Hírmorzsák 2019-04-02 (13:45)

A Team USA a kínai világbajnokság 12-es keretébe nevezné Zion Williamsont. Williamsonért hat cipőgyártó fog versengeni. Andre Drummond és Damian Lillard lettek a hét játékosai. LeBron James szereti, ha nem számolnak vele, motiválja - az idei vb-n nem játszik, jövőre az olimpián még lehet. Jonas Valanciunas (boka) befejezte az idényt. Robert Covington térdét megműtötték. A Brooklyn Nets Kenny Atkinsonnal és a teljes szakmai stábbal hosszabbít. Danny Ainge méltatta Dwyane Wade-et. Részletek Kristaps Porzingis ügyében. Jerry Stackhouse a Vanderbilt Egyetemen folytatja? John Calipari életfogytig tartó szerződést kötött a Kentucky Egyetemmel.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond, illetve a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Drummond 2-1-es hetet futott az autóvárosiakkal, miközben 17.7 pontot, 18.3 pattanót és 3.7 gólpasszt, 3.7 blokkot és 2.3 szerzett labdát átlagolt. Lillard 3-1-es héten van túl az oregoniakkal, ami alatt 25.3 pont, 5.8 pattanó és 7.3 gólpassz voltak a mutatói.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James Joe Vardonnak (The Athletic) azt nyilatkozta, hogy szereti, ha nem számolnak vele, mert az motiválja. Azt is elmondta James, hogy szeretne játszani, de mindig hallgatott azokra, akikben bízott, akár egyetértett velük, akár nem - a legjobbat akarják neki. Idén nyáron egyébként elkezdődnek a Space Jam 2 forgatásai is, ahol lesz egy rendes méretű pálya, ott edzhet LeBron a filmezés közben is. James elmondta, hogy imádja Gregg Popovich-ot, de ez a nyár nem jó számára, nem fog szerepelni az amerikai válogatottban a világbajnokságon. Azt is hozzátette azonban, hogy továbbra sem zárja ki, hogy a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon a Team USA tagja legyen - attól függ, hogyan érzi magát, imádja az olimpiát.

Térjünk át néhány egyetemi hírre, azokból is volt néhány, de maradjunk még az amerikai válogatottnál: Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Team USA szeretné nevezni a 12-es vb keretbe Zion Williamsont is - mint ismert, az 1992-es olimpián Christian Laettner, 2012-ben pedig Anthony Davis szerepelt az amerikai csapatban úgy, hogy a profik között még egyetlen egyszer sem lépett pályára. Williamson és az amerikai szövetség egyelőre még nem tárgyalt egymással, mert a Duke sztárjának még nincs ügynöke.

Szintén Williamsonhoz tartozik, hogy Sonny Vaccaro szerint minden idők legnagyobb licitháborúját fogja vívni hat cipőgyártó - Nike, Adidas, Under Armour, New Balance, Puma és Anta - azért, hogy Williamson velük írjon alá - az úriember egyébként híres marketinges volt a Nike-nál, az Adidasnál és a Reeboknál. Bennfentes infók szerint május 14-e előtt eldőlhet, "hova szerződik" Zion - Vaccaro szerin Williamson a legjobban marketingelhető figura, akit valaha látott, több különböző ok miatt is.

Még két rövidhír az NCAA-ből. Egyrészt John Calipari "életfogytig" tartó szerződést kötött a Kentucky Egyetemmel - az intézmény engedélyt adott Caliparinak, hogy tárgyaljon a UCLA-vel, amely 6 évre 48 millió dollárt ajánlott neki, ezután jött a Kentucky. Calipari jelenleg évi 9.2 millió dollárt keres, és bár új szerződése nem lesz ennél sokkal zsírosabb, a visszavonulás után nagykövetként fog funkcionálni, ilyen minőségben is kap majd a pénzt.

Jeff Borzello (ESPN) úgy tudja, hogy Jerry Stackhouse a Vanderbilt Egyetemmel tárgyal - a Raptors 905 G-Ligás csapat vezetőedzőjét évek óta többször is szóba hozták már NBA csapatokkal is, ám eddig nem kapott lehetőséget.

Volt két sérülés. Egyrészt a Memphis Grizzlies centere, Jonas Valanciunas befejezte az idényt Grade 2-es bokasérülése miatt - műteni azért nem kell a litvánt. Másrészt a Minnesota Timberwolves swingmanjének, Robert Covingtonnak megműtötték a jobb térdét, kitakarították az oda nem illő részeket, és határozatlan ideig nem játszhat.

Voltak szerződtetések is. Az Atlanta Hawks Isaac Humphriesnak adott egy kontraktust az idény végéig. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint pedig a Brooklyn Nets a nagyon közel jövőben hosszabbít Kenny Atkinsonnal és az egész szakmai stábbal.

Azt ma délelőtt láthattátok már, hogy a Boston Celtics a TD Garden egyik parkettájával ajándékozta meg a visszavonuló Dwyane Wade-et. Danny Ainge GM megköszönte Wade-nek a pályafutását, és hogy inspirációt nyújtott sokak számára, sokan profitáltak ebből. Fantasztikus játékosnak nevezte, akivel sok hatalmas csatát vívott a Celtics, majd hozzátette, hogy most már megbocsájt Rajon Rondo könyöke miatt - az egykori bostoni irányító azok után sérült meg a 2011-es PO-ban, hogy Wade-del együtt a földre zuhant. Wade azt mondta, hogy nagy megtiszteltetésben részesült, nem számított erre, nagyra értékeli

A végére pedig Kristaps Porzingis ügye maradt, amely kezd kikristályosodni. A nyomozás során szerzett bizonyítékok alapján ugyanis a Dallas Mavericks lett magasemberét vádoló nő az állítólag megerőszakolás után többször is jelezte a játékosnak, hogy több időt töltene vele együtt, romantikus kapcsolatot akart Porzingisszel - azon a bizonyos estén állítólag autogramot ment kérni tőle. A nő a New York Knickset is megkereste, hogy segítsen közvetíteni közte és Porzingis között a neki megígért 68.000 dollár miatt, de a Knicks egyből a játékos jogi képviselőjéhez irányította az illetőt - a nő állítólag képeket mutatott a csapatnak, hogy kitépték a haját, és volt egy orrsérülése is, aminek a kijavítására 10.000 dollárt kellett költenie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus