Hírmorzsák 2019-01-29 (20:00)

Ha a Golden State nem ajánl maxot Klay Thompsonnak, a Lakers pedig megszerzi Anthony Davist, Thompson is a Lakersben köthet ki. A Bucks és a Raptors is rámegy Davisre, előbbitől mindenkit vihet a Pelicans Giannis Antetokounmpót kivéve. Ha Lonzo Ball benne lesz a Davis-cserében, olyan csapathoz akar kerülni, ahol nincs egy már befutott első számú irányító. Julius Randle, Nikola Mirotic és E'Twaun Moore is eladóak New Orleansból. Luka Doncic történelmet írt tegnap. Kevin Durant visszatér Oklahoma City-be Nick Collison mezszámának visszavonultatására.

Természetesen Anthony Davis körül forgott a mai nap is, miután Adrian Wojnarowski (ESPN) az ESPN egyik adásában bedobta, hogy ha a Los Angeles Lakers meg tudja szerezni a New Orleans Pelicans magasemberét, a Golden State Warriors pedig nem ajánl maximumot Klay Thompsonnak, akkor értesülései szerint Thompson elkezdhet érdeklődni a Lakers iránt, és ő is az aranysárga-liláknál köthet ki.

Kevin O'Connor (The Ringer) információi szerint a Lakers és a korábban már beharangozott New York Knicks mellett a Toronto Raptors és a Milwaukee Bucks is komoly ajánlatot készül adni Davisért. Gery Woelfel (Racine Journal Times) úgy tudja, hogy a Bucks gyakorlatilag mindenkit felajánlott a keretéből Giannis Antetokounmpót kivéve. Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy bár a Knicks a májusi lottery után adhatja a legerősebb ajánlatát (akkor derül ki, mennyire jó is pontosan a pickje), nagy erőket fog mozgósítani Davisért.

A Lakershez tartozik még az is, hogy Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint ha Lonzo Ball belekerül a Davisért adott csomagba, akkor Ball képviselői azt szeretnék, ha a játékost egy harmadik együtteshez cserélnék, amelynek nincs egy olyan irányítója, aki már bizonyítottan jó - Jrue Holiday (és Elfrid Payton) mellett kérdéses lenne Ball szerepe.

Az is igaz, hogy nem biztos, hogy Holiday marad New Orleansban, a csapat ugyanis a hétvége során már megkezdte a kiárusítást: Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint Nikola Mirotic, Julius Randle és E'Twaun Moore is eladóak pickekért.

A Dallas Mavericks újonca, Luka Doncic NBA történelmet írt tegnap hajnalban: a Toronto elleni 123-120-as vereség alkalmával 35 pontos, 12 pattanós, 10 gólpasszos tripla-duplát ért el - a liga történetének első tinédzsere és legfiatalabb játékosa lett, aki 30 pontos tripla-duplát jegyzett. A korábbi rekordot egyébként LeBron James tartotta 20 évvel és 100 nappal. A Raptors vezetőedzője, Nick Nurse is nagyon dicsérte Doncicot a találkozó után - elmondása szerint nem tudták megállítani a szlovént, és a ritmusából sem tudták kizökkenteni.

A Golden State Warriors kétszeres döntő MVP-je, Kevin Durant március 20-án visszatér Oklahoma City-be, hogy ott legyen Nick Collison mezszámának visszavonultatásakor - a Thunder az Indiana Pacersszel játszik majd. Durant azt nyilatkozta, hogy az az OKC nagyon különleges volt 2010-től kezdve egészen a távozásáig. Szerinte itt az ideje túllépni a mellékzöngéken és újra együtt lenni, főleg mivel Collisonról van szó. Wojnarowski úgy tudja, hogy a klub is tud Durant szándékáról, szívesen fogadják majd, és Collison több Seattle-i és OKC-s volt csapattársa is ott lesz a csarnokban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus