és fiatal tehetséget azért, hogy némileg javuljanak ebben az idényben, mert minden cserealapjukat Anthony Davisért tartják. Mindenki arról beszél, hogy mi van, ha a Lakers csere útján megszerzi Davist vagy leigazol egy sztár szabadügynököt, de Woj szerint az álomelképzelés az, hogy mindkettőt meg fogja csinálni a franchise - Lowe szerint előbb igazol a Lakers a meglévő capspace-ből, majd cserél Davisért.

Woj beszélt a Lakers vezetőedzője, Luke Walton helyzetéről is, hiszen a trénerrel már elbeszégletett egyszer Magic Johnson elnök. Az újságíró szerint azóta tudjuk, hogy Magic a saját edzőjét akarja kinevezni, mióta átvette az irányítást a klub vezetőségében, és ez látszódott a Waltonnal tartott meetingen is. Wojnarowski úgy gondolja, hogy Walton nem illik bele Johnson elképzeléseibe arról, hogy milyennek kell lennie egy vezetőedzőnek: ebben állítólag Pat Riley a minta Magic előtt.

Ha már Lakers, akkor itt megemlíthetjük a napi statisztikát is: LeBron James (24 pont, 12 pattanó, 11 gólpassz) és Lonzo Ball (16 pont, 10 pattanó, 10 gólpassz) 2007 óta az első csapattársak lettek, akik ugyanazon a mérkőzésen tripla-duplát értek el - akkor a New Jersey Netsnél Jason Kidd és Vince Carter voltak erre képesek.

Wojnarowski kitért Kawhi Leonard szabadügynök státuszára is a következő nyáron, amire annyit mondott, hogy Toronto nem tud változtatni sem a földrajzi elhelyezkedésén, sem az időjáráson, márpedig ez a két dolog mindig a kanadai franchise ellen fog szólni. Woj úgy tudja, hogy Leonard az otthonára, Los Angelesre fókuszál a leginkább.

A Sacramento Kings újonc 1/2-ese, Marvin Bagley III 10-14 nap pihenőre kényszerül, miután megsérült a bal bokája a Golden State Warriors elleni mérkőzés második negyedében. A Chicago Bullsnál Zach LaVine-nak is a bokájával van gond, ő ma hajnalban, a San Antonio Spurs ellen sem játszott, illetve hétfő éjszaka, az Oklahoma City Thunder ellen sem fog.

Az Indiana Pacers centere, Myles Turner 15.000 dolláros büntetést kapott, miután nem megfelelő jelzést alkalmazott a szurkolók irányába a Philadelphia Sixers elleni összecsapáson: bemutatta a középső ujját.

A végére pedig a Sixers centere, Joel Embiid maradt, aki a 40 pontos, 21 pattanós meccse után azt nyilatkozta, hogy mivel nem nyertek (a Pacers ellen), és ez a fő céljuk, így lényegtelen, hogy milyen statisztikákat produkált

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus